Vücudun en önemli sistemlerinden biri de, iskelet sisteminde bulunan ve farklı yerlerde konumlanan kaslardır. Kaslar insan vücudunda doğuştan bulunurken, zaman içinde bu kaslar büyür. Kişiden kişiye genetik faktörlere bağlı olarak bu kas yapıları değişim gösterirken, bazı durumlarda bu kasları büyütmek mümkündür. Günümüz insanı estetik bir görünüm için kaslara çok önem verirken, güç gerektiren işlerde bu kaslar yardı ile yapılmaktadır. Bu kasların sağlığı vücudumuz için önemliyken, kas dokusu hasarları insan sağlığı için olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Bazı haslıklar, iyi dinlenememe ya da yeteri kadar beslenememe kas sistemi üzerinde olumsuz etkiler bırakır. Bu nedenlerden dolayı kaslarda titreme ya da kramplar oluşabilmekte olup, kas sağlığı bozulmaya başlar. Kas titremeleri birçok neden olabilirken, bunların sebebi iyi tespit edilip, tedavisi yapılmalı ve gereken önlemler alınmalıdır.
Kas Titremesi Nedir?
Vücuttaki kaslar zaman zaman tireme gösterebilirken, krampla ya da seğirmeler gösterebilmektedir. Bunun nedeni birçok sebepten olabilmekte olup, bazen hastalıklardan da kaynaklanabilmektedir. Bunun yanında az su tüketimi, idmanlarda ağır yükler kaldırmak, iyi dinlenememe gibi faktörlerde buna neden olabilmektedir. Kas titremesi sürekli bir hal almışsa, bir uzmana görünmek sizin için yararlı olur.
Kas Titremesi Hastalığı Nedir?
Kas titremesi birçok sebepten olurken, inşalarda ağır idman sonrası, az su tüketimi ya da iyi dinlenememe gibi nedenlerden olabilirken, bunun dışında hastalık yüzünden de bu durum oluşabilir. Tıpta bu hastalığa distonik tremor adı verilmekle beraber, istemsiz kas titremeleri ve kas kasılmalarına neden olmaktadır. Buna bağlı olarak Parkinson hastalı ve diğer tremor çeşitlerinde de bu kas titremeleri görülmektedir.
Kas Lifleri Neden Titrer?
Lifler insan vücut sistemlerini bir birine bağlarken, kas lifleri de kasların birbirine bağlanmasını sağlar. Kas lifleri esneye bilme özelliğine sahipken, belli bir kapasiteye kadar esneyebilme esnekliğine sahiptir. Bu lifler çok esneyip, kapasitelerinin üzerine çıktıkları zaman istemsiz titremeler gösterir. Bu liflerinin titremesi bazı hastalıklardan da kaynaklanabilmekte olup, bu lifler aşırı zorlanmamalıdır.
Kas Titremesi Fitness İle Alakalı Mı?
Vücut geliştirme ile uğraşan insanlar ağır bir idman sonrası kas titremelerine maruz kalabilmekte olup, bu kasların zorlanmasından dolayı gelişebilmektedir. Aşırı zorlanan ağırlık idmanlarından sonra yorgun kaslar titreyerek bu duruma tepki verirken, onarımı için bol proteinli besinler tüketilmelidir. İdmanda gücünüzden fazla ağırlık yüklenmeniz kas titremelerine neden olurken, kas doku hasarlarına neden olabilmektedir.
Kas Titremesi Nasıl Geçer?
Kas titremesi birçok nedenden olurken, bunun sebebi iyice öğrenilmelidir. Örneğin ağırlık çalışmak ve ağır bir idman, kas titremesine neden olurken, idmandan sonra iyi beslenmek ve iyi dinlenmek gerekir. Bu yöntem kas titremesini geçirirken, hastalıkla ilgili bir kas titremesi varsa, doktora başvurulup tedavi edilmelidir. Bunun yanında kas titremeleri az sıvı tüketiminden olabilirken, bol bol su içilmeli ve dikkat edilmelidir.
Spor Sonrası Vücut Neden Titrer?
Spor sonrası vücuttaki titreme herkes de görülebilirken, bu bazı nedenlerde dolayı olabilmektedir. Özellikle spor sonrası yoğun sıvı kaybında dolayı vücut titreyebilmekte olup, bunun yanında aşırı kas yorgunluğu da yine vücut titremesine neden olabilmektedir. Spor esnasında yoğun efor sarf etmek de spor sonrasında vücut titremesine nedenleri arasında yer almaktadır. Güzelce dinlenip, iyi beslenip ve bolca su tüketmek, bu titremeler geçer.