Rapala ile Balık Nasıl Tutulur?

Rapala ile Balık Nasıl Tutulur?
19.01.2022 13:00
Rapala ile balık tutmak oldukça bilinen bir yöntemdir. Rapala sayesinde daha güzel bir balık avı gerçekleştirilir. Rapala balık avı için gerekli malzemelerden biridir.

Rapala, sahte balık görünümlü sahte yemlere verilen bir isimdir. Suni balık olarak birçok rapala çeşidi bulmak oldukça mümkündür. Rapala, hem tatlı balıklar için hem de tuzlu balıklar için kullanılabilir. Rapalanın mantığı ise, küçük ve yaralı balık taklidi yaparak çevredeki avcı balıkların dikkatini çok büyük bir şekilde çekmektedir. Rapala, avcı balıkların dikkatini çekebilmek adına oldukça değişik bir şekilde tasarlanmaktadır. Rapalalar, her farklı balık için de kullanımı farklı olacaktır. Rapalanın taklit değeri arttıkça balık avı için de başarı oldukça artacaktır. Her türlü balık için birbirinden çok rapala çeşidi bulunmaktadır. Bu duruma göre av yapacağınız balık için uygun bir rapala seçimi sizin için en doğru olanı olacaktır. Rapala çeşitleri için balık aksesuarı satan her yere gidip inceleyebilirsiniz.

Rapala Nasıl Bağlanır?

Rapala bağlamak oldukça basit bir işlemdir. Genel olarak spin işlemine ilk kez başlayacak olanlar, ya da faydasını bilmeyenler raplayı klips ve fırdöndü tarafından direkt olarak bağlayarak avına başlamaktadırlar. Bu şekilde iş gören raplanın heyecan verici özelliğini büyük bir ölçüde bozmaktadır. İlk olarak rapalayı ileriye doğru atarken karışma ihtimali de biraz fazla artmaktadır. Rapala ip yardımı ile doğrudan bağlanmalı aksine çok fazla da uğraştırmamaktadır.

Rapala Kullanımı Nasıldır?

Rapala kullanımı balık tutmak için yapılmadan önce doğru bir şekilde seçilmelidir. Rapala seçimi doğru ve düzgün bir şekilde yapıldığı taktirde balık avı da oldukça zevkli olacaktır. Çünkü doğru bir rapala seçimi doğru bir balık avını beraberinde getirmektedir. Rapala kullanımını balık avı yapacak olan çoğu kişi bilmektedir. Rapalayı ilk kez kullanacak olan kişiler için de rapala oldukça yabancı gelecektir. Rapala kullanımı zor gibi görünse de aslında oldukça basit ve zevklidir. Rapada kullanımında rapalayı sıkı bir şekilde bağlamanız gerekmektedir. Rapalayı bağlamak için de ayrıca sıkı bir ip gerekmektedir. Rapala için ilk öncesinde düğüme bir ip geçirilir. Düğüm sıkılmaz ve ortasında boşluk kalacak bir şekilde ayarlanır. Düğümün ucundan çıkan ipi ise de rapalanın ucundaki halkadan geçiriririz. İpin ucu düğüm yerine kadar doğrudan çekilir. Bundan sonra ise düğümün orta yerinden ipin ucunu geçirmeliyiz. Düğümün ortasından da geçirdiğimiz bu ipin ucunu diğer ipe sarabiliriz. Yeteri ölçüde sardığımıza oldukça dikkat ettikten sonra da tekrardan ipin ucunu düğümün ortasından geçirip sıkıca çekiyoruz. Bu şekilde rapalayı bağladıktan sonra kullanabiliriz.

Rapala Nasıl Uzağa Atılır?

Rapalayı uzağa atmak oldukça mümkündür. Rapalayı uzağa atmak için bir kamışa gerek vardır. Bu kamış doğrultusunda rapalayı en uzak noktaya atmamız gerçek olacaktır. 4 metre ve üzeri, 300 grama kadar da kurşunu ciddi ölçüde rahatlık ile atabilen sörf kamış kullanmanız doğru olacaktır. Aynı zamanda olta aletinin de cidden kaliteli olması gerekmektedir. İyi bir olta, kamışın kırılıp bükülmesini, olta aletinin kopup, ayrılmasını büyük bir önemde önlemektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir