Kırtasiye Dükkânı Açmak Ne Kadara Mal Olur?

Kırtasiye Dükkânı Açmak Ne Kadara Mal Olur?
21.04.2022 14:30
Kırtasiye dükkânlarını pek çok öğrencinin eğitim ihtiyaçlarını almak için tercih ediyor. Kırtasiye dükkânları açmak her daim popüler bir seçenek halini alıyor. Kırtasiye dükkânı açmanın ne kadara mal olduğu gibi sorular dükkân açmayı düşünenler tarafından merak konusu olmuştur.

Kırtasiye dükkânları, öğrencilerin eğitim alanında ihtiyacı olan materyallere ulaşmaları açısından her daim tercih edilen bir noktada yer alıyor. Kırtasiye dükkânları eskisi kadar popüler olmasa da hala öğrencilerin uğrak noktası olmayı başarıyor. Eskiden daha büyük bir rekabet ortamında yarışan kırtasiye dükkânları şimdiler daha küçük bir pazar halini aldı. Buradan hareketle kırtasiye dükkânı açmanın ne kadar mal olacağı, yeni dükkân açmayı düşünen ve bu alanda çalışmanın hayalini kuranlar tarafından merak ediliyor. Kırtasiye dükkânı açmak ortalama olarak 7 bin TL ile 200 bin TL arasında bir rakama mal olur. Sermaye bakımından bir üst limit yoktur. 200 bin TL üzerinde bir sermaye ile de kırtasiye dükkânı açabilirsiniz. Ancak 70 bin TL’nin altında bir rakama inmeniz durumunda ürün yelpazenizde daralma meydana gelebilir.

Kırtasiye Dükkânı Açmak Karlı Mı?

Günümüzde yeni bir işe girişmeden önce mutlaka kar sağlama ölçüsü tartılıyor. Belli bir sermaye ile girişilen işlerde kar sağlamak, maliyet ve kazanç anlamında büyük önem taşıyor. Bu bakımdan kırtasiye dükkânı açmanın karlı olup olmadığı yeni dükkân açmayı planlayanlar tarafından merak ediliyor. Kırtasiye dükkânı açmanın her daim karlı olduğu söylenmektedir. Satılan ürünlerin kar marjı %50 ile %200 arasında değişkenlik göstermektedir.

Kırtasiye Dükkânı Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Kırtasiye dükkânı açmayı planlayanlar, gerekli belgelerin neler olduğunu araştırıyorlar. Kırtasiye dükkânı açmak için gerekli belgeler;

Tapu Fotokopisi

Kira Kontratı

SGK Giriş Bildirgesi

Belediye Ruhsat Başvuru Formu

Adli Sicil Kaydı

İtfaiye Uygunluk Raporu

2 Adet Vesikalık Fotoğraf

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Faaliyet Belgesi

Oda Kaydı

İmza Sirküleri

Vergi Levhası gibi belgelerdir.

Kırtasiye Dükkânı Nasıl Açılır?

Kırtasiye dükkânı açmak için öncellikle sermaye durumunuza karar vermelisiniz. Sektörde düşük sermaye ile iş yapmanın zor olduğunu ayrıca belirtmekte fayda var. Harcayacağınız sermayeye karar verdikten sonra tedarikçilerinize karar verin. Her aşamanızı atacağınız adımları önceden kalem kalem planlayın. Dükkânı bulduktan sonra Tapu Fotokopisi, Kira Kontratı, SGK Giriş Bildirgesi, Belediye Ruhsat Başvuru Formu, Adli Sicil Kaydı, İtfaiye Uygunluk Raporu, 2 Adet Vesikalık Fotoğraf, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Faaliyet Belgesi, Oda Kaydı, İmza Sirküleri ve Vergi Levhası gibi belgeleri ilgili birimlere ulaştırın. Kırtasiye dükkânınızı bu şekilde açabilirsiniz.

Kırtasiye Dükkânında Neler Satılabilir?

Kırtasiye dükkânı açmak isteyenler, kırtasiye dükkânında neler satılabileceğini araştırıyorlar. Kırtasiye dükkânında; A4 kâğıdı, plastik klasör, her seviyeye uygun çeşitli yayınlardan test kitapları, tükenmez kalem çeşitleri, dolma kalem, zımba, delgeç, masaüstü gereçler, yazı kartuşu, toner, evrak rafı, ofis aksesuarları, yazı tahtası ve çeşitli yazarların kitapları satılabilir. Ayrıca paketleme ürünleri kapsamında; koli bandı, koli etiketi, termal etiket, bant ve yapıştırıcı grupları, koli kalemleri, permanent kalem, etiketleme makineleri gibi ürünler satabilirsiniz. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir