Sağlık alanına dâhil olan ambulans şoförlüğü son zamanların en sık tercih edilen meslek dallarının arasında bulunuyor. Yeni meslek tercihinde bulunacak adaylar nasıl ambulans şoförü olunacağını sorguluyorlar. Ambulans şoförü olmak için, üniversitelerin Acil Tıp Teknisyenliği bölümlerinde eğitim görme şartı aranmaktadır. Eğitimini belirlenen süre içerisinde tamamlayan adaylar gereken evrakları hazır ettikten sonra ambulans şoförlüğü yapabilirler. Ambulans şoförü olmak için en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, verilen eğitimleri tamamlama ve sertifikaları alma şartı aranmaktadır.
Ambulans Şoförü Arayan Firmalar
Ambulans şoförü arayan firmalar, alanda çalışmak isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Ambulans şoförü arayan firmalara Yenibiris, Kariyer.net gibi siteler üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca İşkur resmi internet sitesi üzerinden de Ambulans şoförlüğü için başvuruda bulunabilirsiniz.
Ambulans Şoförü Çalışma Saatleri
Ambulans şoförlerinin çalışma saatlerinin ne olduğu alanda çalışmayı düşünen kişiler tarafından aktif olarak araştırılıyor. İşçi ambulans şoförleri 12 saat çalışma 36 saat dinlenme mesai içerisinde çalışırken memur ambulans şoförleri 24 saat çalışma 72 saat dinlenme mesaisi içerisinde çalışmaktadırlar.
Ambulans Şoförü Devlet Memuru Mu?
Ambulans şoförleri tıpkı diğer meslek grupları gibi ikiye ayrılıyorlar; devlet memuru ve özel. Bu bağlamda ambulans şoförlerinin bir kısmının devlet memuru olduğunu bir kısmının özel çalışan olduğunu söyleyebiliyoruz.
Ambulans Şoförünün Görevleri Nelerdir?
Ambulans şoförünün görevleri;
Alınan ihbar ve çağrı durumlarında ambulansı daima göreve hazır bir halde bulundurmak
Alınan çağrılar ile birlikte ambulans yetkili ekibi ile görev yerine intikal etmek
Çağrılan adrese zamanında ulaşmak
Ambulans ile birlikte gerekli ekipmanların temizliğini yapmak
Gerekli zaman dilimlerinde işaret lambalarını ve sirenleri kullanmak
Merkezde bulunması şart olan fakat tükenen malzemelerin kontrolünü yapmak
Bir sonraki görev durumu için daimi olarak hazırda bulunmak
Aracın rutin bakımlarını yapmak şeklinde sıralanabilir.
Ambulans Şoförü Hasta Taşır Mı?
Ambulans şoförünün hasta taşıyıp taşımadığı da alan ile ilgili sık merak edilen sorular arasında yer buluyor. Ambulans şoförünün görevleri arasında hastaları bulundukları bir yerden başka bir yere taşımakta yer alıyor. Ancak hastayı sedye ile taşımak ambulans içerisinde bulunan yetkililerin ilk görevleri arasında yer alıyor. Ancak eksik görevli bulunması durumunda ambulans şoförü hasta taşıyabilir.
Ambulans Şoförü Olmak İçin Yaş Sınırı Nedir?
Ambulans şoförü olmak için yaş sınırı ne olduğu alanda çalışma hayali kuran kişiler tarafından araştırılıyor. Ambulans şoförü olmak için yaş sınırı en az 18 olacak şekilde belirlenmiştir.
Ambulans Şoförü Olmak İçin Gerekli Evraklar
Ambulans şoförü olmak için gerekli evraklar;
İlkyardım sertifikası
B sınıfı sürücü belgesi (manuel vites)
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak psikolojik analiz testleri
İleri sürüş tekniği sertifikası
Sağlık kurulu raporu
Ambulans şoförü sertifikası
Sabıka kaydı
T.C. kimlik belgesi ve fotokopisi şeklinde sıralanmaktadır.