2022 KPSS Başvuru Ücreti Nedir?

2022 KPSS Başvuru Ücreti Nedir?
15.12.2021 14:32
2021 KPSS başvuru ücretleri gündem konusu olurken, özellikle tüm oturumlar için 300 TL gibi bir miktar söz konusu olmuştu. Büyük tepkilere neden olan sınav ücreti, 2022 yılında ne kadar olacağı merak konusu. 2022 KPSS ile ilgili birçok bilgiyi yazımıza devam edip öğrenebilirsiniz. 2022 KPSS lisans, önlisans ne zaman? 2022 KPSS önlisans, lisans konuları nelerdir? Gibi merak edilenleri sizler için derledik.

Her sene belli tarihlerde yapılan KPSS, devlet memuru olmak isteyen kişilerin girdiği bir sınav olarak biliniyor. Geçtiğimiz gün açıklanan tarihler sonrası, girecek adaylar şimdiden heyecanlanmaya başladı. Uzun süre boyunca bu sınava hazırlanan adaylar, emeklerinin karşılığını almak istiyor. Adayların öncelikle yapması gerekenlerden biri, girecekleri oturumlar için para yatırmak olacak. Sınav ücretlerini yatırarak, sınava girmeye hak kazanacak kişiler, bunu belirtilen tarih arasında gerçekleştirmelidir. Henüz sınav ücretleri belli olmazken, geçen senin fiyatları uzun süre konuşulmuştu. ÖSYM tarafından sınava az bir süre kaldığı zaman, açıklanan ücretlerin ne kadar olacağı merak konusu olmaktadır

2022 KPSS Lisans Ne Zaman?

ÖSYM tarafından açıklanan 2022 KPSS tarihleri, sınava girecek birçok adayı heyecanlandır. Buna göre 2022 yılında düzenlenecek KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Eğitim Bilimleri, 31 Temmuz günü yapılacak olup, bu oturumdan sonra, KPSS Alan Bilgisi 6 ve 7 Ağustos tarihlerinde yapılması karar alındı. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi yani ÖABT ise 14 Ağustos yapılacak olup, bunlar lisans mezunları için sınavlardır. Sınav sonuçlarının açıklanma tarihi ise 2 Eylül olarak karşımıza çıkarken, giren kişiler büyük heyecan ile bu tarihleri bekleyecek.

2022 KPSS Önlisans Ne Zaman?

2022 KPSS lisans oturumlarından sonra düzenlenecek olan KPSS Önlisans tarihi, yine ÖSYM tarafından duyuruldu. Birçok önlisans mezunun beklediği oturum tarihi, 2 Ekim olarak belirlenirken, sınava pek çok kişinin katılması bekleniyor. 2 Ekim’de sınava girecek kişiler, sonuçlar için 27 Ekim tarihine kadar beklemek durumunda kalacak. Sınava girecek kişiler, bu tarihlere kadar çalışmalarına devam edip, iyi sonuçlar almak istemektedir.

2022 KPSS Önlisans Konuları Nelerdir?

2022 yılında düzenlenecek KPSS Önlisans Türkçe, matematik, tarih, coğrafya ve vatandaşlık sorularından oluşacak. Buna göre Türkçe Konuları; Sözcükte anlam, cümlede anlam, paragrafta anlam, ses bilgisi, sözcük türleri, yapı bilgisi, cümle bilgisi, yazım kuralları, noktalama işaretleri ve anlatım bozuklukları olmaktadır. Matematik konuları; Temel kavramlar, sayılar, bölme-bölünebilme kuralları, asal çarpanlara ayırma EBOB-EKOK, birinci dereceden denklemler, üslü sayılar, rasyonel sayılar, köklü sayılar, çarpanlara ayırma, oran-orantı, problemler, kümeler, işlem-modüler aritmetik, permütasyon-kombinasyon-olasılık, tablo ve grafikler olarak karşımıza çıkmaktadır. Tarih konuları; İslamiyet öncesi Türk tarihi, ilk Türk İslam Devletleri ve Beylikleri, Osmanlı Devleti kuruluş, yükseliş, duraklama, gerileme ve dağılma dönemleri, Osmanlı Devleti Kültür ve Uygarlık, Kurtuluş Savaşı dönemi, XX. Yüzyılda Osmanlı Devleti ve sonrasında ki Atatürk dönemi, son olarak çağdaş Türk ve dünya tarihi. Coğrafya konuları; Türkiye’nin coğrafi konumu, yer şekilleri ve özellikleri, iklimi ve bitki örtüsü, yine Türkiye’de, nüfus ve yerleşme, tarım, hayvancılık ve ormancılık, madenler, enerji kaynakları ve sanayi, ulaşım, ticaret ve turizm, son olarak Türkiye’nin coğrafi bölgeleri. Son ders olarak vatandaşlıkta ki konular; Hukukun temel kavramları, yasama, yürütme, yargı, idare hukuku, temel hak ve hürriyetler konularından 9 adet soru sorulmaktadır. Son 6 soru ise güncel olarak sorulmaktadır.

2022 KPSS Lisans Konuları Nelerdir?

2022 KPSS Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür konu dağılımı, yukarda saydığımız önlisans konuları ile aynı olmaktadır. Alan sınavında ki sorular ise kişilerin bölümleri ile ilgili sorulacak sorular olmaktadır. Buna göre Türkçe ve matematikten 30’ar soru sorulurken, tarihten 25, coğrafyadan 18 ve vatandaşlıktan 15 soru gelmektedir. Sınav vaktine kadar, bu konuları iyi çalışmak ve bol bol soru çözerek pratik yapmak gerekir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir