Atatürk Kimdir?

Atatürk Kimdir?
07.09.2021 03:30
Mustafa Kemal Atatürk; Asker, Devlet İnsanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. Bizler de Atatürk kimdir? Atatürk küçüklüğünden beri ne olmak istiyordu?, Atatürk’ün ölüm sebebi, Atatürk nerede doğdu?, Atatürk evlendi mi?, Atatürk tek adam mıydı?, Atatürk hangi mektebe gitti?, Atatürk ölünce nereye gömülmüştür?, Atatürk gibi düşünmek hangi ülkede kullanılan bir deyimdir?, Atatürk’e göre eğitim nasıl olmalıdır?, Atatürk için tek medeniyet hangisidir?, Atatürk’e göre türk tarihi nereden başlamaktadır?, Atatürk’e göre başarılı olmak için ne yapılmalıdır?, Atatürk hakkında doğru bilinen yanlışlar, Atatürk’e karşı işlenen suçlar sorularının cevaplarını sizler için araştırdık.

Mustafa Kemal Atatürk; Asker, Devlet İnsanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. 1881 yılında doğmuştur. Osmanlı ordusunda görev yapmıştır ve zamanla komutanlığa atanmıştır. Selanik’te dünyaya gelmiştir. Babası Ali Rıza Efendi annesi ise Zübeyde Hanımdır. Türk Ulusal Hareketi’ne önderlik etmiştir. Sakarya Meydan Muharebesi’ndeki üstün başarılarından ve yaralanmasından dolayı Gazi unvanı almıştır. Ölümüne dek Cumhurbaşkanlığı yaparak 4 dönem bu görevi üstlenmiştir.

Atatürk Küçüklüğünden Beri Ne Olmak İstiyordu?

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk küçüklük yıllarından itibaren bir asker olmak istemekteydi. Hayallerinin peşinden giderek asla pes etmeyen idealist bir kişi olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştır.

Atatürk’ün Ölüm Sebebi Nedir?

Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938 yılında hayata gözlerini yummuştur. Üst üste karnında şişlikler oluşan Atatürk sürekli tedavi gördü fakat hastalığına siroz teşhisi konulduktan sonra komaya girdi ve hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti.

Atatürk Nerede Doğdu?

Mustafa Kemal Atatürk, 1881 yılında Selanik’te dünyaya gelmiştir. Ailesinin Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi’nde yaşadığı evde dünyaya gelmiştir.

Atatürk Evlendi Mi?

Mustafa Kemal Atatürk Latife Hanım ile bir evlilik yapmıştır. 29 Ocak 1923 yılında başlayan evlilik 5 Ağustos 1925 tarihinde son bulmuştur. Çift 2 buçuk yıl evli kalmıştır.

Atatürk Tek Adam Mıydı?

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetini kurduğu için pek çok görevi kendisi üstlenerek tarihi ve oldukça önemli işler yapmıştır. İsmet İnönü gibi kişilerin varlığı Ulu Öndere destek olmuştur. Yönetim olarak tek adam olduğu görüşünde olan kişiler olsa da çoğu kaynağa ve araştırmacıya göre tek adam yönetimini benimseyen biri olarak görülmemektedir. Şevket Süreyya Aydemir’in Tek Adam isimli kitabı Atatürk’ün tüm siyasi hayatını anlatan ve en çok bilinen eserlerinden bir tanesi olma özelliğini taşımaktadır.

Atatürk Hangi Mektebe Gitti?

Mustafa Kemal Atatürk çocukken okul eğitimine annesinin isteği üzerine; Hafız Mehmet Efendi Mahalle Mektebi’nde başlamıştır. Daha sonraki dönemde ise babasının da isteği ile çağdaş bir eğitim veren Şemsi Efendi Mektebi’ne geçiş yaparak eğitimini burada tamamlamıştır.

Atatürk Ölünce Nereye Gömülmüştür?

Atatürk’ün naaşı 21 Kasım 1938 tarihinde Ankara’da bulunan Etnografya Müzesi’ne götürülerek geçici kabrine yerleştirilmiştir. 15 yıl sonra ise oldukça büyük bir devlet töreni ile Anıtkabir’e nakledilmiştir.

Atatürk Gibi Düşünmek Hangi Ülkede Kullanılan Bir Deyimdir?

“Atatürk Gibi Düşünmek” Norveç ülkesinde kullanılmış ve kalıplaşmış bir deyim olma özelliği taşımaktadır. Mustafa Kemal Atatürk sadece Türkiye’de değil tüm dünyada tanınan ve dünyanın en önemli devlet adamlarından biri olarak bilinen önemli bir kişidir. Bu sebeple birçok deyime ve söze konu olmuştur.

Atatürk’e Göre Eğitim Nasıl Olmalıdır?

Mustafa Kemal Atatürk’e göre Türk eğitimi milli olmalıdır. Dilde, yönetimde, araç ve gereçte milli olmalıdır. Gençler bağımsızlığın güvencesidir ve vatanlarını korumak için her şeyi yapacaklardır. Genç bireyler, vatan ve milletin çıkarlarını her şeyin üzerinde tutacak bilinçli kişiler olarak yetiştirilmelidirler.

Atatürk İçin Tek Medeniyet Hangisidir?

Mustafa Kemal Atatürk görevi boyunca Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkartmayı amaçlamıştır. İnsanlığın özlemini Türk medeniyetinin karşılayacağını savunmuştur. Atatürk Türk milleti tarafından kurulacak bu medeniyeti bir güneşe benzetmiştir. Dünyanın her yerindeki insanları Türk medeniyeti bir güneş gibi karşılayacaktır.

Atatürk’e Göre Türk Tarihi Nereden Başlamaktadır?

Mustafa Kemal Atatürk, tarihin yalnızca kronolojiden ibaret olmadığını savunmuş ve hayatı boyunca tarihi araştırmalar gerçekleştirmiştir. Görevi ve hayatı boyunca da Türk tarihinin kültürünü ve uygarlığını ortaya çıkartmaya çalışmıştır. Bu amaçla birçok tarihçiyi görevlendirmiştir ve 1931 yılında Türk Tarih Kurumu’nu kurmuştur. Böylece yapılan kapsamlı araştırmalar sonucunda Atatürk hem kendisi hem de ülkenin vatandaşları tarihleri hakkında daha fazla bilgi ve kanıta ulaşabilir olacaktı.

Atatürk’e Göre Başarılı Olmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Mustafa Kemal Atatürk dünyaya gelmiş en başarılı insanlardan biri olarak kabul edilmektedir. Bu sebeple kişiler kendisine Atatürk’ü örnek almaktadırlar. Atatürk’e göre başarılı olmak için; Geniş bir vizyona sahip olmak, bilime ve ilime önem vermek, vatanını ve milletini sevmek, ön görülü olmak, çalışkan ve dürüst olmak gerekmektedir. Disiplin konusunda da taviz vermeyen biri olmak gerekmektedir. Atatürk görevi boyunca Türk gençlerinin bu özellikleri taşıdığını ve çok değerli olduğunu vurgulamıştır.

Atatürk Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar Nelerdir?

Pek çok kaynak Atatürk’ün ailesinin yaşadığı 3 katlı ve pembe bir evde doğduğunu söylemektedir fakat bu ev Zübeyde Hanımın ikinci eşinin evidir bu sebeple Atatürk o evde doğmamış o eve yakın olan aile evinde dünyaya gelmiştir. Bazı kaynaklar tarafından Atatürk’ün Suud Kralına Hz. Muhammed’in mezarını yıkacağına dair bir mektup gönderdiği söylenmektedir fakat bu olayın bir kurmaca olduğu ve gerçeği yansıtmadığı araştırmalar sonucunda kesinleşmiştir. Efsaneleşen ve halk arasında yaygınlaşan bir hikaye olan İngiliz Kralının Atatürk’ün elini öptüğü anı yansıttığı düşünülen fotoğraftaki kişi aslında İngiliz bir kral değildir. Normal bir vatandaştır.

Atatürk’e Karşı İşlenen Suçlar

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e karşı işlenecek suçlara karşı çeşitli cezai işlemler uygulanmaktadır. Hakaret etmek gibi suçlar 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ile sonuçlanabilir. Heykel veya büst benzeri oluşumlarına zarar vermek ise 1 ila 5 yıl arası hapis cezasına sebebiyet verebilmektedir. Atatürk’ü Koruma Kanunu 25 Temmuz 1951 yılında kabul edilmiş ve yürürlüğe girmiştir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir