Milliyetçi Hareket Partisi; 9 Şubat 1969’da MHP Kurucusu Alparslan Türkeş liderliği altında kuruldu. Kurulduğu günden bu yana Türk siyasetinde aktif rol oynayan Milliyetçi Hareket Partisi parti tüzüğünde yer alan kısaltmasına göre MHP olarak anılıyor. Günümüzde hayli büyük bir takipçi kitlesine sahip olan MHP’nin üyelik şartlarının neler olduğu, siyaset gündemi takipçileri tarafından araştırma konusu olmuştur. MHP üyelik şartları;
Üye giriş beyannamesini imzalamış ve parti tüzük programını kabul ettiğini belgelemiş olmak
18 yaşını doldurmuş olmak
Bir başka siyasi partinin üyesi konumunda yer almıyor olmak
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak şeklinde sıralanmaktadır.
MHP Üyelik İptali Nasıl Olur?
MHP üyelikleri de siyasi parti üyelikleri tercih eden kişiler için herkese açık bir konumda yer alıyor. Kendisi ile aynı yönelimde olan ve desteklediği parti bünyesinde çalışmalara aktif olarak dâhil olmak isteyen kişiler MHP üyeliğini tercih ediyorlar. MHP parti bünyesine aktif üyelik yaptırmış ve artık parti içerisinde yapılan çalışmalara katılmak istemeyen kişiler, MHP üyelik iptalinin nasıl olacağını sorgulamaya başlamışlardır. MHP üyelik iptali; E-Devlet platformu üzerinde yer alan ‘’Siyasi Parti Üyeliği İptal Başvurusu’’ sekmesinden yapılmaktadır.
MHP Üyelik Sorgulama Nasıl Yapılır?
MHP bünyesinde partiye yeni üye olmuş kişiler, üyelik sorgulama işlemlerinin nasıl gerçekleştirildiğini sorguluyorlar. MHP üyelik sorgulama için E-Devlet platformuna başvurabilirsiniz. E-Devlet üzerinden ‘’ Siyasi Parti Üyeliği Sorgulama’’ sayfasından aktif parti üyeliğinizi sorgulayabilirsiniz.
MHP Üyelik Aidatı Ne Kadar?
Bütün siyasi partiler üyeleri için cüzi bir miktarda belirlenen aidatların ödenmesini zorunlu bir sistem haline getiriyor. Hal böyle olunca MHP üyelik aidatının ne kadar olduğu da yeni üyeler ve üye olmayı düşünen kişiler tarafından araştırılıyor. MHP üyelik aidatının yıllık 1.200 TL’yi aşmayacak bir ücret dâhilinde aylık bir sistem ile belirlendiği söyleniyor.
MHP Üyelik Başvurusu Nasıl Yapılır?
MHP üyeliği almak isteyenler, üyelik başvurusunun nasıl yapılacağını merak ediyor ve sorguluyorlar. MHP üyelik başvurusu; şahsi olarak il ve ilçe temsilciliklerine yapılabileceği gibi partinin resmi internet sayfası üzerinden online olarak da yapılabiliyor. MHP üyelik başvurusu için en önemli kriter kişisel bilgileri doğru ve eksiksiz doldurmak olarak sıralanıyor.
MHP Üyelik İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Bütün siyasi partilerin ilk üyelik işlemlerinde olduğu gibi MHP üyeliği için bir takım belgelerin gerekliliği şart konulmuştur. Bu belgelerin ilgili birimlere kişisel bilgiler ile birlikte teslim edilmesi ile MHP parti üyeliği için gereken adımlar başlatılmış olur. MHP üyelik için gerekli belgeler;
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve Fotokopisi
Üye Giriş Beyannamesi
Parti Tüzük ve Programı kabul etmiş olduğuna dair belge şeklinde sıralanmaktadır. Harici olarak il ve ilçe temsilcilikleri sizden ikametgah belgesi ile birlikte adli sicil kaydı gibi spesifik belge taleplerinde de bulunabilir. Bunun için önceden yaşadığınız ve bağlı bulunduğunuz il ve ilçeye bağlı MHP temsilcilik binası ile birebir görüşme gerçekleştirmenizde fayda var.