Kütahya ilinde yer alan Zafer Havalimanı’nın satışa çıkarıldığına ilişkin haberler gelmeye başladı. Yap, işlet, devret modeli ile yapılan ve 2012 yılında faaliyete geçen Zafer Havalimanı’nın satışa çıkmasının ardından teklifler beklendiği öğrenildi. İC İçtaş tarafından yapılan ve yaklaşık 50 Milyon Euro’ya mal olan Zafer Havalimanı’nın Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar gibi illere de destek amaçlı yapıldığı biliniyordu. İşlerin yolunda gitmemesi nedeni ile satışa çıkarılması planlanan Zafer Havalimanı’nın alıcı teklifleri beklediği öğrenilmiştir. İC İçtaş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Keleş’e göre bu havalimanın devredilmesi için söz konusu borçlar ve dökülen maliyetin ödenmesi devir işlemi için son derece yeterli bir miktar. Açıldığı günden bugüne bir lira dahi kar etmediğini ifade eden Zafer Havalimanı işletmecisi, devlet garantisi altında olmalarına rağmen giderlerle baş edemediklerini ifade etti. Oldukça dikkat çeken bu haberin ayrıntıları ise sizler için hazırlanan haberimizde…
Zafer Havalimanı Nerede?
Satış ve devir işlemleri ile gündeme gelen Zafer Havalimanı’nın lokasyonu henüz pek çok kişi tarafından bilinmiyor. Haberin gündeme gelmesi ile birlikte pek çok kişi bu havalimanının nerede olduğunu merak ediyor ve sorguluyor. Zafer Havalimanı’nın adresine bakıldığında ise bu limanın yer aldığı il sınırlarının Kütahya olduğu görülüyor. Buradan çevre illerin de yararlanması planlandığından şehir tercihi burası olmuştu. Zafer Havalimanı’nın tam adresi ise Kuyucak Köyü olarak bilinmektedir.
Zafer Havalimanı Maliyeti Ne Kadar?
Yap, işlet, devret modeli ile 2011 yılında İntaş firması tarafından inşaat çalışmalarına başlanan Zafer Havalimanı’nın maliyeti de en çok konuşulan konulardan bir tanesi oldu. Zafer Havalimanı’nın 2012 yılında tamamlanmasının ardından belirlenen ve açıklanan maliyetinin ise elli milyon Euro olduğu öğrenildi. Elbette Euro’nun yükselişi ile birlikte Zafer Havalimanı’nın bugün ki TL değeri çok daha yüksek.
Zafer Havalimanı Afyon Arası Kaç Km?
Zafer Havalimanı’nın Kütahya ilini konumlandırılmasının temel amacının çevre illere de destek vermesi olduğu biliniyordu. Zafer Havalimanı’nın işletildiği süre zarfı boyunca en fazla kullanılan illerden biri de Afyon oldu. Afyon ili ile Zafer Havalimanı’nın arasında ki kilometre farkının 59 kilometre olduğu öğrenildi. Uçak yolculuğu yapmak isteyen pek çok Afyonlu bir zaman daima burayı yakın olması dolayısı ile kullandı.
Zafer Havalimanı İş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Zafer Havalimanı faaliyette olduğu süre boyunca pek çok kişiye istihdam sağlamaya çalıştı. Burada çalışmak isteyen ve yakın konumda oturan kişilerin ise iş başvurusunda bulunmak için bu havalimanının resmi web sitesini kullanması gerekiyordu. İnsan Kaynaklarına başvuru yapılarak Zafer Havalimanı’na işçi alımları yapılabilmekteydi.
Zafer Havalimanı Çalışıyor Mu?
Hayır. Karsız olması nedeni ile devredilmeye çalışılan havalimanının şu anda faaliyette olmadığı bilinmektedir. Çok fazla talep olmaması nedeni ile var olan seferlerin de iptal edildiği ve şua anda yalnızca havalimanını kapatmak ya da devredilmeye çalışıldığı bilinmektedir. Kurulduğu ilk günden beri hiç kar elde edemediklerini ifade eden şirket yetkilileri şu anda sadece bu işletmeyi borçları ve maliyeti ile birlikte devretmeye odaklandıklarını ifade etmişlerdir.
Zafer Havalimanı Eskişehir Arası Kaç Km?
Sivil havacılık şirketi olarak bilinen ve Kütahya’da yer alan Zafer Havalimanı ile Eskişehir ‘in arasındaki kilometre farkı da en çok merak edilen sorular arasında yer almıştır. Kütahya ilinin Kuyucak köyünde yer alan Zafer Havalimanı ile Eskişehir şehir merkezi arasındaki kilometre farkının 118 km olduğu öğrenilmiştir.
Zafer Havalimanı Kim İşletiyor?
Zafer Havalimanı’nın yap, işlet, devret modeli ile işletildiği bilinmektedir. Zafer Havalimanı’nın işletmecisi aynı zamanda yapımında da yer alan IC İçtaş şirketidir. Şirket şu anda devir işlemleri yapmak istese de 2044 yılına kadar anlaşması bulunmaktadır.