Takma Diş Nasıl Beyazlatılır?

Takma Diş Nasıl Beyazlatılır?
20.12.2022 23:22
Ülkemizde takma diş kullanımı son derece yaygındır. Takma diş nasıl beyazlatılır, çamaşır suyuna konur mu? Düşerse nasıl yapıştırılır, takma diş fırçalanır mı, gece yatarken çıkarılır mı? Hangi suya konur, takma diş hangi maddelerden yapılır, ağrı yapar mı ve kaç günde yapılır? Sorularını siz değerli takipçilerimiz için araştırıp bu yazımızda derledik.

Takma diş beyazlatma yöntemleri arasında beyaz sirke, kabartma tozu ve amaca yönelik protez temizleyicilerin kullanımı yer alır. Protezlerinizi beyazlatmanın en basit yollarından biri, bir bardağa eşit miktarda sirke ve soğuk su dökün ve protezleri 20-30 dakika bu karışım içerisinde bekletin, ardından durulayın. Takma dişleri beyazlatmak bu kadar kolay bir işlemdir.

Takma Diş Çamaşır Suyuna Konur Mu?

Herhangi bir çamaşır suyu ya da benzer ürünü kullanmayın çünkü bunlar takma dişleri zayıflatabilir ve renklerini değiştirebilir. Metal takma dişlerde metali karartıp aşındırabileceğinden, klor içeren solüsyonlara batırmayın. Sıcak su kullanımı da protezlerinizi çözebilme ve yapısını bozma ihtimali bulunduğundan sıcak veya kaynar su kullanımından kaçının. Kısaca özetleyecek olursak takma diş çamaşır suyuna konulması önerilmektedir.

Takma Diş Düşerse Nasıl Yapıştırılır?

Bir hastanın protez dişi düşerse, hasta dişi bulmalı ve steril bir şekilde diş hekimine götürmelidir. Bu durumlarda diş hekimleri takma dişi geri takabilmektedir. Diş yontulmuşsa, diş hekimi dişi protezden çıkarabilir ve yerine yeni bir diş yerleştirebilir.

Takma Diş Fırçalanır Mı?

Takma dişlerin günlük fırçalanması önerilmektedir. Takma dişlerinizi her gün çıkarın ve nazikçe fırçalayın. Yumuşak kıllı bir fırça ve aşındırmayan takma diş macunu ile ıslatın ve yiyecek, plak ve diğer birikintileri temizleyin. Protez yapıştırıcı kullanıyorsanız, kalan yapıştırıcıyı çıkarmak için diş etlerinize uyan olukları iyice temizleyin.

Takma Diş Gece Yatarken Çıkarılır Mı?

Genellikle uzmanlar tarafından takma dişlerin gece yatarken çıkarılması önerilmektedir, gece çıkarmanız ve diş etlerinizi dinlendirmeniz diş etleriniz ve ağız sağlığınız için önemlidir. Ağzınızda kısmi takma dişlerle uyuyabileceğinizi merak ettiğinizde bile, onları çıkarmak en iyisidir. Herhangi bir protez bazı sorunlara neden olabilir ve bu durumda önceden önlem almak daha iyidir.

Takma Diş Hangi Suya Konur?

Protezlerini ıslatmak için birçok kişi musluk suyu veya damıtılmış su kullanır. Onları düzenli olarak temizleme solüsyonuna batırarak mümkün olduğunca temiz ve işlevsel tutabilirsiniz. Protezler nemli tutulmadığında şekillerini kaybetme ihtimali bulunmaktadır.

Takma Diş Hangi Maddelerden Yapılır?

Birkaç takma diş malzemesi olsa da, bunlar tipik olarak plastikten, özellikle akrilik reçineden yapılır. Ayrıca daha uzun ömürlü olan porselen takma diş yaptırma seçeneğe de bulunmaktadır. Ancak akrilik protezler daha güçlüdür. Bunun nedeni, akriliğin takma diş tabanına daha güvenli bir şekilde yapışması ve ayarlanmasının daha kolay olmasıdır.

Takma Diş İlk Takıldığında Ağrı Yapar Mı?

Yeni takma dişlerin düzgün bir şekilde oturması yaklaşık iki ila dört hafta sürebilir. İlk başta biraz hassasiyet veya rahatsızlık hissetmek alışılmadık bir durum değildir. Bu durum genellikle ağzınızın ve psikolojik olarak bu duruma alışmanızla ilgilidir. Bazı hastalar kolaylıkla takma dişe alışsa da bazıları bu duruma alışmakta zorlanmaktadır.

Takma Diş Kaç Günde Yapılır?

Takma dişlerinizi almak genellikle yaklaşık sekiz hafta sürer. Takma diş yapılması için ortalama 4-5 seans gerekmektedir. Bu seanslar ortalama 2 ile 8 hafta arasında değişmektedir. Bu durum diş hekiminizin randevu durumuna göre değişkenlik gösterebilmektedir. 5 seansı 1 ay içerisinde de tamamlayabilen diş hekimleri varken, bu süreyi 8 haftaya kadar yayan diş hekimleri de bulunmaktadır. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir