Kaleci Antrenman Programı Nedir?

Kaleci Antrenman Programı Nedir?
23.11.2021 18:00
Kaleci antrenman malzemeleri nelerdir? Kaleci gol atabilir mi? Kaleci olmak için boy ne kadar olmalı? Kalecilik ile ilgili merak ettiğiniz sorulara sizler için yanıt verdik.

Futbol birçok insan tarafından takip edilen bir spor organizasyonu olarak karşımıza çıkarken, dünyanın yarısından fazlası bu spor dalına ilgi duymaktadır. Son zamanlarda önemli bir sektör haline gelen futbolda, pek çok kişi yer almaktadır. Futbol takımlardan oluşurken, her takım tam 11 kişi ile sahada ki yerini almak zorundadır. Bu takımda ki her oyuncunun öncelikli görevleri bulunurken, bir takımın en önemli görevlerinden biri ise kalecilere yüklenmiştir. Özellikle kalenin en büyük koruyucusu olan kaleciler, gole karşı kalelerini korumaktadır. Takım arkadaşlarından farklı bir forma giyen kaleciler, aynı zamanda oyuncular arasında elini kullanabilen tek futbolcu olarak bilinmektedir. Zaman zaman maçlarda kilit rol oynayan kaleciler, iyi performans sergiledikleri zaman, takımlarına büyük yarar sağlar. Bu kadar önemli bir yere sahip olan kalecilik için çok iyi çalışılması gerekmektedir. İyi antrenmanlar ile kaleci performansları yukarı çekilebilirken, bu konuda pek çok antrenman yöntemi vardır.

Takımlar maç hazırlıklarını antrenmanlar ile yaparken, bu futbolcular acısından çok önemli olmaktadır. Antrenman sırasında kalecilere özel programlar uygulanırken, öncelikle kalecilerin ısınması için küçük koşular ve ısınma hareketleri uygulanır. Bundan sonra bu bölgede görev alan futbolcu, kale önünde, kaleci antrenörü ile çalışmaya başlar. Bu çalışma yöntemleri antrenöre ve takıma göre değişiklik gösterebilmektedir. Özellikle kalecinin topu karşılaması, yumruklaması, topun kontrolü gibi konular üzerinde bir çalışması olur. Bunun yanında şutlarla ve kaleci antrenörün bazı yöntemlerle kaleciyi zorlaması gerekir. Maç içinde her durumda, topu karşılayabilme kabiliyeti geliştirilmeye çalışılır. Bu yüzden kaleci antrenmanları zaman zaman zor olabilirken, eğitmenler kalecileri iyi hazırlamayı hedefler.

Kaleci Antrenman Malzemeleri Nelerdir?

Takımlar futbol antrenmanları yaparken, birçok malzemeye ihtiyaç duymaktadır. Özellikle kalecilerin daha iyi bir antrenman deneyimi yaşamaları için yine bu malzemeler önemli olmaktadır. Bunun için bir kalecinin antrenman yapabilmesi için öncelikle, bu alanda giyeceği rahat kramponları olması gerekir. Bunun yanında şort, forma ve kaleci taytı gibi malzemelerde, kaleciye rahatlık verir. Bu malzemeleri ayarlayan kaleciler, çalışabilmek adına bir futbol topuna da ihtiyaç duyabilir. Özellikle toplu çalışmalarda bu önemli olurken, eldivenlerde yine olmazsa olmazlardan biridir. Bunun yanında serbest vuruşlar için plastik cansız manken, dubalar, dizlik, tekmelik, kaleci çalıştırma aparatları ve daha birçok malzeme kaleci antrenmanı için önemli olabilmektedir.

Kaleci Gol Atabilir Mi?

Kaleciler bir futbol takımının en önemli isimleri olarak karşımıza çıkarken, ilk görevleri arasında gol yememek ya da golü engellemektir. Genelde takımın en arkasında ki bölgede görev alan kaleciler, belli bir alan içinde topları elle kontrol edebilir. Zaman zaman izlediğimiz futbol maçlarında, kalecilerin de gol aradığını görmekteyiz. Kaleci belli kurallar geçerli olmak üzere, geçerli goller atabilirken, özellikle bu konuda pek çok gol atan kaleci bilinmektedir. Duran toplarda ya da maçın içinde kalecilerde gol bulabilmektedir. Bu olay nadir yaşanırken, bu alanda epey golü bulunan bazı kalecilerin de mevcuttur.

Kaleci Olmak İçin Boy Ne Kadar Olmalı?

Futbol tarihi boyunca birçok kaleci gelip geçmişken, dünya futboluna isim bırakmış efsane kaleciler de dünyaca tanınmıştır. Kaleciler genel olarak uzun yapıda olsa da çok iyi kısa kalecilerde bulunmaktadır. Yani kaleci olacak kişinin yeteneklerine bakılırken, kısa bir kaleci yerde daha iyi olurken, hava toplarında biraz sıkıntı yaşayabilmektedir. Bu yüzden altyapılarda, genelde biraz daha uzun olan çocuklar, kaleci olarak yetiştirilir. Buna göre ideal kaleci boyu 187 cm ve 200 cm arası değişmektedir. Tabi ki yeteneklere göre bu boy aralıkları daha uzun ve daha kısa olabilmektedir. 

Yorumlar

  • Seçmelerde olabildiğince dikkatli olunmalı ve gol yememeye dikkat edilmelidir antrenman konusunda haftada 3 veya 4 gün idealdir tabi bu günler farklılık gösterebilir istisna değildir antrenmanlarda el ve kol dayanıklılığı ve refleks antrenmanları ilk başta sıralanmalıdır ikinci katmanda ise Freekick ve Penaltı çalışmaları hem oyuncu hem kaleci yararına olur eğer çalışacak bir ikinci kişiniz yok isezıplama adımlama esneme açılma gibi teknik hareketler ve dubadan top alma ve benzerleri gibi kondisyon antrenmanları yapılabilirAyrıca basketbol veya boy uzatacak diğer sporlar hobi olarak yapılabilir umarım yararlı olmuştur istersen chatgpt veya diğer yapay zekalara sorabilirsin iyi şanslar

    Seçmelerde Kaleci Ne yapmalı VE KAÇ SAAT ÇALIŞMALI Duzenlı Antreman Programımda yok ne yapa bılırım gerı donus yapsanız sevınırım

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir