Japonya ile Ticaret Nasıl Yapılır?

Japonya ile Ticaret Nasıl Yapılır?
19.11.2021 23:00
Japonya ile Ticaret Nasıl Yapılır? Japonya ile ticaret yapmak isteyenler nereye başvurmalı, Japonya ile ticaret yapan ülkeler, ne ticareti yapılır sorularını sizler için araştırdık.

Türkiye ile Japonya’nın yıllık ekonomik ilişkileri 4.5 Milyar$ gerçeklemektedir. Japon ekonomisi dünyanın üçüncü büyük ekonomisine sahiptir. Japonya ekonomisi satın alma gücü bakımından dünyada dördüncü en büyük ekonomiye sahiptir. Japonya dünyanın en gelişmiş ikinci ekonomisine sahiptir. Japonya G7’nin üyelerinden bir tanesidir. Japonya ile ticaret yapmadan önce mikro ihracat kapsamını ilk önce bir tanımak gereklidir. Bunun başlıca sebeplerinden biride son dönemlerde döviz kuru fiyatların artmasıdır. Resmî gazetede yayınlanan Posta ve Hızlı Kargo Taşımacılığı ve Gümrük Genel Tebliğinde yapılan değişiklikler 7.500 Euro, 150 kiloya kadar olan bütün gönderimler için KDV iadesi uygulanmaktadır. Japonya’ya e-ihracat ile ürünlerinizi sağlıklı bir şekilde Japon pazarına sürebilirsiniz.

Japonya ile Ticaret Yapmak İsteyenler Nereye Başvurmalı?

Eskiden ihracat için yurtdışında müşteri bulmak maliyetli fuar çalışmaları ve ajanslar üzerinden reklamlar sınırlı sayıda kişilere ulaşıyordu. Günümüz de ise daha kolay bir hal almış bulunmaktadır. E-ihracat ve dijital pazarlama ile çok az bir maliyet ve yüksek karla satışlarınızı evinizden satmanız mümkündür. E-ihracat eskiden çok karmaşık gibi gözükse de günümüzde artık kargo şirketleri sizin adınıza gümrük işlemlerini yürütüp ve düşük maliyete size sunmasıdır. Japonya’ya en kolay ürün yollamanın yolu mikro ihracat kapsamında kargodur. Ülkelerin mikro ihracat şartları konusunda yetkili kargolar (DHL, UPS, TNT, PTT vb.) kargo şirketleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Kargo firmaları tarafından yönetilen bu gümrük süreci sonra deniz, kara ve hava yoluyla gönderilmektedir. Fatura 7500 Euro, 150 kilo mikro ihracat sınırlarında ise %18 KDV iadesi alınabilmektedir.

Japonya ile Ticaret Yapan Ülkeler?

Japonya’nın temel göstergeleri şu şekildedir.

·        Resmi Adı: Japonya Devleti

·        Yönetim Şekli: Üniter Parlementer Anayasal Monarşi

·        Nüfus: 125,8 Milyon

·        Yüz Ölçümü: 377.973 km

·        Dil: Japonca

·        Başkent: Tokyo

·        Para Birimi: Yen

·        Etnik Yapı: %98,1 Japon, %0,5 Kore, %0,4 Çin, %1 diğer

·        Dini Yapı: Hristiyanlık

·        GSYİH: 5.167.051

·        Kişi Başı GSYİH: 40.849

·        Büyüme Oranı: %1.21

Japonya ile İhracat yapan ülkeler şu şekildedir. Çin Halk Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore, Tayvan, Hong Kong, Tayland, Singapur, Almanya, Vietnam, Malezya, Avustralya, Hollanda, İngiltere, Endonezya, Hindistan ve Türkiye’dir. Japonya’nın ithalat yaptığı ülkeler ise şu şekildedir.

1.   Çin Halk Cumhuriyeti

2.   Amerika Birleşik Devletleri

3.   Avustralya

4.   Tayvan

5.   Güney Kore

6.   Vietnam

7.   Almanya

8.   Suudi Arabistan

9.   Tayland

10. Birleşik Arap Emirlikleri

54. Türkiye (Ülkemiz Japonya ile ithalatında dünya çapında 54. sıradadır.)

Japonya ile Ne Ticareti Yapılır?

E-ihracat ile Japonya’da istediğiniz ürünü satabilirsiniz. Japonya ile Türkiye arasında kısıtlı ürün satımı yoktur. Japonya dünyanın en büyük dördüncü ekonomisine sahiptir. Japonya dünyanın en büyük üçüncü satın alma gücüne sahiptir. Japon ekonomisi tahminleri, Japonya Merkez Bankası tarafından üçer aylık tankan iş duyarlılığı anketi ile tahmin edilmektedir. Japonya dünyanın en büyük üçüncü otomobil üreticilerinden bir tanesidir. Japonya dünyanın en büyük elektronik eşya üreticisi ve dünyanın en yenilikçi ülkelerinin arasında yer almaktadır. Japonya imalat sanayisi robotik, hibrit araçlar ve optik cihazlar üzerine yüksek teknoloji ve hassas ürünlere dayanmaktadır. Kanto ve Kansai bölgeleri Japon ekonomisinin baş mimarı olan endüstriyel merkezleridir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir