Doğalgaz Faturası Nasıl Düşürülür?

Doğalgaz Faturası Nasıl Düşürülür?
11.09.2021 19:42
Doğalgaz Faturası Nasıl Düşürülür? Düşürme yolları nelerdir, balonlu naylon ile doğalgaz faturası düşürme nasıl yapılır? Doğalgaz faturasını düşüren mıknatıs nedir, termostatik vana nedir? Az yakan kombi fiyatları ne kadar, az yakan kombi markaları nelerdir?

Doğalgaz, hem ısınmada, hem ocakta hem de sıcak su kullanımında ihtiyaç duyulan bir enerjidir. Kış aylarının gelmesi ile birlikte hemen her evde doğalgaz kullanımına başlanır. Ülke olarak doğalgaz kullanımında dışa bağımlılık söz konusu olduğundan dolayı ülkemizde doğalgaz kullanımı oldukça pahalıdır. Pahalı bir enerji tüketimi olan doğalgaz kullanımının her yıl cep yakan faturalar ise vatandaşı zor duruma sokmaktadır. Pek çok vatandaş ise doğalgaz faturasının nasıl düşürüleceğini merak etmektedir. Alınacak birkaç ufak önlemle birlikte, doğalgaz kullanılarak hem çok daha iyi ısınmak mümkün olurken hem de çok daha az fatura ödenebilir. Örnek verilmesi gerekirse kış aylarında yakılan doğalgazın evden uzaklaşıldığı zaman tamamen kapatılmaması gerekmektedir. Tamamen kapatılan kombi, açılıp kapanma esnasında çok daha fazla enerji yakacağından dolayı önerilmez. Bunun gibi pek çok pratik bilgi ile birlikte doğalgaz faturasının nasıl düşürüleceği konusunda bilgiler şu şekildedir;

Doğalgaz Faturası Düşürme Yolları Nelerdir?

Kışın cep yakan doğalgaz faturasının düşürülmesi için gereken yollar şu şekildedir;

·        İlk olarak doğalgaz kombisinin tamamen kapatılması iyi değildir. Eğer uzun süre evde durmayacaksanız bile doğalgazı tamamen kapatmak yerinme en düşük ayarda hala çalışmasına müsaade edin.

·        Doğalgaz peteklerinin önleri koltuklar ve masalarla kapatılmamalıdır.

·        Doğalgaz peteklerini kesintili yakmaktansa daimi yakmaya özen gösterin.

·        Uyuma esnasında kalın battaniyeler kullanılmasına özen gösterin.

·        Evin kullanılmayan bir odası varsa kapısını kapalı tutmaya özen gösterin.

·        Evin iç ortamının doğalgazdan dolayı kurumasına engel olmalı ve sık sık nemlendirmesini yapmalısınız.

·        Oda termostatı kullanılmalıdır.

·        Pencerelerde çift cam kullanılmasına özen gösterilmelidir.

·        Bacalı kombi kullanılmasına dikkat etmelisiniz.

·        Kombilerde oluşan tıkanıklıkları her kış başında temizlemelisiniz.

·        İlk defa kombi alınacaksa eğer bu durumda odanın ve evin büyüklüğüne göre bir kombi tercihi yapılmalıdır ve ardından da yoğuşmalı kombi seçilmelidir.

·        Kombinin antifiriz desteği almasına yardımcı olunmalıdır.

·        Eğer camların altından soğuk hava sızıyorsa yapışkanlı köpük takılmalıdır.

·        Termostatik vana tercih edilmesi, faturaların yönetimine destek olmalıdır.

Balonlu Naylon İle Doğalgaz Faturası Düşürme Nasıl Yapılır?

Balonlu naylon ile doğalgaz faturasının düşürülebileceği son dönemlerde popüler uygulamalardan biri haline gelmiştir. Patpat olarak da bilinen balonlu naylonun camlara uygulanarak ısı yalıtımı sağlanabilmesi gereklidir. Cam boyutlarında kesilen balonlu naylonun cama yapışacak kısmı ıslatılmalıdır. Ardından cama yapıştırılması gereklidir. Eğer bu uygulama yapılırsa çok daha ısı korunması sağlanabilir.

Doğalgaz Faturasını Düşüren Mıknatıs Nedir?

Doğalgaz borularına takılan mıknatıslarla birlikte doğalgaz faturalarının düşürülebileceği bilinmektedir. Zıt iki adet mıknatısın borulara yapıştırılması ile birlikte manyetik bir alan yaratılarak tüketimin azaltılması sağlanabilmektedir. Bu mıknatısların ise henüz kullanılabilmesi mümkün değildir.

Doğalgaz Faturasını Düşüren Termostatik Vana Nedir?

Termostatik vanalar doğalgaz faturasını düşürülmesinde kullanılan bir yöntemdir. Termostatik vanaların su sıcaklık ayarlarının yapılmasında kullanıldığı ve kontrol sağladığı bilinmektedir. Ayrıca kombiyi kapatmak yerine bazı yerlerin kısılmasına da olanak tanıdığını ifade etmek mümkündür.

Az Yakan Kombi Markaları Nelerdir?

Tasarruf sağlaması nedeni ile kullanılan ve sıklıkla tercih edilmeye başlanan az yakan kombi markaları değişiklik göstermektedir. Az yakan kombilerin markaları ise ‘Vaillant Ecotec İntro, Viessmann Vitodens, Buderus’ gibi markalardır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir