2023 IMEI Kayıt Ücreti Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

2023 IMEI Kayıt Ücreti Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?
07.07.2023 13:56
2023 IMEI Kayıt Ücreti Ne Zaman Yürürlüğe Girecek? 2023 IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar? IMEI Kayıt Ücreti Ödemesi Nasıl Yapılır? Kayıt Şartları Nelerdir? Kaydı Nasıl Yapılır?

Bu ücret, Resmi Gazete'de 7 Temmuz 2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL olarak güncellendi. Yeni IMEI kayıt ücreti ne zaman yürürlüğe girecek? 20 bin TL olarak belirlenen yeni IMEI kayıt ücreti, 8 Temmuz itibarıyla geçerli olacak.

2023 IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar?

IMEI kayıt ücreti, 2023 yılında 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye yükseltilmişti. Ancak, 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte bu ücret 20 bin TL'ye yükseltildi.

2023 IMEI Kayıt Ücreti Ödemesi Nasıl Yapılır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı internet vergi dairesi aracılığıyla, yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı kredi kartıyla ödenebilmektedir. Ancak, EFT ile ödeme seçeneği, bu işlemi gerçekleştirdiğiniz bankanın özelliklerine bağlı olarak mümkündür.

2023 IMEI Kayıt Şartları Nelerdir?

IMEI kaydı öncesinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Kişinin IMEI kaydı için yurda giriş yapılan belgesini son üç yıl içinde başka bir cihaz kaydı için kullanmamış olması ve Türkiye'ye giriş tarihinden itibaren 365 günü aşmayan bir süre içinde olması gerekmektedir, aksi takdirde hak düşürücü bir durum oluşur.

2023 IMEI Kaydı Nasıl Yapılır?

T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası olan kişiler, e-Devlet şifresi alabilme yeteneğine sahiptir. Bu kişiler, IMEI kaydı için tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısına https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet adresinden giriş yaparak, gerekli bilgileri doldurarak kayıt işlemini tamamlayabilirler.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlgili Haberler

En Çok Okunan Haberler

TEKNOLOJİ Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir