Yeni doğan bebeklerde kalp deliği problemi olur. Kalp deliği problemi anne karnındaki gelişim sırasından ortaya çıkan bir sorundur. Kalp deliği, kalpteki kulakçık ya da karıncıkların tam olarak birbirine yapışmaması anlamına gelir. Bu durumda kan normal kalpte olduğu gibi değildir. Yani bir tarafta kirli kan, diğer tarafta ise temiz kan yoktur. Temiz kan da kirli kan da birbiri ile karışmıştır. Böylece kirli kan akciğerlere gider. Kalp deliği akciğerlere de zarar verir. Bebeklerde kalp deliği olduğunun nasıl anlaşılacağı merak edilmektedir. Bebeklerde kalp deliği olduğu zaman bazı belirtiler ile kendini belli eder. Bunlar;
· Bebek nefes alıp verirken zorlanır, nefesi hırıltılı bir ses çıkarır.
· Bebeğin vücudunda morarmalar olur.
· Bebek aşırı terler ve sürekli huzursuzdur.
· Bebeğin göğsü ağrır ve bebek sürekli ağlar.
· Bebek annesini emerken hemen yorulur ve bebeklerde emzik kullanamaz.
· Bebeğin gelişmesinde gerilik olur.
· Bebeğin akciğerlerinde enfeksiyon olur.
Bu belirtiler görüldüğünde kalp deliğinden şüphelenmek gerekir. Bebekte kalp deliği varsa, hemen tedavi yöntemlerine başlanmalıdır.
Bebeklerde Kalp Deliği Ameliyat İle Tedavi Nasıldır?
Anne karnındaki gelişimi sırasında bazı problemler yaşayan bebeklerde kalp deliği problemi görülmektedir. Bebeklerde kalp deliği problemi ciddi bir sorundur ve fark edildiğinde tedavi edilmesi gerekir. Bebeklerde kalp deliği probleminin tedavisi ise ameliyattır. Öncelikle bebek ameliyat olmadan 5-6 gün önce hastaneye yatırılır. Bu sırada eğer bebekte öksürük, yüksek ateş, enfeksiyon gibi sorunlar varsa ilaçlarla giderilmesi gerekir. Daha sonra bebeğe her ameliyattan önce yapılan tetkikler yapılır. Bebeğin karaciğer, böbrek ve damarları incelenir. Ardından bebek ameliyata alınır. Ameliyatta bebeğin kalbindeki delik kısım dikilir ya da oraya yama yapılır. Ameliyat sonrasında bebeğin birkaç hafta istirahat etmesi ve iyi beslenmesi gerekir.
Bebeklerde Kalp Deliği Bitkisel Tedavisi Nasıl Yapılır?
Bebeklerde kalp deliği problemi sık duyulan hastalıklardan birisidir. Genelde anne karnındaki gelişim sırasında ortaya çıkar. Anne karnındaki gelişim sırasında bebeğin kalbi yeterince gelişemez ve kalbin içindeki karıncıklar, kulakçıklar arasında boşluk olur. Bu durum hayati öneme sahip bir hastalıktır. Bebeklerde kalp deliği hastalığı kendini bazı belirtiler ile belli eder. Örneğin bebek rahat nefes alamaz, çok fazla terler, gelişmesinde gerilik vardır, annesini emerken zorluk çeker, sürekli huzursuzdur ve sürekli ağlar. Bebeklerde kalp deliği şikayetinde tedavi genellikle ameliyat ile gerçekleşir.
Bebeklerde Kalp Deliği Tedavisi Nedir?
Bebeklerde kalp deliği problemi anne babaları endişelendirmektedir. Kalp deliği gerçekten ciddi bir hastalıktır ve tedavi gerektirir. Kalp deliği olan bebeklerde ağlama, huzursuzluk, hırıltılı nefes alma, nefes alırken zorlanma, emerken zorlanma, yorulma, terleme, akciğerler enfeksiyon, göğüs ağrısı ve morarma gibi semptomlar görülür. Bebeklerde kalp deliği belirtileri görüldüğü zaman hemen doktora götürülmelidir. Kalbinde delik olan bebeğe ameliyat yapılır.