Bebeklerde Ağlama Krizi Neden Olur?

Bebeklerde Ağlama Krizi Neden Olur?
22.11.2021 15:59
Bebeklerde ağlama krizleri ne zaman biter? Bebeklerin ağlaması hangi ayda azalır, iyi midir? Bebeklerde ağlarken morarma neden olur? Bebeğinizin ağlama krizleri bitmiyorsa bu yazımızı mutlaka okumalısınız.

Ağlamak insanın ömrü boyunca zaman zaman gerçekleştirdiği bir eylem olarak bilinirken, bu farklı nedenler ile olabilmektedir. Bebeklik döneminde ise bu ağlamalar anne ve babaları telaşlandırabiliyorken, bazen bu ağlamalar uzun süre sürebilmektedir. Bu uzun süreli ağlamalar, ağlama krizleri olarak nitelendirilirken, farklı nedenlere bağlı olarak gelişebilmektedir. Özellikle ilk 3 ay boyunca oluşan ağlama krizleri, genelde gaz sancılarından kaynaklanmaktadır. Bunun yanında çocuklarda ki ağlamalar açlık, altını pisletmesi ve birçok ağrıdan oluşabilirken, bebekler bu durumlara maruz kaldığı zaman ağlama eylemini gösterir. Bu duruma göre uzun süreli olabilirken, bebeklerin rahatsızlığı giderildiği zaman, bu ağlamalar sona ermektedir. Bunun yanında bebeklerin sağlık sorunları olduğu zaman, bu ağlamalar uzun sürerken, hemen bir doktordan yardım alınmalıdır. Doktor bu ağlamaların sebebini öğrenerek, gerekli tedavi işlemlerini bebeğe uygulamalıdır.

Bebeklerde Ağlama Krizleri Ne Zaman Biter?

Bazı bebeklerin sürekli ağlaması ciddi rahatsızlık belirtisi olurken, bu bebeğin bir takım nedenler ile rahat olmadığı anlamına gelmektedir. Ağlama krizleri genelde, bu durumların giderilmesi ile doğru orantıda bitmektedir. Örneğin aç bir bebek karnı doyduğu zaman, genelde susmaktadır. Altını pisletmiş bir bebek ağlıyorsa, temizlendikten sonra rahatlar ve ağlama son bulur. Bunun yanında gaz sancısı ya da başka bir rahatsızlıktan ağlayan bebek, bu durumun giderilmesi ile ağlama eylemini sonlandırır. Yani bebek ağlama krizleri soruna göre, farklı zamanlarda son bulur.

Bebeklerin Ağlaması Hangi Ayda Azalır?

Özellikle bebeklerde ilk üç ay çok ağlamalı geçerken, bu ağlamalar zaman zaman krizler şeklinde olabilmektedir. Bu ağlamalar farklı nedenler ile geçekleşebildiği gibi, bu durumlar giderilmelidir. Bu üç aydan sonra, bebeğin herhangi bir sorunu devam etmiyorsa, ağlama eğilimi azalmaya başlar. Bu dönemden sonra bebek yine ağlasa da bu eskisi kadar sık olmamaktadır. Bu aydan sonra bebek, acıktığında, altını pislettiği zaman, anne ve babayı çağırmak için zaman zaman ağlama eylemi gösterir.

Bebeğin Ağlaması İyi Midir?

Bebeklik döneminde ağlama belli ölçütlerde iyi olabilirken, bebeklikte ilk ağlama eylemi doğar doğmaz başlar. Bu ağlama iyi işaret olarak bilinmekte olup, bebeğin havayı iyi alabilmesini sağlar. Ağlamanın birçok yararı bilinirken, bebeklerde de bazı ölçütteki ağlamalar iyi sayılmaktadır. Tabi ki bebek bir sorundan dolayı ağlıyorsa, bu sorun giderilmelidir. Diğer türlü bebek ağlamaları bir iletişim türü olarak iyi olmaktadır.

Bebeklerde Ağlarken Morarma Neden Olur?

Bebekler ağladığı zaman en çok ebeveynler telaşa düşerken, zaman zaman uzun süren ağlamalarla beraber bebekte morarma görülebilmektedir. İşte bu durum anne ve babalar tarafından, korku ile karşılanır. Bu morarmanın sebebi ise genel olarak bebeğin çok fazla ağlaması ve bu yüzden nefes alamamasından dolayı gerçekleşmektedir. Yani ağlamadan dolayı doğru nefes alamayan bebekler, akciğere hava göndermekte zorluk çeker ve buda morarmaya sebep olur. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir