Ankastre Fırın Ölçüleri Standart Mıdır?

Ankastre Fırın Ölçüleri Standart Mıdır?
03.11.2022 21:35
Mutfakların olmazsa olmaz yeni nesil teknolojisi ankastre fırınlar hakkında merak ettiğimiz ayrıntılar olabilir. Ankastre fırın ölçüleri standart mıdır, saati nasıl ayarlanır, yüksekliği ne olmalı? Ankastre fırın nasıl temizlenir, neden çalışmaz? Merak edilenlere birlikte bakalım.

Ankastre fırınlar, farklı pişirme özelliklerinden dolayı son yıllarda en çok tercih edilen ev ürünlerinden biri. Ankastre fırınları mutfaklarınızda ayrı ya da set şeklinde de kullanabilirsiniz. Ankastre fırınların özellikleri ise standart ölçüdedir.

Ankastre Fırın Saati Nasıl Ayarlanır?

Genel olarak, ankastre fırınlar, saati ayarlanmazsa çalışmayacaktır. Öncelikle enerjinin geldiğine emin olmalısınız. Ön gösterge panelinde saati gösteren digital bir saat bulunmaktadır. Bu otomatik olarak çıkacak standart bir saattir. Sizler dokunmatik olan ekrandan saat simgesinin üzerine tıklayarak saati aktif hale getirmelisiniz. Daha sonrasında + ve – simgelerinden saatinizi, istediğiniz saate ayarlayabilirsiniz.

Ankastre Fırın Yüksekliği Ne Olmalı?

Dolapların içine gömülü şekilde, kullanılan her mutfağa göre uygun bir ankastre set mutlaka bulunmaktadır. Yeni evler yapılırken, mutfaklarda ankastre için boşluk kalacak şekilde tasarlanmaktadır.

Temizlik pratikleri ve pişirme özellikleriyle 300 dereceye kadar ayarlayabileceğiniz çok özellikli fırınlardır.  Özellikle buhar destekli pişirme teknolojisi ile hem sağlıklı hem de çok kısa bir sürede yemeklerinizi hazırlayabilirsiniz.

Genişliği: 59,4 Cm

Yüksekliği: 59,5 Cm

Derinlik: 56,7 Cm

Standart ölçülerine sahiptir.

Ankastre Fırın Nasıl Temizlenir?

Mutfaklar, evimizde en çok zaman geçirdiğimiz mekanlardan biridir. Yemeklerimizi hazırladığımız mutfaklarımızın hijyeni ise son derece önemli bir konudur.

Ankastre fırınlar, günlük kullanıma uygun, pratik bir kullanma özelliği olduğu için, sık sık temizlenme ihtiyacı duyacaktır. Özellikle yağ kalıntıları iyi bir şekilde temizlenmezse fırının kullanım ömrünü kısaltabilir.

Ankastre fırınınızın ilk temizlenme kuralı, temizliğe fırının içinden başlamanız. Fırın içerisindeki tepsileri çıkartın. Fırının içi tamamen boş kalsın. Kimyasal ürünler yerine daha doğal ürünleri tercih ederek fırının malzemesine zarar vermemiş olursunuz.

1 LT suyun içine 1 çay bardağı kadar sirke ekleyin. Bu suyu fırının içine koyarak fırınınızı çalıştırın, sıcak suyun buharı, fırının kenarlarına yapışmış olan yemek kalıntılarını ve yağı yumuşatıp çözecektir. Sonrasında mikrofiber bezle, zemine gelen yağ kalıntılarını temizleyebilirsiniz.

Bir diğer sık kullanılan temizlik çözümü ise, limon ve karbonat. Öncelikle karbonatı ankastre fırının zeminine güzelce yayın. Sonrasında üzerine yarım limon sıkarak karbonatın aktif hale gelmesini sağlayın. Sıkmış olduğunu yarım limonu, karbonat çözeltisinin üzerinde gezdirerek fazla güç uygulamanıza gerek kalmadan yağından arındırabilirsiniz.

Ayrıca ankastre fırınınızın ön kapağının içindeki cam, temizliğinizin kolay olabilmesi için, çıkarılıp takılabilen bir özelliktedir. Bu camı çıkararak yine limon ve karbonat ile temizleyebilirsiniz. Daha sonrasına kuru bir bez yardımıyla kabasını aldığınız atıkların ardından kalan malzemeyi de nemli bir bez ile temizleyebilirsiniz.

Ankastre Fırın Neden Çalışmaz?

Ankastre fırınlar kısa bir sürede az enerji harcayarak yemek pişirebilmeniz için üretilmiş özellikli fırınlardır. Fırınınız çalışmıyorsa genellikle kullanıcı hatalarından dolayı kaynaklanmaktadır. Ama bunun dışında öncelikle, elektrik bağlantısını kontrol etmeniz gerekmektedir.

Eğer elektrik yoksa veya güçlü şekilde fırına ulaşmıyorsa fırın çalışmaz. Ani elektrik kesintilerinde, diğer tüm elektronik cihazlarda olabileceği gibi, fırınlar da çalışmayabilir.

Elektriği kontrol ettiniz, elektrik var, fırın tam kapasite elektriği alabiliyorsa, kendisini sıfırlamış olabilir. Tekrar saat ayarı yapmanız gerekmektedir.

Her modelin program ve saat ayarları farklıdır. Markanızın müşteri hizmetlerini arayarak veya web sitesi üzerinden bakarak ayarını yapabilirsiniz.

Ayarları yapıldığı zaman yine de istediğiniz performansta çalışmıyorsa, yanma ve alev alma gibi problemlerle karşılaşmamak için mutlaka teknik servis çağırılmalıdır. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir