Ramazan’da Spor Hangi Saatlerde Yapılmalı?

Ramazan’da Spor Hangi Saatlerde Yapılmalı?
19.01.2022 12:00
Ramazan ayında spor yapılırken oldukça dikkat edilmelidir. Ramazan'da Spor belli saatlerde yapılmalıdır. Kişi spor yaparken kendini yormaktan kaçınmalıdır.

Ramazan ayında spor yaparken oldukça dikkat etmeliyiz. Ramazan'da iftar saatinden yaklaşık bir iki saat önce spor yapılmalıdır. İftar saatinden bir iki saat önce yapılan spor; iftar saatinden bir iki saat sonra da yapılabilir. Ramazan ayında yapılacak olan egzersizler de önemli olan bir diğer nokta ise Egzersizin tam olarak ne zaman, hangi saatler doğrultusunda yapılacağıdır. Ramazan ayında spor yapılmasına ciddi ölçüde önem verilmelidir. Ramazan ayında yapılacak olan sporda kişi kendini fazla zorlamamalı, gerekli basit egzersiz hareketleri ile gününü geçirmelidir. Asıl spor saati ramazan ayında iftar saatinden 1 veya 2 saat sonrasıdır. Bu saatlerde yapılacak olan spor ramazan ayında yapılacak sporun kalitesini ve verimini de oldukça büyük ölçüde arttıracaktır. Ramazan ayında spor yapmak aslında çok iyi bir davranış olmayacaktır. Aç ve susuz olan kişi spor yaptığı taktirde, halsiz ve bitkin kalması bir an meselesi olarak kaçınılmaz bir durum olacaktır. Ramazan ayında spor yapmayı abartan bir kişinin kan şekeri düşecek olmakla birlikte baygınlık da geçirmesi kaçınılmaz bir durum olarak kişi ile baş başa kalabilir. Ramazan ayında bu yüzden gerekli durumlarda hafif tempolu bir şekilde spor yapılmalıdır. Kişi gerçekten ramazanda spor yapmak istiyorsa eğer iftar saatinden sonra biraz bekleyip antrenmanına başlayabilir. Bu durum kişi için en sağlıklı bir seçim olacaktır.  

Oruçta Metabolizma Nasıl Hızlandırılır?

Oruçta metabolizma hızlandırmak için çeşitli yollara başvurulur. Yumurta ekmek süt ve süt ürünleri salata ve taze sebze meyveler su Ramazan ayında metabolizmayı hızlandıran besinler olarak bilinir. Sahurda bu yiyecekler tüketildiğinde metabolizma hızınız oldukça artacaktır. Oruçta metabolizma hızlandırmak için bu besinlere başvurulur. Ramazan ayında oruçta metabolizmayı hızlandırmak oldukça basittir.

Oruç Tutarken Egzersiz Yapılır Mı?

Oruç tutarken egzersiz yapmak aslında çok önerilmeyen bir durumdur. Oruç tutarken aç ve susuz olan vücut egzersiz yapılırken çok büyük bir efor sarf edecektir. Bu durumda ise vücut ciddi ölçüde zayıf kalacaktır. Kişi bu durum karşısında oldukça zorlanabilir. Kendine zarar vermenin yanı sıra halsizlik, titreme ve hatta bayılma durumları ile de karşı karşıya kalması bir an meselesi haline gelir. Bu nedenlerin doğmaması için oruç tutarken kişi egzersiz hareketlerini illa yapmak isterse eğer düşük tempoda devam ettirebilir ve kısa sürdürebilir. Oruç tutarken egzersiz yapmaktansa, oruç bozulduktan sonra iftardan belli bir süre sonra egzersiz yapmak kişi için daha iyi olacaktır. Kişi için iyi olmakla bilinen bu egzersiz iftar saatinden sonra yapıldığı zaman kişiye geri bildirimi oldukça olumlu olacaktır. Bu yüzden kişinin oruç tutarken egzersiz yapılması iftar saatinden sonrasına bırakılmalıdır.

 


Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir