Kulak Çınlaması Neden Olur?

Kulak Çınlaması Neden Olur?
17.11.2022 21:16
Kulak çınlaması, günlük hayatımızda karşılaşabileceğimiz ve bir zaman sonra genellikle geçen bir durumdur. Bu yazımızda ise, kulak çınlaması hakkında merak edilenleri, sıkça sorulan soruları sizler için derledik.

Kulak yapısı, oluşumu itibari ile kendini koruyan bir yapıda bulunmaktadır. Bazı durumlarda ise, kulakla ilgili problemler baş göstermektedir. Kulak organında görülen ve sıkça karşılaşılan problem ise, kulak çınlamasıdır. Kulak çınlaması, halk arasında genellikle hakkında konuşulma veya kişinin arkasından konuşulma gibi algılanmaktadır. Bu durumun bir geçerliliği bulunmamakla birlikte, batıl inançlar arasında yer almaktadır. Kulak çınlamasının neden olduğu ise, özellikle kulak çınlaması sorunu yaşayan kişiler arasında araştırılmakta ve merak edilmektedir. Kulak çınlaması, birçok nedenden ötürü olabilmektedir. Kulak çınlamasının nedenlerini ise, şu şekilde sıralayabiliriz; kir birikmesi, su kaçması, toz kaçması, yüksek sese uzun süreler boyunca maruz kalmak, kulak zarının delinmesi, kulak zarına böcek kaçması, orta kulak iltihabı, orta kulakta sıvı birikmesi, iç kulak hücrelerinin zarara uğraması, orta kulakta bulunan kemik yapılarının sertleşmesi veya yapılarının bozulması, kulak çöpleri ile birlikte kulak içinin karıştırılması gibi durumlarında da kulak çınlaması görülebilmektedir. Kulak çınlamaları, çoğu zaman kendiliğinden geçebilmek ile birlikte, bazı durumlarda ise kronik bir hale gelebilmektedir. Kronikleşen kulak çınlamaları, kişinin günlük yaşantısında ve sağlık durumunda ciddi problemlere yol açabilmektedir. Kulak çınlaması durumuna karşın, eğer kronikleşmiş bir hale gelmiş ise, kulak burun boğaz doktoruna gidilmesi, kulak çınlaması tedavisinde birinci öncelik olacaktır. Kulak çınlamasında özellikle kulağa su kaçması, herhangi bir tedavi ve doktor kontrolüne gitmeden geçebilmektedir. Kulağa su kaçması durumlarında meydana gelen kulak çınlaması çözümlerini ise, şu şekilde açıklayabiliriz; uyuma sırasında, suyun kaçtığı kulağın tarafına yatmak ile birlikte yer çekimi ile birlikte suyun kulaktan ayrılması ve çınlama durumunun ortadan kalkması görülmektedir. Bir başka yöntem ise, su kaçan kulağın, zıplamak sureti ve o tarafa eğim göstermek ile birlikte, suyun kulaktan atılması sağlanabilmektedir. Bu anlamda, kulak çınlamasının neden ve ne durumlarda baş gösterdiğine, bulunan bilgiler dahilinde cevapları derledik.

Kulak Çınlaması Nasıl Geçer?

Kulak çınlaması, günlük yaşam içerisinde kişileri sıkça rahatsız etmekte ve özellikle bilinci, oldukça bulanık hale getirmektedir. Kulak çınlamasının nasıl geçtiği ise, sıkça sorulmakta ve merak edilmektedir. Bu anlamda, kulak çınlamasının nasıl geçtiğini, şu şekilde açıklayabiliriz; tuzlu yiyecekleri azaltmak ve tuzlu yemeklerden kaçınmak, egzersiz yapmak, kahve, kola, sigara tüketimini bırakmaya veya azaltma gibi eylemler, kulak çınlamasını geçirmede yapılacaklar arasındadır.

Kulak Çınlaması Bitkisel Tedavi

Kulak çınlamasında kullanılacak olan bitkisel tedavileri, şu şekilde sıralayabiliriz; papatya çayı, tarçın ve karakafes bitkisi, kulak çınlamasında bitkisel tedaviler arasında yer almaktadır.

Kulak Çınlaması Geçer Mi?

Kulak çınlaması, kulak burun boğaz doktorları tarafından tedavi edilebilmekte ve geçirilebilmekte olan durumlar arasında yer almaktadır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir