Beyin Frekansı Nedir?

Beyin Frekansı Nedir?
15.01.2022 21:30
Beyin frekansı son dönemlerde adını sık duyduğumuz bir terim. Beyin frekansı dediğimiz değerler bize 4 farklı frekans değeri sunuyor. Beyin frekansının ne olduğu ve hangi tedaviler için kullanıldığı ise sıklıkla merak ediliyor.

İnsan beyni saniyede maksimum değer olarak 1-50 Hertz arasında, 50 kez titreşim yapmaktadır. 0-200 mikrovolt genliğinde sinyaller üretilerek, bu sinyaller Alpha, Beta, Theta, Delta ve Gamma adlı sinyaller yayarak omurilikte bulunan sitoplazmayı harekete geçirerek vücut ve kasların hareketlerini sağlamaktadır. Beyin dalga frekanslarının tespiti ilk kez Richard Caton tarafından 1875 yılında yapılmıştır. Kendisinden sonra Hans Berger de beyin frekansı üzerine bir dizi araştırma yapmış ve beyinde 4 ana dalga olarak isimlendirilen Alpha, Theta, Delta ve Betanın hangi duygu ve titreşim seviyesinde olduğumuz konusunda belirleyici olduğunu ortaya atmıştır. Her ana dalga titreşimle aynı frekansta olduğu duyguyu kendisine çekmektedir. Beta; 14 ve 30 Hz arasında değişen bir frekans olarak beynin uyanış frekansıdır. Yaşanılan dünya ile alakalı farklı düşünme, odaklanma, konsantre olma, günlük problemlerin ötesinde düşünebilme gibi durumları kapsamaktadır. Bu bilinç durumu yetişkinlerde daha sık gözlenmektedir. Alpha; 7-14 Hz arasında değişiklik gösteren bir frekans türüdür. Bu frekans anı uykudan yeni uyanılan ya da uykuya geçiş anını kapsamaktadır. Theta;  4-5 Hz arasında bulunan bu frekans aralığı uyku ve uyanıklık arasındaki bilinç durumunu kapsamaktadır. Delta; 0-4 Hz aralığında yer alan bu frekans uyku anında ortaya çıkmaktadır. Beta; 13-40 Hz arasında bulunan bu frekans genellikle stres anlarında ortaya çıkmaktadır. Gama ise saniyede 40 kez titreşen frekans dalgalarından oluşmaktadır. Bu frekans türü ile alakalı yapılan çalışmalar hala devam etmektedir. 

Beyin Frekans Teknolojisi Nedir?

Beyin frekansı teknolojisi; zihinsel anlamda gelişim sağlayan ya da kişinin kendi içinde problem çözme gibi kendi kendine yardım edebileceği bir tür zihinsel programlama ve yönetim aracı olarak kabul edilmektedir. Beyin frekansı teknolojisinin kullanımındaki amaç; zihinsel dönüşüm sürecini etkili şekilde kullanmak, zihinsel ve fiziksel problemleri çözümleyebilmektir.

Beyin Frekans Bozukluğu Nedir?

Beyin frekansı bozukluklarının çeşitli hastalıklarının sebebi olduğuna dair çeşitli araştırmalar bulunmaktadır. Beyin frekansı dalgalarından biri olan Gama’nın Alzheimer, Parkinson, Epilepsi ve Şizofreni gibi doğrudan beyinle ilgili olan hastalıkların durumunda düzensiz biçimde sinyal ürettiği tespit edilmiştir. Bu durum da beyin frekans bozukluğunun çeşitli beyin rahatsızlıklarına ve psikiyatrik problemlere sebep olabileceği ortaya konulmuştur.

Beyin Frekansı Nasıl Yükseltilir?

Beyin frekansı farklı yöntemlerle yükseltilebilir. Temel ihtiyaçlarınızı doğru şekillerde almak adına nefes her şeyden önemlidir. Yüksek titreşimli ve evrensel yaşam için doğru ve dolu nefes almanız şart, bu sebeple internet üzerinden ücretsiz meditasyon uygulamalarına katılabilirsiniz. Beyin frekans dalgalarınızı yükseltmek için doğru besinler tüketmelisiniz. Bunun için bol su tüketip, organik bir beslenme alışkanlığı edinmeniz gerekiyor. Bol meditasyon uygulaması ve yaşama pozitif bir bakış açısı ile beyin frekansı dalgalarını yükseltmek mümkün.

Beyin Frekans Tedavisi Nedir?

Beyin frekansı tedavisi yöntemi; bir kişinin zihinsel olarak gelişmesini sağlayan, psikolojik anlamda kendine yardım edebileceği bir tür zihin programlama ve yönetim aracı olarak kabul edilmektedir. Beyin frekansı tedavisinin uygulanma amacı; zihinsel anlamda dönüşüm sürecini etkili bir şekilde kullanmak, zihinsel ve fiziksel problemleri çözümleyebilmektir. Bunun dışında beyin frekans dalgalarının sebep olduğu düşünülen Alzheimer, Epilepsi, Şizofreni gibi hastalıkların tedavisinde de beyin frekans dalgalarını uyararak gerçekleştirilmesi planlanan bir tedavi yöntemidir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir