Fön Makinesi Ne Kadar Elektrik Harcar?

Fön Makinesi Ne Kadar Elektrik Harcar?
24.10.2022 21:13
Her elektrikli ürünün kullandığı elektrik miktarı ürünün kullanım süresine ve özelliklerine göre değişebilmektedir. Fön makinesi, gece lambası, güvenlik kamerası ne kadar elektrik harcar? Akvaryum hava motoru, havalandırma fanı, jakuzi ne kadar elektrik harcar? Kurutma makinesi, yağlı radyatörler ne kadar elektrik harcar? İşte tüm detaylar...

Saç kurutma makinesi ile fön makinesinin elektrik tüketimindeki en önemli fark ise harcanan zamandan kaynaklanmaktadır. Saç kurutma makinesi ile gerçekleşen saç kurutma işleminde harcanan toplam zamanın 30 dakika olduğu var sayıldığında ve bir fön makinesi ile gerçekleştirilen saç kurutma işleminin 10 dakika olduğu düşünüldüğünde elektrik tüketimi açısından fön makinelerinin daha hesaplı olduğu görülmesi mümkündür.

 Örnek vermek gerekirse tek zamanlı bir elektrik abonesi 2500 watt gücündeki saç kurutma makinesi ile günde 30 dakikalık saç kurutma işlemi için yılda toplam 210,42 TL harcamış iken, fön makinelerinin ısı gücü (yüksek devir AC Motor ve rezistans) nedeniyle bu harcama günde 10 dakikada kurutma işleminden sebebiyle yılda 70,14 TL şeklinde olacaktır.

Gece Lambası Ne Kadar Elektrik Harcar?

Gece lambaları, normal ampullere kıyasla biraz değil, bir hayli az enerji tüketmektedir. Çünkü gece lambaları %90daha az enerji harcayıp, daha fazla ışık üretirler; bu sayede enerji tasarrufu elde edilmesine yardımcı olmaktadırlar.

Gece lambası 2 ayda 21 lira 60 kuruş değerinde elektrik harcadığı bilinmektedir.

Güvenlik Kamerası Ne Kadar Elektrik Harcar?

Ortalama olarak baz alırsak standart bir güvenlik kamerası (dome/Bullet) maksimum 2A Yani iki Amper Çekmektedir dememiz mümkün olacaktır. Böylelikle 8 kameralı bir sistemde 12V 16A on altı ampere ihtiyaç duyulacaktır.

Bütün elektrikli cihazlar gibi kameralar kayıt cihazları ve ekipmanları elektrik olmadığında çalışmamaktadırlar. Kamera ve kayıt cihazlarının kendi içinde akü pil gibi elektrik depolayan ekipmanları olan versiyonları bulunmamaktadır.

Akvaryum Hava Motoru Ne Kadar Elektrik Harcar?

Hava motoru da filtre de her zaman çalıştırılması gerekmektedir. Yapılacak olan herhangi bir ilaçlama için geçici bir süre bu iki motor da kapatılabilmesine sebebiyet verecektir. Bu akvaryumda kullanacağınız ilaçların kullanım prospektüsüne göre olması gerekmektedir. İlaçlar sudaki oksijeni gidermektedir. Bu yüzden hava motorunun açık kalması gerekmektedir. Filtre ise kapatılması gerekmektedir.

Elektrik hesaplama 1 KW kilowatt üzerinden yapılmaktadır. 1 KW 1000 watt ettiği bilinmektedir ve 1000watt’ın elektrik satıcıları tarafından belirlediği bir tutar bulunmaktadır. Akvaryumlarınızdaki ekipmanları tek tek hesaplamanız gerekmektedir.

Isıtıcı 100w 24 saat çalışıyorsa 2400w yakacaktır ayrıca filtre 30w 24 saat çalışıyorsa 720w yakacaktır.

Akvaryum Aydınlatması 100w 8 saat çalışıyorsa 800w yakacaktır.

Havalandırma Fanı Ne Kadar Elektrik Harcar?

Tipik bir havalandırma fanı, saatte ortalama 75- 100 W civarı elektrik harcadığı bilinmektedir. 24 saat açık kaldığı düşünülen bir vantilatör 24 x 75 üzerinden 1.800 W enerji harcayacaktır. Bu da 1.8 KW enerjiye tekabül edecektir. Güncel enerji ücretlendirmesi Kilowatt başına 44 Kuruş olarak bilinmektedir.

Jakuzi Ne Kadar Elektrik Harcar?

Boyutuna göre değişiklik gösteren jakuziler 500 ila 3 bin litre hatta daha fazla miktarlarda su alabilmektedir.

Jakuzilerde sürekli çalışmalarını sağlayan elektrik sistemi bulunduğu bilinmektedir. Ancak çalışmaları sırasında elektrik kaçağının meydana gelmemesi adına önlem alınması gerekmektedir. Bunun için de jakuziye giden devrelerin topraklanması hayati önem taşıyor. Üstelik çok bir enerji harcamadan dilediğiniz zaman evinizde jakuzi ile masaj imkânınız bulunur. Jakuzilerin ne kadar elektrik harcadığı net olarak bilinmese bu miktarın çok fazla olduğu söylenemez.

Kurutma Makinesi Ne Kadar Elektrik Harcar?

Yüksek hızda kurutma makinenizin harcadığı enerji miktarı iki katına çıkabilmektedir. Isıtılmamış havada kurutma makineleri 70 Watt kadar düşük güç tüketebilmektedir. Yüksek ısıda tipik bir kurutma makinesi yaklaşık 1500 Watt elektrik kullanması gerekecektir.

Yağlı Radyatörler Ne Kadar Elektrik Harcar?

Yağlı radyatör, elektrikli radyatörlerin iç aksamlarında, ısı koruma yöntemi olarak yağ kullanılması anlamına gelmektedir. Yağlı radyatörler kazandıkları ısı enerjisini daha uzun süre koruyarak ortam ısıtmasına katkı sağlamaktadır. 2000 Watt enerji tüketimine sahip bir yağlı radyatörün enerji tüketimi 1 saatte 1,50 TL tutarında 2 kWh olacaktır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir