Devlet Memuru Gönüllü Korucu Olabilir Mi?

Devlet Memuru Gönüllü Korucu Olabilir Mi?
17.12.2022 02:03
Devlet memuru gönüllü korucu olabilir mi, girişimci olabilir mi? Askere gitmeden devlet memuru olabilir mi? Devlet memuru şirket hissedarı olabilir mi, şeker hastaları devlet memuru olabilir mi? Devlet memuru herhangi bir siyasi partiye üye olabilir mi, işyeri hekimi olabilir mi? Devlet memurlarının gerçekleştirebileceği eylemler hakkına pek çok merak edilen soru bulunmaktadır. İşte detaylar...

Bir kişinin gönüllü korucu olabilmesi için, kaymakamlığa kendisinin ve ailesinin güvenliğinden endişe ettiği gerekçesiyle bu yönde bir talepte bulunması ve sicilinin temiz olması yeterli olduğu bilinmektedir.

Devlet Memuru Girişimci Olabilir Mi?

Bilindiği üzere 657 tabi devlet memurları hiçbir ticari faaliyeti düzenleyemezler ve bir parçası olamazlar. KOSGEB ise yeni iş yeri açan ya da faaliyette bulunan KOBİ için destek sağlamak amacıyla kurulmuş olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla kamuda çalışan hiç kimse KOSGEB desteklerini kullanamaz.

Askere Gitmeden Devlet Memuru Olabilir Mi?

Askerliğini, askerlik çağına gelmemiş, tecilli, muaf ve yapmış olanların memur olarak atanmalarına engelleyecek bir durum bulunmamaktadır. Askerdeyken tercih yapıp atan kişi için de memurluk sorun olmaz.

Atama evraklarını vekalet ile bir yakınınıza teslim ettirirken askerde olduğunuzu beyan eden belgeyi dilekçenize eklemeniz gerekmektedir. Ayrıca herhangi bir kamu kurumuna aday memur olarak atanacağını belgelendirenlerin askerlikleri altı ay süre ile ileriye ertelemek mümkündür.

Devlet Memuru Şirket Hissedarı Olabilir Mi?

Kamu görevlisi olan memurlar Adi Şirket Ortağı olamayacağı gibi hissedarı da olmaları mümkün değildir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre devlet memurları anonim şirketlerin ortağı olabilir ancak yönetiminde, denetiminde görev almaları mümkün değildir. Kişilerin ayrıca temsilci ve vekil de olamayacaklarını belirtmek gerekir.

Şeker Hastaları Devlet Memuru Olabilir Mi?

Şeker hastalığını sahip olan kişilerde en az %40 rapor almaları sonucunda, Genel Özürlü olarak sınava girebilirler Diyabet hastalığı, çoğu kez meslek seçimini veya mevcut işi etkilemediği gözlemlenmiştir. Birisinin, bu sebepten ötürü başka bir yere tayin edilmesi durumu veya yeniden eğitim görmesi çok nadir olduğu dile getirilebilir.

Şeker hastalarına sağlanan sağlık hizmetlerinin yanında malulen emeklilik konusuna bakıldığında çeşitli açıklamalara rastlamak mümkündür. Şeker hastalığının en az üç organına zarar verdiği ve çalışma gücünün en az yüzde 60'ını kaybettiği tespit edilmesi durumunda hastalara en az 10 yıl sigortalı ve 1800 gün prim gününe sahip olmaları durumunda SGK'den malulen emekli edilmektedirler.

Devlet Memuru Herhangi Bir Siyasi Partiye Üye Olabilir Mi?

Devlet memurları siyasi partiye üye olamadıkları gibi, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunmaları da mümkün değildir.

Devlet memurları olan kişilerin siyasi partiye üye olmak ve siyasi faaliyetlerde bulunmak gibi benzeri faaliyetlerden dolayı 657 sayılı Kanunun 125. maddesindeki hükümler uyarınca bakıldığında kademe ilerlemesinin durdurulması ve Devlet memurluğundan çıkarma cezası ile karşı karşıya kalınabilmektedir.

Devlet Memuru İşyeri Hekimi Olabilir Mi?

Kamu kurumunda görev yapan ve devlet memurları yöneticilik faaliyetlerinde bulunmayan doktorlara ayda 30 saati geçmemek şartıyla işyeri hekimliği yapabilme imkanı sunulmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmakta olan ve yöneticilik görevi bulunmayan tabipler ile aile hekimleri, kurum ve kuruluşlarındaki çalışma saatleri haricinde ve kurumlarının izni doğrultusunda aylık otuz saati geçmemek dahilinde iş yeri hekimliği mesleğini gerçekleştirmek mümkündür.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir