Beyaz Bal Nedir?

Beyaz Bal Nedir?
01.09.2021 11:00
Doğada yer alan ve güçlü bir şifa kaynağı olarak bilinen besinlerden biri de beyaz baldır. Bizler de beyaz bal nedir?, beyaz bal faydaları nelerdir?, beyaz bal fiyat aralığı kaçtır?, beyaz bal nereden alınır?, beyaz bal hangi çiçekten olur?, beyaz bal nasıl yapılır?, beyaz bal nasıl kullanılır? sorularının cevaplarını sizler için araştırdık

Doğada yer alan ve güçlü bir şifa kaynağı olarak bilinen besinlerden biri de beyaz baldır. Beyaz balın üreticisi olan arılar, diğer balların aksine Kafkas arılarıdır. Özellikle Kafkas bölgesinde yer alan dağlık bölgelerde yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ülkemizde en fazla üretiminin yapıldığı şehirler ise Ardahan ve Artvin olarak bilinmektedir. Genetiği ile hiçbir şekilde oynanmamış beyaz bal, hastalıklarda da ilaç niyeti ile kullanılmaktadır.

Temiz ve hava ve dağlık bölgelerde yer alan arılar tarafından üretilmesi, bu balın lezzetinin artmasında ve kıvamının güzelliğinde etkilidir. Krem rengi ya da beyaz renkte olan beyaz bal, kremamsı bir kıvama sahip olarak da bilinmektedir. Kristal yapıya geçebilen beyaz balın, bu durumdan dolayı bozulduğu düşünülse de aksine bu bal çeşidinde olağan bir durumdur. İçerdiği vitaminlerden dolayı bağışıklık sistemini güçlendiren ve kış aylarında tüketildiğinde mevsimsel hastalıklara şifa olan bu bal, aynı zamanda mide şişkinliklerinin de önüne geçebilmektedir. Midede yer alan enzimlerin dengesini koruyan ve daha pek çok yararı bulunan beyaz bal hakkında tüm merak ettikleriniz sizlerle…

Beyaz bal, daha çok Kafkas Bölgesi’nde Kafkas arıları tarafından doğal olarak üretilen bir bal türüdür. Rengi ve kıvamı bakımından diğer bal türlerden ayrılmakla birlikte, ilaç niyetine kullanılmaktadır. Beyaz ya da krem rengi bir renge sahip olan beyaz balın, aynı zamanda kristal bir dokusu olduğu bilinmektedir. Ülkemizde de en çok Artvin’de üretilmektedir. Bu balın özelliği, yüksek kesimlerde ve temiz hava şartlarında yetişmesidir.

Beyaz Bal Faydaları Nelerdir?

Yüksek bölgelerde yetiştirilen ve pek çok vitamin-mineral değerine sahip olan beyaz balın, insan sağlığına olumlu anlamda pek çok katkısı bulunmaktadır. Beyaz balın faydaları arasında;

-Sık sık hasta olan kişilerin bağışıklık sistemini güçlendirmesi

-Mide ve bağırsak sisteminin düzensiz çalışmasına bağlı olarak gelişen huzursuzlukları gidermesi

-Midede doğal olarak yer alan enzimlerin düzenlenmesi

-Kan pıhtılaşmasının önüne geçmesi ve bu sayede kalp damar hastalıklarının meydana gelmesine engel olması

-Serbest radikallerin bloke edilmesi ve toksin maddelerin vücuttan uzaklaştırılması

-Yaşlılığa neden olan hücre yıpranmalarını engellemesi ve hücreleri onarması

-Çocuklarda sık görülen dikkat dağınıklığını önlemesi

-Stresi yok etmesi

-Kadın ve erkek hormonlarının salgılanmasında düzen oluşturması

Beyaz Bal Nereden Alınır?

Beyaz balın üretildiği şehir olan Artvin ya da Ardahan’dan alınması güvenilirlik bakımından en doğru tercihtir. Fakat şehrinizde bulunan yerel mağazalardan, marketlerden ya da aktarlardan da elde etmeniz ya da özel olarak sipariş vermeniz de son derece mümkündür. Tüm bunlara ilave olarak internette yer alan güvenilir pazaryerlerinden de sipariş vererek temin edebilirsiniz.

Beyaz Bal Hangi Çiçekten Olur?

Beyaz bal, özellikle yüksek kesimlerde bulunan bölgelerde yetiştirilmektedir. Kafkas arılarının ürettiği bu bal, yine aynı arıların yüzlerce çiçekten enzim alması ile elde edilir. Bu çiçekler içinde ise doğadan kendiliğinden yetişen her türlü çiçek çeşidi yer almaktadır.

Beyaz Bal Nasıl Yapılır?

Beyaz bal, Kafkas bölgesinde yer alan ve Kafkas arıları olarak adlandırılan arıların, bölgede bulunan tüm çiçeklerden topladığı enzimlerle üretildiği bilinmektedir. Hiç bir şekilde fabrikasyon üretim olmamakla birlikte, tamamen doğal koşullarda ve doğal yöntemlerle elde edilen bir bal çeşididir.

Beyaz Bal Nasıl Kullanılır?

-Sabah aç karna bir tatlı kaşığı beyaz bal tüketilebilir.

-Cilt için hazırlanan nemlendirici maskelerin içerisine eklenebilir.

-Hazırlanan bitki çaylarına bir çay kaşığı ya da tatlı kaşığı miktarında eklenerek içilebilir.

-Müsli, yulaf, yoğurt gibi diğer besinler içine eklenerek tüketilebilir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir