Bel tutulması, her yaş grubunda gözlemlenebilen can sıkıcı ve olumsuz bir süreçtir. Her ne kadar basit bir rahatsızlık olarak kabul edilse de kişinin sosyal yaşantısından iş yaşantısına kadar hayatını etki altına alabilir. Bel tutulması; dinlenmeye vakit bulamayan, sürekli ayakta durmak zorunda kalan, fiziksel aktiviteler esnasında yanlış ve ters hareketler yapan insanların sıkça karşılaştıkları bir durumdur. Vücudun büyük bir ağırlığını taşımak zorunda kalan bel, en hassas organlardan biri olarak kabul edilmektedir. Beli son derece etkileyen bel tutulması durumuna maruz kalmamak adına günlük aktivitelerde hareket halindeyken daha temkinli olmak yerinde olacaktır Pek çok zaman fiziksel eylemleri kısıtlayan bel tutulması tedavisinin birden çok tedavi yöntemi vardır. Tıbbi yöntemlerden bitkisel yöntemlere kadar hatta basit masaj uygulamaları ve egzersizler dahi bel tutulmasının tedavisinde tavsiye edilen yöntemlerdir. Bel tutulması kalıcı olmayıp, kişinin yaşına fiziksel eylemlerine ve tedavi yöntemlerini uygulayıp uygulamamasına göre uzun bir süre de vücutta kalabilir. Ancak doğru tedavi yöntemleri ile bel tutulması basit bir şekilde atlatılabilecek ciddi hasarları olmayan bir rahatsızlıktır.
Bel Tutulması Gebelik Belirtisi Mi?
Bel tutulmasının birden fazla sebebi olabilir. Bel ağrısı nadiren de olsa farklı rahatsızlıkların belirtisi olabilir. Bel tutulmasını aktif olarak yaşayan kadınlarda akıllara bazen bu durumun gebelik belirtisi olup olmadığı gelebiliyor. Bel tutulması spesifik anlamda gebelik belirtisi değildir. Belinizde bir ağrı varsa önce bunun bel tutulmasına bağlı bir ağrı şeklinde mi yoksa tamamen farklı bir ağrı şeklinde mi yaşadığınızı tespit etmeniz gerekiyor. Şayet ağrının bel tutulmasından kaynaklı ise gebelik ihtimali düşük bir ihtimal olacaktır çünkü daha önce böyle bir vaka tespit edilmemiştir. Ancak belinizde oluşan ağrı tutulma dışı hissedilen bir ağrı ise gebelik ihtimalinden söz etmek mümkündür.
Bel Tutulması Kaç Günde Geçer?
Bel tutulması günümüzde birçok insanın devamlı yaşadığı olumsuz bir durumdur. Bel tutulmasının tedavisi kişi tarafından doğru bir şekilde yapıldığında bu rahatsızlık kalıcı değil hatta birkaç gün içerisinde çözülebilecek kadar basit bir durumdur. Bel tutulmasının en fazla 7 gün içerisinde geçmesi beklenir. Bu süre kişinin bel tutulması için uyguladığı egzersiz, masaj terapisi, ilaç tedavisi gibi yöntemlere göre farklılık gösterir.
Bel Tutulması Hangi Hastalıkların Habercisidir?
Bel tutulmasına bağlı kişide çoğu zaman bel ağrısı meydana gelir. Bel tutulmasının özel olarak bir hastalığın habercisi olduğu gözlenmese de bel tutulması olarak tanımlanan fakat şiddetli bel ağrısına sebep olan durumların pek çok farklı hastalığın habercisi olabildiği gözlemlenmiştir. Bu tip bel ağrısının kireçlenme, fıtık, omurgaya bağlı romatizmal hastalıklar, infeksiyöz, metabolik hastalıklar, kanser ve yumuşak dokulara bağlı iç organlardan köklenen bazı hastalıkların habercisi olabildiği tespit edilmiştir.
Bel Tutulması İçin Hangi Doktora Gidilmelidir?
Bel tutulmasına bağlı ağrılar kişinin hayatını bazı durumlarda ciddi şekilde etkileyebilir. Böyle durumlarda basit tedavi yöntemleri bel tutulmasına iyi gelmiyorsa, hasta vakit kaybetmeden bir doktora başvurmalıdır. Bel tutulması için ilk etapta hastanelerin Ortopedi bölümüne gitmeniz tavsiye ediliyor.
Bel Tutulmasına Masaj İyi Gelir Mi?
Bel tutulmasına iyi gelen birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Ancak bu tedavi yöntemleri arasında en etkili olanı masaj terapisidir. Bel tutulmasına masaj oldukça iyi gelmektedir. Hatta pek çok insan için kısa zamanda etkili sonuç almasıyla masaj en tercih edilen yöntemlerden biri haline gelmiştir. Ağrı kesici medikal kremler veya masaj yağları ile 5 ila 10 dakika arası hafif tempo yapılan masaj bel tutulmasına büyük ölçüde iyi gelmektedir.