Bebeklerde Protein Alerjisi Nasıl Anlaşılır?

Bebeklerde Protein Alerjisi Nasıl Anlaşılır?
16.12.2021 14:30
Bebekler doğdukları ilk andan itibaren dünya’ya alışma sürelerinde birçok alerjik reaksiyon gösterebilirler. Bunları anlamak için henüz konuşamayan bir varlıkla karşı karşıya olduğumuzdan zaman alacaktır. Bebeklerde protein alerjisi ne gibi reaksiyonlar gösterir inceleyelim. Protein alerjisi olan bebeklerin beslenmesi nasıldır? Protein alerjisi için hamur işleri zararlı mı? Yetişkinlerde protein alerjisi nedir? Gibi merak edilenleri sizler için araştırdık.

Protein alerjisi yalnızca bebeklerde değil yetişkinlerde de baş gösteren bir durumdur. Çoğunlukla doğuştan başlayarak yetişkinlik durumuna kadar devam etmektedir. Bebeklerde protein alerjisi ilk belirti olarak dudak çevresinde kızarıklık olarak görülmektedir. Bebeklerde Alerjisi fark edilip alerjisi olan süt ve süt ürünlerinden bebek uzak tutulduğunda alerji durur fakat alerjiyi geç fark ettiyseniz bu kızarıklıklar vücudun tamamını kaplayacaktır. Ayrıca sadece süt ürünleri değil ceviz, fındık gibi içerisinde protein barındıran her yiyecek alerjinin artmasına sebebiyet verecektir. Bebeğin anne sütü ile beslendiği dönemde alerjik reaksiyonlar daha fazla olacaktır. Bu durum bebeğin şoka girmesine dahi sebebiyet verebilir. Bebeğinizin herhangi bir yerinde görülen kızarıklığı mutlaka ciddiye almalısınız.

Protein Alerjisi Olan Bebeklerin Beslenmesi Nasıldır?

Bebeklerde inek sütü alerjisi olsun yahut olmasın önemli konudur. Minik yavrunuzu en doğru şekilde en faydalı yiyeceklerle beslemek istersiniz. Özenle yapılan beslenme planı işin içerisine alerji de girdiğinde daha fazla önem arz eder. Protein alerjisi olan bebeklerde içeriğinde süt ve süt ürünleri bulunan ya da içerisinde protein barındıran her yiyecekten uzak tutulmalıdır. Alerjinin boyutunu test etmek için devam edilen protein içerikli beslenme şekli bebeğiniz için hayati bir tehlikeye sebep olmadan bırakılmalıdır. Alerjik olmayan bebeklerde faydalı olarak nitelendirdiğimiz besinler alerjik olan bebeklerde zehirlenme ile sonuçlanabilir. Bebeklerde beslenme alerjik durumlarda hayati önem taşımaktadır.

Protein Alerjisi İçin Hamur İşleri Zararlı mı?

Hamur işleri mutfaklarımızın vazgeçilmez yemeklerindendir. Fırından yeni çıkmış bir böreğe ya da ekşi mayalı poğaçaya kim hayır diyebilir ki? Hamur işleri yapılış ve pişirme şekilleri itibariyle kilomuzu kontrol altında tutmamıza engel olan aynı zamanda da çok sağlıklı olmayan yiyecek grupları arasındandır. Türk mutfağının vazgeçilmezi olan hamur işleri ülkenin neredeyse her yerinde farklı yapılan türleri ile sofralarımızı doldurmaktadır. Bazı rahatsızlıklarda da doktorumuzun aramızı hızla açtığı yiyeceklerdendir. Özellikle içeriğinde süt ve yoğurt gibi malzemelerin birleşiminden oluşan hamur işleri protein alerjisinde de yeniden karşımıza çıkmaktadır. Protein alerjisi olanlar hamur işlerini tercih ederken içinde yine süt ve süt ürünler ya da protein içerikli herhangi bir malzemenin bulunmamasına dikkat etmelidirler.

Yetişkinlerde Protein Alerjisi Nedir?

Hücrelerde bulunan proteinlere insan vücudu tepki verir. Bu tekinin adı protein alerjisidir. Protein alerjisi hem yetişkinlerde hem de bebeklerde günlük yaşamı etkileyecek cinsten bir rahatsızlıktır. Alerjik hastalıklar içerisinde en önem arz eden alerji protein alerjisidir. Yetişkinlerde bu alerjinin farklı belirtileri vardır. Bu belirtiler;

·      Baş Dönmesi: Protein alerjisi belirtileri içerisinde önemli rol oynayan belirtidir. Bu durum o kadar fazla yaşanır ki gözlerde kararmaya kadar gider.

·      Nefes Darlığı: Nefes darlığı şiddetli şekilde görülmektedir. Yetişkinlerde bu durum özellikle protein içerikli beslenildikten sonra ortaya çıkar.

·       Kurdeşen: Vücutta deride bozukluk ve kurdeşen döküntüleri oluşur. Bu da kaşınmaya sebebiyet verir.

·       Ağrı: Protein içerikli beslenildikten sonra göğüs kafesinde oluşan ve giderek kaburgalara yayılan bir ağrı meydana gelir.

·      İshal: Protein alerjisinde yüksek oranda bebeklerde ishal görülür ve ishal kanlıdır. İshali baş dönmesi ve nefes darlığı ile birlikte yaşamaktadırlar.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir