Banyo Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Banyo Temizliği Nasıl Olmalıdır?
01.09.2021 05:00
Ortak kullanım alanlarından olan banyonun, her daim temiz olması, genel sağlık bütünlüğüne karşı kapılacak her türlü enfeksiyonu engeller. Bizler de banyo temizliği malzemeleri nelerdir?, banyo temizliğinde kullanılan deterjanların özellikleri, banyo temizliği kaç kalori yaktırır?, banyo temizliği nasıl yapılır?, banyo temizliği kaç günde bir yapılmalı?, banyo temizliği için doğal yöntemler nelerdir? sorularının cevaplarını sizler için araştırdık

Ortak kullanım alanlarından olan banyonun, her daim temiz olması, genel sağlık bütünlüğüne karşı kapılacak her türlü enfeksiyonu engeller. Ayrıca ortak kullanım alanı olması, sıklıkla temizlenmesi için geçerli bir nedendir. Fayanslardan derzlere, klozetten lavabolara kadar her bir noktanın ayrı temizlenmesi gerekli olduğundan, evin diğer alanlarına göre çok daha zahmetlidir.

Bakterilerin üremesini engellemek ve mevcut bakterilerin ölmesini sağlamak amacıyla çok çeşitli malzemeler kullanılmaktadır. Özellikle fayansların pırıl pırıl görünmesini sağlamak için gerekli görülen fırçalar kullanılmalıdır. Banyoda bulunan tüm malzemelerin dışarı çıkarılması ile işe başlamak ise en doğru seçenek olacaktır. Banyo temizliği konusunda merak edilen tüm bilgiler ise, bu yazımızda sizler için derlendi.

Banyo Temizliği Malzemeleri Nelerdir?

-Zemin temizliği için sert kıllara sahip, saplı fırça

-Lavabo temizliği için sünger

-Aralara girmesi için eski bir diş fırçası

-Tuvalet fırçası

-Yerler için kaygan olmayan deterjan

-Çamaşır suyu

-Kireç önleyici malzemeler

Banyo Temizliğinde Kullanılan Deterjanların Özellikleri

-Hijyenik bir banyo temizliğinden bahsedilmesi için, deterjan seçimlerine dikkat edilmelidir. Güzel kokuya sahip olması, özellikle sarı lekeleri gidermesi gibi özelliklere dikkat edilmelidir.

-Köpük, toz ve sıvı formda bulunan deterjanlar, antibakteriyel özellikte olmalıdır.

-Kimyasal etkenler bakımından daha az zarar verici deterjanlar tercih edilmelidir.

-Ovalama gerektirmeyen deterjanların tercih edilmesi önemlidir.

-konsantre formda bulunan deterjanlar, daha çok kullanım imkanı tanımaktadır.

Banyo Temizliği Kaç Kalori Yaktırır?

Banyo temizliği, her türlü hareket imkanı tanığından kalori harcamakta da etkilidir. Bakıldığında banyo temizliği, eğer dip köşe yapılacaksa yakılacak kalori miktarın da aynı oranda artacaktır. Fakat bir saat süren banyo temizliğinin kişilere yaklaşık iki yüz kalori yaktıracağı belirtilmelidir.

Banyo Temizliği Nasıl Yapılır?

-Ellerin tahriş olmaması için mutlaka eldiven takmakla işe başlanmalıdır.

-Banyonun camı ardına kadar açılmalıdır. (Kullanılacak temizlik malzemelerinin solunmaması için önemlidir.)

-Banyo içerisinde yer alan diş fırçaları, şampuanlar, duş jelleri, kovalar, paspas ve havluların tamamı dışarı çıkarılmalıdır.

-Yer temizliğinde ilk olarak elektrik süpürgesi kullanılmalıdır. Saçlar ve tozlar alınmalıdır.

-Derz araları mutlaka diş fırçası yardımı ile yapılmalıdır. (Sirke, limon ve karbonat kullanılmalıdır.)

-Ardından bir kova içerisine sıcak su alınmalı ve gerek duyulan kimyasallar yada sirke eklenmeli ve temizlik bezi ile yerler silinmelidir.

-Duşakabinler için yine eski, bir diş fırçası kullanılmalıdır. Aralar, kimyasallar temizlenmeli, duş teknesine ise çamaşır suyu dökülmelidir.

-Musluklar ve bataryalar için, çamaşır suyu kullanılmalı, süngerle ovalanmalıdır.

-Klozet temizliğinde, klozetin her bir bölgesine çamaşır suyu dökülmeli ve beş ya da on dakika beklenmelidir. Bu süre zarfında banyo dışında olmaya özen gösterilmelidir.

-Tuvalet fırçası ile klozetlerin dıştan içe doğru fırçalanması önemlidir.

Banyo Temizliği Kaç Günde Bir Yapılmalı?

Banyo temizliği, sık sık yapılmalıdır. Bunun için gerekli bir periyod bulunmamaktadır. Fakat en uzun vadede on beş gün bekletilmelidir. Bu süre zarfı içinde ise mutlak suretle klozetler ve lavabolar sık sık yıkanmalıdır.

Banyo Temizliği İçin Doğal Yöntemler Nelerdir?

Banyo temizliğinde doğal temizlik ürünleri kullanılabilir. Bu durumda kullanılması gereken üç farklı malzeme bulunur. Bunlardan ilki karbonattır. Karbonatlar iyi bir antibakteriyel özelliğe sahiptir. Diğeri ise sirkedir. Genelde beyaz sirke kullanımı temizlik yapımında çok daha etkilidir. Daha küçük bölgeler için limon kullanımı tercih edilmektedir. Bu üç ürün de temizlik yapılırken en doğru ve en temiz sonuçları verecektir. Ayrıca karbonatla sirkenin karıştırılması asidik bir tepkime olmasına yardımcı olacaktır. Bu da temizlik sonucunda görülmesi beklenen hijyen etkisine yardımcıdır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir