Duşa kabinler sürekli kullanıldığı ve ıslak durduğu için tortulanmanın en çok olduğu bölümlerdir. Özellikle uzun süredir kullanılan ve bakımı yapılmayan duşa kabinlerin kenar kısımlarında, camlarında ve plastik bağlantı yerlerinde sararma, küflenme, kirlenme ortaya çıkar. Duşa kabinlerdeki şampuan, sabun ve duş jeli kalıntılarının iyi temizlenmemesi buna neden olur. Aynı şekilde camlardaki su ve kireç lekeleri de duşa kabinin pis ve kötü görünmesine neden olur. Duşa kabin temizliği için marketlerde pek çok kireç temizleyici ürün satılır. Ayrıca krem formundaki temizleyiciler de çok işe yaramaktadır. Bu kireç giderici, krem temizleyici ürünler kullanıldıktan sonra su ile iyice durulamak çok önemlidir. Uygun bir sünger yardımıyla ovalanır ve kuru bez ile kurulanır. Böylece hem lekeler, sararmalar, küflenmeler önlenir, hem de duşa kabinler temiz ve parlak bir görünüme kavuşur. Ancak marketlerde satılan kimyasal temizleyicileri kullanmak istemeyenler doğal malzeme kullanarak da duşa kabin temizliği yapabilir. Doğal temizleyicilerin başında sirke gelmektedir. Sirke duşa kabinin temiz kalmasını ve küflenmemesini sağlar. Bunun dışında karbonat da çok işe yarar. Duşa kabin bakımı, nasıl takılacağı, nasıl söküleceği, aksesuarları gibi merak edilen diğer tüm soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.
Duşa Kabin Aksesuarları Nelerdir?
Duşa kabinlerde kullanılan malzemelere duşa kabin aksesuarları denmektedir. Bunlar; duşa kabin fitil, duşa kabin kulpları, duşa kabin tekerlekleri, duşa kabin rulmanları, duşa kabin kapı stopları, duşa kabin kilitleri, bornozluklar, havluluklar ve plastik aksesuarlardır. Bu aksesuarların da fiyatları ortalama olarak 50 ile 100 TL arasında değişmektedir.
Duşa Kabin En İyi Nasıl Temizlenir?
Duşa kabinlerin içinde su, kireç, sabun ve şampuan kalması, lekelerin, sararmaların ve küflenmelerin oluşmasına neden olur. Bu da kötü ve kirli bir görünüme yol açar. Bunu önlemek için duşa kabinlerin düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Duşa kabin temizliği için kimyasal ürünler, kireç gidericiler ve krem temizleyiciler kullanılabilir. Böyle ürünler kullanmak istemeyen kişiler doğal ürünler ile de temizlik yapabilirler. Sirke ve karbonat temizlikte en çok işe yarayan malzemelerdir.
Duşa Kabin Hangi Boya İle Boyanır?
Uzun süre boyunca kullanılan duşa kabinlerde küflenme ve sararma oluşur. Ayrıca zamanla çizikler ve çatlamalar oluşur. Bu da kötü ve eski bir görünüme yol açabilir. Bu kötü görünümü kapatmak için duşa kabin boyanabilir. Boya yapmadan önce yüzeyde oluşan pas, kabarma ve çatlamalar zımpara ile giderilir. Daha sonra duşa kabin için üretilen boya sürülür.
Duşa Kabin Nasıl Sökülür?
Duşa kabini gider tıkanıklığı, kötü koku, su kaçırma gibi nedenlerden dolayı ya da yenilemek değiştirileceği zaman birkaç farklı yöntem kullanılabilir. Duşa kabin sökümü için ilk olarak kapılar sökülür, kapıların üst kısmındaki vidalar sökülür, camları çıkarılır, cam kenarlarına yapıştırılan silikonlar bıçak ile çıkarılır, daha sonra ise duş teknesi veya duş paleti yerinden ayırılır. Bu işlemi yapmak için tesisatçıyı veya duşa kabini monte eden firmayı çağırabilirsiniz.
Duşa kabin Nasıl Takılır?
Duşa kabin duş alırken suyun etrafa saçılmasını önleyen bir korunaktır. Hemen hemen her evde kullanılır. duşa kabini takmak için öncelikle küvet veya teknesi oturtulur. Daha sonra duvar dikmeleri monte edilir, sabitpanele kapıların rayları takılır, kapılar bu rayların içine geçirilir, kabin duvar dikmelerine tutturulur ve vidalanır. En son ise kenar boşluklar su sızmaması için silikonlanır. Duşa kabin takmak için montaj servisini çağırabilirsiniz.