2022 Yüksek Hızlı Tren (YHT) Fiyatı Ne Oldu?

2022 Yüksek Hızlı Tren (YHT) Fiyatı Ne Oldu?
05.01.2022 13:24
2022 senesi vatandaşlara şok zamlarla başladı. En son otoyol ve köprüye gelen zamlar sonrası yüksek hızlı trene de zam gelip gelmeyeceği merak konusu olmuştu. Vatandaşlar, yüksek hızlı trenin son fiyatlarını sorgulamaya başladılar.

2022 senesini adeta zamlarla karşıladık. Söz konusu zamlar ilk olarak su, elektrik, doğalgaz, otoyol ve akaryakıta gelmişti. Bu zamlara son olarak yüksek hızlı tren de dâhil oldu. Yüksek hızlı tren birçok insan tarafından aktif şekilde kullanılıyor. Özellikle İstanbul ve Ankara hattı büyük ilgi ve talep görüyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, yüksek hızlı tren tarifelerine 3 Ocak 2022 tarihi itibariyle %20 oranında zam yapacağını açıklamıştı. Buna göre Ankara-İstanbul arasında 98.5 TL olarak bilinen bilet fiyatı 118.5 TL’ye yükseldi. Gidiş dönüş fiyatı ise toplam 202 TL oldu. Konya-Ankara arası yüksek hızlı tren tarifesi bilet fiyatı ise 45 TL’den 53.5 TL’ye yükseltildi. Gidiş dönüş toplam ücret ise 90 TL olarak belirlendi. Konya-İstanbul arası hızlı tren ücreti ise 118 TL’den 143 TL’ye çıkarıldı. Konya-Ankara seferleri yüzde 16 oranında zamlanırken, Konya-İstanbul arası seferler yüzde 21 oranında zamlanmış oldu. Bu seferler dışında; Eskişehir-Ankara yüksek hızlı tren bileti 43.5 TL’den 52.5 TL’ye çıkarıldı. Gidiş dönüş toplam bilet fiyatı ise 74 TL’den 90 TL’ye çıktı. Genç tarife ücretlendirmesi ise 37 TL’den 45 TL’ye yükseldi. Eskişehir-İstanbul yüksek hızlı tren bilet ücreti ise 64 TL’den 77 TL’ye yükseltildi. Gidiş dönüş fiyatı 109 TL’den 131 TL’ye çıkarıldı. Aynı seferin genç tarife ücretlendirmesi ise 54.5 TL’den 65.5 TL’ye çıkarıldı.

YHT’de İnternet Var Mı?

Yüksek hızlı tren seferlerinde yolculara sınırsız internet imkânı tanınıyor. Yolcular, YHT’de gişe rekortmeni yerli ve yabancı pek çok yapımı izleyebiliyorlar. Ayrıca sistem üzerinden Türk ve yabancı popüler sanatçıların albümlerine de erişim sağlayabiliyorlar. Yolcular bu sistemi kullanabilmek için öncelikle, mobil cihazlarının WİFİ özelliğini aktifleştirerek YHT internet ağına ücretsiz şekilde katılmaları gerekiyor. Hemen ardından ‘’www.yhteglence.tcddtasimacilik.gov.tr’’ adresine girerek YHT Eğlence Sistemi bölümünden film ve albümlere erişim sağlayabiliyorlar.

YHT Mescit Var Mı?

Yüksek hızlı tren garlarında mescit bulunuyor. Ancak, yüksek hızlı tren hattı seferleri içerisinde mescit bulunmadığı biliniyor. Bu durum pek çok yolcudan da olumsuz geri dönüt alınmasına sebep oluyor.

YHT Priz Var Mı?

Yüksek hızlı tren hattı seferlerinde yolcu vagonları içerisinde yer alan koltukların ortasında katlanabilir masalar bulunuyor. Yolcuların seyahat ederken bagajlarını rahat bir şekilde yerleştirebilmeleri için bagaj yerleri de mevcut tutuluyor. Vagonlar içerisinde mutlaka tuvalet, lavabo ve elektrik prizi bulunuyor.

YHT Hangi İllerde Var?

Yüksek hızlı tren hattı seferleri; Ankara, Konya, İstanbul ve Eskişehir illerinde bulunuyor. Yüksek hızlı tren hattının 14 adet istasyonu bulunuyor. Bunlar; Ankara YHT Garı, Polatlı YHT Garı, Eryaman YHT Garı, Eskişehir Garı, Bilecik YHT Garı, Bozüyük YHT Garı, Arifiye, İzmit Garı, Gebze, Pendik, Bostancı, Söğütlüçeşme, Bakırköy ve Halkalı’dır. Her gün karşılıklı 8 sefer yapıldığı biliniyor.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir