2022 Yılbaşı Günü Resmi Tatil Mi?

2022 Yılbaşı Günü Resmi Tatil Mi?
12.11.2021 10:49
2022 Yılbaşı Günü Resmi Tatil Mi? 2022 yılbaşı hangi gün olacak? 2022 yılbaşı okullar tatil mi? 2022 yılbaşı ile ilgili merak ettiğiniz sorulara sizler için yanıt verdik.

Yeni bir yıla başlarken güzel bir tatil yapmak oldukça motive edici bir durumdur. Yılın tüm yorgunluğunun atıldığı ve yeni bir başlangıç için herkesin beklediği bir andır yılbaşı. İnsan her ne kadar bir değişim olmadığını düşünse de aslında üstünde biriken birçok kötü enerjiden arınmaktadır. Yeni bir yıl demek, yeni bir yaş, yeni umutlar, yeni hayaller, yeni yaşam demek birçok kişi için. Her takvime göre bir yılbaşı vardır. Ancak dünya genelinde kabul edilen Miladi takvime göre olanıdır. Ancak her takvime göre yılbaşı, içinde bulunan yılın bitmesi ve yeni bir yıla başlamayı ifade eder. Yılbaşı Miladi takvime geçişimizle beraber ülkemizde 1935 yılından itibaren resmi tatil olarak geçmektedir. 1 Ocak her sene herkes için tatildir. Kimileri bu tatilini evinde geçirmek isterken kimileri de tatil yerlerine giderek değerlendirir.

Son zamanlarda çıkan turlar da gayet keyif vericidir. Yılbaşı kutlamaları tarihe bakıldığında milattan önceye kadar dayanmaktadır. Hristiyanlıkla özdeşen yılbaşı aslında Hristiyanlık öncesi Roma'sında da yer almaktadır. Yılda bir sefer kutlanan bu coşkulu gün Miladi takvimin ilk günüdür. Dünyanın birçok yerinde renkli kutlamalar düzenlenen yılbaşında hediye dükkanları da oldukça büyük kazanç sağlamaktadır. Londra'da yapılan Yeni Yıl Günü Geçit Töreni dünyanın en büyük etkinlikleri arasındadır. Ülkemizde özellikle Taksim Meydanı'nda yapılan etkinlikler herkesin ilgi odağıdır. Ayrıca bu güne özel olarak süslenen kafe, park, sokak, dükkan, mağaza ve evler görsel açıdan etkileyici bir duruşa sahiptir. Noel Baba kostümü giymiş figüranlar yılbaşının simgesi halini almıştır. Eğlence dolu bir gece, arkadaşlarla yapılan partiler, yemek şölenleri, bu güne özel oynan oyunlar yılbaşı gecesi yapılan ve zevkine doyum olmayan etkinliklerdir.

2022 Yılbaşı Hangi Gün Olacak?

Yılbaşı ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde resmi tatil olarak geçmektedir. Bu yüzden de hangi gün olacağı daha fazla merak uyandırıyor. Tatil planlarının yapılması, gecenin organze edilmesi, randevu defterlerinin oluşturulması için yılbaşının hangi güne geldiğini bilmek oldukça önemli. O zaman sizi daha fazla meraklandırmadan söyleyelim. 2022 yılında yılbaşı 1 Ocak cumartesi günüdür. Hem hafta sonu olması hem de yılbaşı olması oldukça avantajlı gibi duruyor. Böylece tatilinizi ve planlarınızı bir günlük değil isterseniz iki günlük olarak yapabilirsiniz. Yeni bir yıla adapte olmak için önemli bir fırsat.

2022 Yılbaşı Okullar Tatil Mi?

Ülkemizde yılbaşı resmi tatil olduğu için tüm resmi kuruluşlar 1 Ocak günü işlerine kısa bir ara vermektedir. Okullar da devlete bağlı ve resmi bir kuruluş olduğu için yılbaşında tatil olan yerler arasındadır. Ancak 2022 yılında yılbaşı cumartesiye denk geliyor. Cumartesi hafta sonu ve zaten resmi tatildir. Normalde de o günler de okul tatil olduğu için ayrı bir tatil planı oluşturulmamıştır. Ayrıca 31 Aralık günü için tatil planı yapan kişilere şimdiden duyuralım, 31 Aralık tatil değil. Bunun için herhangi bir yönetmelik ve yasa bulunmamaktadır. Ama 2022 yılının geneline bakacak olursak tatil planları yapmak için ideal bir seneye benziyor.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir