2022 KYK Yurt Yönetim Memuru Alımı Ne Zaman?

2022 KYK Yurt Yönetim Memuru Alımı Ne Zaman?
29.12.2021 14:21
KYK yurt yönetiminde çalışmak isteyenler heyecanla Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelecek olan haberi beklemektedir. KYK bünyesinde 2022 yılında çalışacak 652 yurt yönetim memuru atamaları için adaylar dört gözle bakanlıktan gelecek habere odaklanmıştır. GSB kamu personel alımı sürecine 2022 yılında geciken atamaların yakın bir tarihte yapılması beklenmektedir. KYK yurt yönetim memuru olma şartları nelerdir, başvurusu nasıl yapılır? KYK yurt yönetim memuru çalışma saatleri, kaç puanla atanır? KYK yurt yönetim memuru alımı taban puanları nedir? KYK yurt yönetim memuru olmak istiyorsanız bu yazımızı mutlak okumalısınız.

GSB kamu personel alımı sürecine odaklanan adaylar merak içinde ilgililerden gelecek haberi beklemektedir. 4/B statüsünde açılan kadroya 652 sözleşmeli personelin alınacağı bilinmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yapmış olduğu açıklamalar neticesinde 2022 KYK yurt yönetim memuru alımı başvuruları 24-28 Ocak tarihinde alınmaya başlanacaktır. Başvurular E-Devlet üzerinden yapılacaktır ve Kariyer Kapısı adresinden ilgili alana ulaşım sağlanabilmektedir. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalar neticesinde Kariyer Kapısı üzerinden yapılmayan hiçbir başvurunun kabul edilmeyeceği belirtilmektedir. Atamalarda gecikme yapılması nedeniyle adaylar bir an önce atamaların yapılmasını talep etmektedir. 2021 yılı içinde 8 bin 121 kadrolu personel ataması yapılmıştır. GSB personel alımı için açık olan kadrolar; 650 antrenör, 600 gençlik çalışanı, 50 psikolog, 652 psikolog, 652 yurt yönetim personeli, 473 spor uzmanı kadrosu olmak üzere 2425 kadrolu çalışanın alınacağı bilinmektedir.

KYK Yurt Yönetim Memuru Olma Şartları Nelerdir?

KYK yurt yönetim memuru olma şartları 657 sayılı Devlet Memurluğu Kanununun 48. maddesinde yer almaktadır. KYK yurt yönetim memuru olmak için aran ilk şart Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır ve yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olunması gerekir. 2020 KPSSP3 puan türünden en az 60 puan alınması aranan diğer şartlar arasındadır. 65 yaşından büyük olmaması, SGK'dan emeklilik aylığı almaması ancak dul ve yetim aylığı alanlar bu durumdan muaftır, görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmaması ve tam çalışmaya engel durumu bulunmaması adaylarda aranan şartlardır.

KYK Yurt Yönetim Memuru Alımı Taban Puanları Nedir?

Büyük bir heyecan içinde atamalarını bekleyen adaylar puan sorunu ile karşılaşmaktadır. KYK yurt yönetim memuru alım şartlarında KPSSP3 puan türünden en az 60 puan alınması beklenmektedir. En az lisans düzeyinde eğitim isteyen KYK yurt yönetim memuru alımında 60 ve üzeri puan alınması gereklidir. KPSS'de başarıyı yakalayanlar bakanlığın uygulayacağı sözlü sınava tabi tutulmaktadır.

KYK Yurt Yönetim Memuru Başvurusu Nasıl Yapılır?

2022 KYK yurt yönetim memuru başvuruları e-Devlet üzerinden yapılmaktadır ve Kariyer Kapısı'ndan yapılmayan başvurular geçerli sayılmayacaktır. Adaylar T.C kimlik numaralarıyla e-Devlet'e giriş yapmaları dahilinde ilgili siteye ulaşabilmektedir. Arama motoruna kariyer kapısı yazanlar başvurularını yapma imkanına sahiptir.

KYK Yurt Yönetim Memuru Çalışma Saatleri?

2021 yılında net 4 bin 580 TL maaş alan KYK yurt yönetim memurları kamu çalışanı statüsünde yer almaktadır. Bu nedenle diğer memurlarla aynı haklara sahip olan KYK yurt yönetim memurları 08.00-17.00 aralığında çalışmaktadır. Ancak nöbetleri bulunan KYK yurt yönetim memurları bu günler için ayrı bir ücretlendirme ile karşılaşmaktadır.

KYK Yurt Yönetim Memuru Kaç Puanla Atanır?

KPSSP3 türüne göre atamaları yapılan KYK yurt yönetim memurlarından istenilen puan 60'dır. KPSSP3 türünden 60 ve üzeri puan alanlar KYK yurt yönetim memuru olma hakkına sahiptir. Ancak sınavda başarılı olanlar sözlü sınav sistemi ile karşılaşmaktadır. Bakanlık tarafından yapılan sözlü sınavda da başarı gösterenlerin ataması yapılmaktadır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir