2021-2022 AÖF Sınavları Nasıl Olacak?

2021-2022 AÖF Sınavları Nasıl Olacak?
27.08.2021 18:31
2021-2022 AÖF Sınavları Nasıl Olacak? 2021 - 2022 AÖF Sınavları Online Mı Olacak? Ne Zaman Olacak? Yaz Okulu Sınavı Ne Zaman? Yaz Okulu Sınavı Online Mı Olacak? AÖF 2021 Güz Dönemi Sınavı Online Mı? AÖF 2021 - 2022 Kayıt Yenileme Ne Zaman?

Mart 2020’de pandemi ilan edilmesi ile birlikte eğitim sektörü bu durumdan oldukça etkilendi. Açık öğretim fakülteleri çeşitli nedenlerden dolayı örgün eğitimine devam edemeyen ya da uzunca bir süre ara verdikten sonra tekrar diploma sahibi olmak isteyen kişilere sunulan bir imkandır. Bu eğitim şeklinde eğitimler uzaktan verilir ya da öğrenciler kitaplardan çalışırlardı. Daha sonradan ise belirlenen sınavlara ise yüz yüze sistemle girdikleri bilinmektedir. Fakat pandemi nedeni ile bu eğitim ve sınavlarda online bir şekilde yapılıyordu. Şimdi yüz yüze eğitime geçilme kararının alınmasının ardından eğitimlerini AÖF’de sürdüren öğrencilerin akıllarına soru işaretleri gelmeye başladı. Yüz yüze eğitimin başlayacağına ilişkin netlik kazanan haberlerle birlikte Açık Öğretim Fakülteleri’nde durum nedir? Bununla ilgili akıllara takılan her soru ve bu soruların yanıtları haberimizde…

2021 - 2022 AÖF Sınavları Online Mı Olacak?

Hayır. Ülkemizde açık öğretimin yer aldığı üç farklı devlet üniversitesi bulunmaktadır. Bu okullar ise İstanbul Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi’dir. Henüz İstanbul Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden açık öğretim eğitimine ilişkin haberler gelmese de Anadolu Üniversitesi bu konuya açıklık getirmiştir. 2021 ve 2022 yılları arasında gerçekleşecek olan açık öğretim fakültesi sınavlarının yüz yüze olacağını duyurulmuş oldu. Sınavların başladığı tarih ise 4 Eylül 2021 olarak belirlendi.

2021 – 2022 AÖF Sınavları Ne Zaman Olacak?

2021-2022 açık öğretim fakültelerinin sınavlarının ne zaman olacağı merak edilen konular arasında yer almıştır. Açık öğretim fakültelerinin yüz yüze olacağı duyurulmakla birlikte net tarih de yine ilgili üniversiteden gelmiş oldu. Bu durumda 2021-2022 açık öğretim fakültesi sınavlarının 4 Eylül 2021 tarihinden itibaren yüz yüze olacak şekilde sınavların gerçekleşeceği bildirilmiştir.

AÖF 2021 Yaz Okulu Sınavı Ne Zaman?

Açık öğretim fakültesi sınavlarının ne zaman yapılacağı merak konusu olmuşken yaz öğretimi sınavları da merak edilen konular arasında yerini almıştır. Şu anda açık öğretim fakültesinde kayıtları bulunan öğrencilerin yaz okulu sürecinde olduğu bilinmektedir. Dersleri online bir şekilde almaya devam eden öğrencilerin ise 4 Eylül 2021’den itibaren yaz okulu sınavlarına yüz yüze devam edecekleri bilgisine ulaşılmıştır.

AÖF 2021 Yaz Okulu Sınavı Online Mı Olacak?

Hayır. Bu dönemden itibaren yani yaz okulunu da kapsayan zaman zarfından itibaren yaz okulu sınavlarının online olamayacağı ve yüz yüze sınava giriş çıkışların olacağı ifade edilmiştir. Örgün eğitimlerde de durum aynen bu şekilde olacağından dolayı açık öğretim fakülteleri için de tekrar aynı düzene dönülmesi kararı alınmıştır.

AÖF 2021 Güz Dönemi Sınavı Online Mı?

Açık öğretim fakültelerinin 2021 eğitim döneminde yani güz döneminde hem dersler hem de sınavlar online bir şekilde yapılmıştır. Fakat önümüzdeki zaman dilimlerinde yüz yüze sınavlar olacağı duyurulmuştur.

AÖF 2021 - 2022 Kayıt Yenileme Ne Zaman?

Açık öğretim fakültelerinde her yıl kayıt yenilenmesi gerektiği bilinmektedir. Bu yıl da binlerce öğrenci kayıt yenileme zamanını merak etmiştir. Şu anda herhangi bir şekilde kayıt yenileme tarihi hakkında bilgiler yer almasa da söz konusu üniversitelerin akademik takvimlerine bakılarak asıl sürelerden haber olunabilir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir