Mobil İmza İle Elektronik İmza Arasındaki Fark Nedir?

Mobil İmza İle Elektronik İmza Arasındaki Fark Nedir?
30.12.2022 19:09
Mobil imza ile elektronik imza arasındaki fark nedir? Mobil imza hemen alınır mı, hangi bankalardan alınır? Mobil imza hangi telefonlarda kullanılır? Mobil imza ıslak imza yerine geçer mi? Mobil imza için gerekli evraklar nelerdir? Kurumsal mobil imza nasıl alınır? Mobil imza günümüzde sıklıkla kullanılmaktadır. Mobil imza hakkında tüm detaylar...

Mobil elektronik imza, mobil bir cihaz kullanılarak oluşturulan elektronik imza olarak tanım edilebilir. Mobil elektronik imzanın, elektronik imzadan tek farkı elektronik imza oluşturma aracı olarak mobil bir cihaz içerisine konulan SIM kartın kullanılması olarak gözlemlenmiştir.

Mobil İmza Hemen Alınır Mı?

Coğrafi olarak bulunduğunuz yerin iş yoğunluğuna bağlı olarak en geç 2 hafta içerisinde Mobil İmza'nız aktif hale gelmesi söz konusu olacaktır.

Bireysel elektronik imza için başvuru sahibinin, üzerinde TC kimlik numarası yazan nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi resmi bir kimlik belgesine sahip olması gerektiği bilinmektedir. Bu belgenin aslı ile birlikte elektronik sertifika taahhütnamesi ve başvuru formunu doldurması gerektiği bilinmektedir.

Mobil İmza Hangi Bankalardan Alınır?

Mobil elektronik imza GSM işletmecileri tarafından sunulan bir hizmet olarak karşımıza çıkmaktadır. Mobil imza aboneliği üç aşamadan oluşmaktadır. Ön başvuru, Başvuru ve Aktivasyon olarak üç aşama bulunur. Bu hizmeti sunan Turkcell, Türk Telekom ya da Vodafone'a başvurarak ayrıntılı bilgi alabilir ve başvuru yaparak bir mobil imza edinebilmek mümkünüdr.

Pttcell Bireysel veya Kurumsal Mobil İmza servisine başvurmak için üzerinde T.C. Kimlik Numarası yazan nüfus cüzdanı veya ehliyetiniz ile birlikte Ulus Ptt Müdürlüğüne başvurmanız yeterli olacaktır.

Mobil İmza Hangi Telefonlarda Kullanılır?

BTK tarafından elektronik imza kullanılan sim kartlarda şifreleme algoritması değişikliği yapılmasına ilişkin gönderilen tebliğ uyarınca bakıldığı taktirde 1 Ocak 2015 tarihi itibarıyla Mobil İmza Servisi sadece 128K 4G LTE sim kartlarda kullanılabildiği açıklanan bir detaydır.

Mobil İmza Islak İmza Yerine Geçer Mi?

M-imza elektronik ortamda geçerli olmak üzere kişinin ıslak imzası yerine kullanıldığı bilinmektedir. M-imza için herhangi bir yazılıma ihtiyaç bulunmamaktadır. M-imzada bilgisayar bağımlılığı bulunmaz.  5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu'na göre e-İmza, elle atılan imzanın aynı hukuksal geçerliliğe sahip olan sayısal karşılığı olarak bilinmektedir.

Mobil İmza İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Ön başvuru ve SIM Kontrolü sonrası gerekli evraklara bakıldığında

·            Ehliyet, nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla dilediğiniz bir satış danışmanına Mobil İmza Sertifika Sahibi Taahhütnamesini imzalamanız gerektiği bilinmektedir.

·            Hat sahibi bireysel kullanıcılar uygulamaları üzerinden işlemlerini gerçekleştirebildikleri bilinmektedir.

·        Bireysel elektronik imza için başvuru sahibinin, üzerinde T.C. kimlik numarası yazan nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi resmi bir kimlik belgesine sahip olması gerektiği unutulmamalıdır. Bu belgenin aslı ile birlikte elektronik sertifika taahhütnamesi ve başvuru formunu doldurmak gerekir.

Kurumsal Mobil İmza Nasıl Alınır?

Kurumsal Aboneliklerde tüm kurumsal satış kanalları ve merkezi satış kanalı üzerinden Mobil İmza Başvuru işlemleri gerçekleştirilebilmek mümkündür. Başvuru işlemleri için öncelikli olarak ön başvuru işlemini ilgili kanallar üzerinden yapması gerektiği bilinmesi gerekir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir