Mısır’da kötü kokulara karşın bitkilerden yapılmış olan deodorantlar sık sık halk arasında kullanılmakta idi. Mumyalama yapılırken organlar direkt olarak çıkarılırdı. Kişi aksi ispat edilene kadar suçlu olarak ilan edilirdi. Firavunlar saçlarının görünmesini istemezler bu yüzden de başlarına bir taç ya da ‘nemes’ adında bir başlık geçirirlerdi. Hem erkekler hem de kadınlar makyaj yaparlardı. Zengin Mısırlılar saçlarını kazıtır ve peruk kullanırdı. Firavunlar sineklerden oldukça rahatsız olurlardı. Böylece bu sineklerden korunmak adına vücutlarına bal sürülmüş köleleri kullanmak zorundalardı. Antibiyotik kullanımının temeli asıl olarak Mısır’a dayanmaktadır. Firavunlar öldükleri zaman onların hizmetçileri de doğrudan öldürülüp, Firavunlarla birlikle gömerlerdi. Sürdükleri rujları ezilmiş böceklerden yaparlardı. Çocuk bireylere 12 yaşına kadar kıyafet giydirmezlerdi. II. Ramses’in sekiz resmi eşi ve toplamda 100 tane cariyesi vardır. Mısır’da deneme evliliği yapılırdı. Ekmek ve bira günlük besinlerinin en önemli temel gıdaları arasında yer almaktaydı. Mısır’da piramitleri köleler değil, Firavunun istihdam ettiği Mısırlı işçiler ve ustalar yapmışlardır.
Mısır’da Gezilecek Yerler Nelerdir?
Mısır oldukça geniş bir coğrafyaya yayılmış bir ülke olarak bilinmektedir. Çok da fazla turistin bulunduğu bir yer olarak bilinmektedir. Dolayısıyla, içiniz rahat bir şekilde gezebilmeniz mümkündür. Mısır’a bağlı Kahire eyaletinde, Kahire Müzesi’nden itibaren gezilecek yerlere başlamanız tavsiye edilmektedir. 1902 tarihinde açılan bu müze bünyesinde 120 binden fazla sayıda bir eser bulunmaktadır. Bir diğer yanda ise Mısır’da Citadel Kalesi bulunmaktadır. Kahire Kalesi’nin bulunduğu tepe, hemen yakınında bulunan ve 200 metre yüksekliğindeki Mukattam Tepeleri’nin bir uzantısında konumlanmaktadır. Giza Piramitleri’de Mısır’da ziyaret edilecek bölgelerden biridir.
Mısır Sfenksleri Nerede?
Mısır Sfenksleri’nin sergilendiği yer Giza Plateau olarak bilinmektedir. Mısır Sfenks’i Mısır’a ait bir efsanevi kalıntıdır. En büyük ve en ünlü olanı da Gize Platosunda Nil Nehri’nin batı kıyısında bulunan Büyük Gize Sfenksi’dir.
Mısır İçin Vize Nasıl Alınır?
Mısır vizesi için başvurularınızı herhangi bir il ayrımı olmadan direkt olarak İstanbul Mısır Başkonsolosluğu üzerinden gerçekleştirmeniz oldukça mümkündür. Ancak Mısır Büyükelçiliği üzerinden ise ancak Ankara’da ikamet eden ya da çevre illerde ikamet eden kişiler başvuru yapabilmektedir. Aksi taktirde başvurunuz geçersiz sayılacaktır.
Mısır Medeniyeti Nasıl Yok Oldu?
Mısır, son dönemlerine doğru dış güçler karşısında ağır darbeler aldı. Bundan dolayı da yenilgilere uğradı. MÖ 31 yılında, erken Roma İmparatorluğu tarafından ele geçirilerek firavunların egemenliğine son verilmiştir. Daha sonrasında ise Roma’nın bir eyaleti haline getirilmiştir.
Mısır’a Nasıl Gidilir?
Dünyanın birçok büyük ülkesinden buraya direk olarak uçuşlar tabii ki de bulunmaktadır. İstanbul’dan Kahire’ye hemen her gün doğrudan uçuşlar da bulmak olasıdır. İstanbul’dan Kahire’ye yolculuk yaklaşık 2 saat sürmektedir. Ayrıca İstanbul’dan aktarmasız olarak İskenderiye ve Hurgada seferleri de yapılmaktadır.