Milföy Hamurunun Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Milföy Hamurunun Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?
07.11.2022 20:16
Tükettiğimiz ürünlerin ne zaman bozulacağını ya da bozulduğu zaman üründe ne gibi değişiklikler olduğunu merak ederiz. Milföy hamurunun, haşlanmış patatesin, çiğ ıspanağın bozulduğu nasıl anlaşılır? İrmik, işkembenin, kefirin bozulduğu nasıl anlaşılır? Sorularının cevaplarını sizler için araştırdık.

Tereyağı ya da diğer katı yağlardan yapılmış olan milföy hamuru lamine hamurdan oluşan hafif bir hamur işidir. Tereyağı ya da katı olan yağ kat kat hamurun içine konur ve pişirme işleminden önce tekrar katlanıp yuvarlanır.

Milföy hamuru, tatlı ve hamur işlerinde oldukça kullanılır. Birçok çeşidi bulunan milföy hamuru; ıspanaklı, kıymalı, patatesli de yapılabilmektedir. Unlu mamullerden olan milföy hamuru oldukça sık tüketilmektedir. Derin dondurucu da ortalama 12 ay kadar muhafaza edilebilir.

Milföy hamuru derin dondurucu da 12 ay kadar muhafaza edilse de oda sıcaklığında ortalama 2 günde bozulabilmektedir. Milföy hamuru katılaşmış, sertleşmiş ve küflenmeye başlamışsa bozulmaya başlamış ya da bozulmuştur.

Haşlanmış Patatesin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Patlıcangiller ailesine ait olan patates yumruları yenen otsu bir bitkidir. Patates birçok yemek de tüketilen ve Türk mutfağında oldukça önemli bir yere sahip olan bir bitkidir. Patatesin haşlaması, kızartması, püresi ve közlenmiş hali de yapılmaktadır.

Haşlanmış patates buzdolabında birkaç gün muhafaza edilebilse de bir müddet sonra bozulmaya başlamaktadır. Haşlamış patates sulanmış, kararmaya başlamış ve nişastası yüzeye çıkmışsa bozulmuştur.

Çiğ Ispanağın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Kış sebzesi olarak bilinen ıspanak, kazık köklü ve iki evcikli otsu bir bitki çeşididir. Ispanakgiller ailesinden olan ıspanak haşlaması yapılarak tüketilen yemeklerden bir tanesidir. Ispanak oldukça kolay bozulabilen sebzelerden bir tanesidir. Bundan dolayı alındıktan sonra hemen tüketilmesi gerekir.

Ispanak meğer hemen tüketilmeyecek ise yıkanmadan ve hava almayacak şekilde buzdolabı poşetinde en fazla 1-2 gün muhafaza edilebilir. Ispanak bozulduğu zaman çürümeye, kokmaya ve rengi koyulaşmaya başlar.

İrmik Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

İrmik, buğdayın öğütülüp elenmesiyle elde edilen bir besin maddesidir. İrmik besin değeri oldukça yüksek olan bir yiyecektir. İçerisinde %73 oranında karbonhidrat bulunduran irmik, makarnanın ana maddesidir. Aynı zamanda helvası yapılan irmik Türkiye, Yunanistan, Hindistan, İran ve Pakistan gibi ülkelerde sütlü irmik tatlısı olarak yapılmaktadır.

İrmik bozulduğu zaman kokusundan direkt anlaşılan bir yiyecektir. Beklemiş ve bozulmuş olan irmik küf gibi kokmaya başlar.

İşkembenin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Otçul hayvanların yedikleri otlarda bulunan selülozun mideleri tarafından sindirilmesi oldukça zordur. Bu sindirimi sağlamak için ise geviş getiren otçul memelilerin midelerinde dört farklı kısım vardır. Bu kısımlar odadan oluşur ve her birinin kendine ait enzimi vardır. Bu durum işkembeyi oluşturur.

İşkembe sığır ve koyun gibi geviş getiren hayvanların dört gözlü midelerindeki ilke ve en geniş bölümüdür. Yemeği yapılan işkembe, ilk önce bol suda yıkanmalı ve temizlenmelidir. Temizlenmiş işkembeler tencerede bol su, limon suyu ve sarımsaklar eklenerek pişirilir.

İşkembe bozulduğu zaman dış yüzeyinde yapışkanlık, renginde bozulmalar, kokma ve ekşime olur. Bu durum işkembenin bozulduğunu göstermektedir.

Kefirin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Kefir, kefir tanelerinden yapılan ince yoğurt ya da ayran benzeri fermante bir süt içeceğidir. Balkanlar, Doğu Avrupa ve Kafkasya orjinli, özel bir kültür türüdür. Eğer kefirden ağır ve ekşi bir koku geliyorsa kefir bozulmuştur.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir