Metabolizması yavaş çalışan bir insan, vücuduna aldığı besinleri çok hızlı bir şekilde sindiremez. Bu yüzden de bu sindiremediği besinler kişide kilo artışına sebebiyet verir. Metabolizma yavaşlığı kişinin artan yaşına göre değişiklik gösterebilir. Artan yaşın beraberinde, metabolizma yavaşlığı kişide ortaya çıkan bazı hastalıklardan dolayı da görülmesi olası bir durum haline gelebilmektedir. Eğer bir insanda metabolizma yavaş ise o kişi aldığı besinleri enerjiye dönüştüremeyecektir. Bu durumdan ötürü dönüştüremediği enerji yakılmayacaktır. Metabolizma yavaşlığı bu durumda çok büyük bir önem teşkil etmektedir. Metabolizma yavaşlığı her yaş grubunda ki kişilerde görülmesi olağan bir durumdur. Metabolizma yavaşlığı, görülen kişilerde özellikle beslenmeye dikkat edilmenin yanı sıra hemen bir doktora görünmek gerekir.
Metabolizma Yavaşlığı Belirtileri Nelerdir?
Metabolizma yavaşlığının birçok belirtileri mevcuttur. Sürekli bitkin ve yorgun olmak, kuru bir cilde sahip olmak, saçların seyrekleşmesi, sık sık baş ağrısına maruz kalmak, kişinin sürekli üşüme durumunda kalması, kişi kendini depresyonda hissetmesi gibi birçok belirtileri mevcuttur. Bu belirtilere maruz kalan bir insanın metabolizmasında yavaşlık görülmesi mümkündür. Metabolizma yavaşlığı belirtileri, metabolizma yavaşlığı görülen bir kişide kendini belli eden bir durumdur. Böylece metabolizma yavaşlığının belirtileri her kişi üzerinden rahatça anlaşılmaktadır.
Metabolizma Yavaşlığı İçin Hangi Doktora Gidilir?
Metabolizma yavaşlığı için kişi doktora başvurması gerekmektedir. Endokrinoloji doktoruna gidilmesi gerekmektedir. Endokrinoloji bölümü metabolizma yavaşlığı sorunu yaşayan bir insanın gitmesi gereken bir bölümdür. Metabolizma yavaşlığı için kişi, hastanelerin Endokrinoloji bölümlerinden randevu alıp doktoruna görülebilir. Her hastanede bu bölüm olmasa da hastanelerin çoğunda Endokrinoloji bölümü olmalıdır. Kişi bu bölümden randevu alarak gerekli yardımları doktorundan birebir olarak alınır. Endokrinoloji bölümü ile ilgilenen hekimlere ise Endokrinolog adı verilmektedir. Kişi bu hekimlerle randevu alarak birebir irtibata geçebilir gerekli testler sonucunda yardım alabilir.
Metabolizma Yavaşlığı Nedenleri Nelerdir?
Metabolizmayı yavaşlatan birçok nedenler mevcuttur. Metabolizmayı yavaşlatan nedenler arasında en çok görüleni katı diyetlerdir. Genlerin etkisi, hormonlar, yetersiz uyku, susuz kalmak, kafeinsiz kahve tüketimini arttırmak, yeterli oranda kalsiyum almamak da metabolizma yavaşlığı nedenlerini doğurmaktadır. Metabolizma yavaşlığı yaşayan bir kişi, hemen gerekli doktora görünmelidir.
Metabolizma Yavaşlığı Nedir?
Metabolizma yavaşlığı birçok nedenlere bağlı ortaya çıkan bir durumdur. Metabolizma yavaşlığının nedenleri kısa süre içinde metabolizma yavaşlığı yaşayan birinde görülen bir durumdur. Metabolizma yavaşlığı, kişinin tükettiği besinleri yavaşlıktan ötürü sindirememesi durumudur. Metabolizma yavaşlığı kişide kilo artışına sebebiyet göstermektedir. Metabolizma yavaşlığı kişinin yaşlılığına bağlı olarak değişkenlik göstermenin yanı sıra, kişide ortaya çıkan çeşitli hastalıklar sonucu da metabolizma yavaşlığı görülebilmektedir.