Lrf Ne Demek?

Lrf Ne Demek?
03.11.2021 22:00
Balık avcılığı severler özellikle yaz aylarının başlamasıyla ve balık av yasaklarının ortadan kalkmasıyla çeşitli avlanma yöntemleri arayışına girişebilir. Lrf teknikleri nelerdir, hangi balıklar tutulut? Lrf ile ne kadar uzağa atılır? Sorularını sizler için cevapladık.

Ön planda yer alan balıkçılık stillerinden biridir lrf . Lrf'nin açılımı Light Rock Fishing'dir. Türkçeye çevirdiğimizde hafif kaya balıkçılığı anlamına gelse de anavatanı olan uzak doğuda ki tam karşılığı hafif iğne ile küçük balık yakalamaktır. Lrf sisteminde amaç kıyı şeritlerde yaşayan balıkların avlanmasını sağlamaktır. Ülkemiz olanaklarında denizlerde, göllerde, akarsularda, suyun olduğu her yerde bu yöntemden yararlanmak mümkündür. Birçok avlanma stiline göre daha küçük ekipmanlar gerektirir. Ekipmanların hafif olması nedeniyle taşıması yorucu değildir ve keyif vericidir. Balık tutma hobisi olanlar arasında oldukça rağbet görmektedir. Bunun başlıca nedeni ülkemizde büyük balık türlerinin yok olmaya yüz tutmasıdır. Olta balıkçılığı pazarlarında da lrf malzemeleri oldukça büyük bir alana sahiptir. Elde etmek isteyenler zorluk çekmeden satın alabilir.

Lrf Teknikleri Nelerdir?

Lrf avı oldukça aksiyon vericidir. Özellikle de tekne ile yapılan lrf avları birçok kişinin vazgeçilmezidir. Bir taraftan akıntı ile mücadele bir taraftan oltanıza çarpan çeşitli balıklar. Gerçekten de muhteşem. Teknade bu yöntem ile av yapabilmeniz için size en uygun kamış 10-12 gramlık olanlardır. Çünkü ne kadar dibe inerseniz balık avlamanız o kadar mümkündür. Tekne tekniği ile daha derin sularda balık tutma imkanına sahipsiniz. Tekne ile balık tutma lüksüne sahip olmayan ve kıyı bölgelerde balık tutmak isteyen kişiler limanlarda bulunan gemilerin altını tercih etmelidir. Çünkü balık sürüleri bu tarz alanları kendilerine sığınak olarak görürler.

Lrf ile Hangi Balıklar Tutulur?

Balık avlarında kullanılan kurtlarla beslenen her türlü balığı bu yöntem ile avlayabilirsiniz. Başlıca; istavrit, kolyoz, uskumru, eşkina, mırmır, zargana, kaya balığı, mezgit, lüfer, levrek, iskorpit, pisi, kalkan, çipura, palamut, turna, sazan, alabalık, karagöz, yıldız balığı, dil balığı türleri lrf tekniği ile tutulan balıklardır. Kısaca sularımızda bulunan her türlü küçük balık ve avcı balıklar kolaylıkla avlanabilir. Ayrıca lrf sisteminde en çok silikon kurtçuklar yem olarak tercih edilir.

Lrf ile Ne Kadar Uzağa Atılır?

Lrf yönteminde doğru ekipmanları seçmek balık avlamayı sizlere sevdirecek detaylardır. İlk olarak kamış seçimini doğru yamanız gerekir. İdeal kamış boyu 180 cm ile 220 cm arasında olanlardır. En uygun kamış ağırlığı 10 gram civarında olanlardır. Kullanacağınız yem metal jigler ise sert aksiyonlu, silikonlu yem kullanacak iseniz yumuşak aksiyonlu kamış seçmeniz gerekir. Lrf yönteminde makine seçimine dikkat etmelisiniz. Küçük makinelerin misina sarım mesafeleri azdır. Bu yüzden için oyalayıcıdır. Onkalama gücü 3 kg ve üzeri makineler oldukça idealdir. 0.12-0.14 mm'den daha kalın misina kullanımı yemi kıyıdan uzağa atmanızı zorlaştırır. Doğru ekipmanları seçmeniz doğrultusunda uzak oltanızı uzak mesafelere atmanız mümkündür. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir