Liseye Geçiş Sınavı olarak adlandırılan LGS; lise kurumlarında eğitim görmeye hazırlanan öğrencilerin her sene girmiş oldukları bir sınav uygulamasıdır. Lise çağında bulunan binlerce öğrencinin akademik hayatına geçişte verdikleri belki de ilk sınav olan LGS hakkında merak edilen pek çok şey bulunuyor. LGS puan hesaplamanın nasıl yapılacağı öğrenciler tarafından sıklıkla sorgulanıyor. LGS puan hesaplama için; sayısal ve sözel bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.
Öğrencilerin her bir alt testte bulunan ham ham puanları, ilgili teste ait olan doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak elde edilir. Bu şekilde her bir alt testin ve ortalaması ve ham puanların toplamı elde edilir. LGS puan hesaplaması kendiniz yapmak isterseniz, bunun için kendi kişisel doğru ve yanlış cevaplarınızı girerek puanınızı görebileceğiniz online siteler mevcut bulunuyor.
LGS Günde Kaç Soru Çözmeli 2022?
LGS 2022 sınavı için geri sayım başladı. Bunu bilen öğrenciler LGS için günde kaç soru çözülmesi gerektiğini sorgulamaya başladılar. LGS için günde en az 90 soru çözmelisiniz. Seviyeniz ve derslerde ilerleme hızınıza göre bu soru sayısını günde 120 soruya kadar çıkarmanız sizin için faydalı olacaktır.
LGS Girmek Zorunlu Mu 2022?
LGS sınavına girecek öğrencilerin en çok merak ettikleri sorulardan biri de; LGS sınavına girmenin zorunlu olup olmadığı yönünde. LGS sınavına girmek zorunlu değil. Bu durum tamamen öğrenci ve velinin kararına bırakılıyor. LGS sınavına girmeyen öğrenciler okul puanları ile lise kurumlarına yerleştiriliyorlar.
LGS Giriş Ücreti Ne Kadar 2022?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen LGS sınavına giriş ücreti alınmadığı biliniyor. LGS giriş ücreti 2022 yılında da öğrencilerden talep edilmeyecek. E-Okul sistemine kayıtlı olamayan öğrenciler dışında tüm 8. sınıf öğrencilerinin başvuruları Bakanlık tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecek. Bu bağlamda giriş için herhangi bir ücret talep edilmeyecek.
LGS Öğrencisi Nasıl Çalışmalı?
LGS öğrencisi her şeyden önce mutlaka düzenli bir şekilde çalışmalı. LGS öğrencisi için okulda tutulan notlar son derece önemli. Bu bağlamda okul sonrası evde dinlenmeye vakit ayırdıktan sonra, okuldan tutulan notlar ya da kaynak kitaplar aracılığı ile ufak bir tekrar yapılmalı. Konu tekrarları her bir ders için minimum yarım saat maksimum bir saat şeklinde olmalıdır. Konu tekrarlarının ardından LGS öğrencisi olarak günde mutlaka 90 ile 120 arası soru çözülmelidir. Tek bir gün dinlenme günü olarak ayrılacaksa bu günün Pazar günü olmasında fayda var. Yoğun bir çalışma temposu içerisinde LGS öğrencisinin mutlaka kendine vakit ayırması ve dinlemesi de elbette yerinde olacaktır.
LGS Sınavı 2022 Ne Zaman?
LGS sınavı için geri sayım başladı. Lise kurumlarında eğitim görecek öğrencilerin, gidecekleri liseleri belirleyen LGS sınavı öğrencilerde heyecan yaratmış durumda. LGS Sınavı 2022 5 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Sınavın 1. oturumu saat 09.30’da 2. oturumu ise saat 11.30’da gerçekleştirilecek.
LGS 2022 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
LGS 2022 bu yıl 5 Haziran tarihinde yapılacak. Sınava sayılı bir zaman kala, öğrenciler çalışmalarını hızlandırırken bir yandan da sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sorguluyorlar. LGS sınavına ait sonuçlar 30 Haziran 2022 tarihinde açıklanacak.
LGS 2022 Hangi Konular Çıkacak?
LGS 2022 Konuları;
Türkçe: Cümlede Anlam, Sözcükte Anlam, Parçada Anlam, Ses Bilgisi, Noktalama İşaretleri, Yazım Kuralları, Fiilimsiler, Cümlenin Ögeleri, Fiilde Çatı, Cümle Vurgusu, Anlatım Bozukluğu, Yazı Türleri, Cümle Çeşitleri ve Söz Sanatları.
Matematik: Çarpanlar ve Katlar, Üslü Sayılar, Kare Köklü İfadeler, Veri Analizi, Olasılık, Özdeşlikler ve Cebirsel İfadeler, Doğrusal Denklemler, Eşitsizlikler, Üçgenler, Eşitlik ve Benzerlikler, Geometrik Cisimler ve Dönüşüm Geometrisi.
İnkılap Tarihi: Bir Kahraman Doğuyor, Bağımsızlık, Atatürkçülük ve Çağdaşlaşan Türkiye, Demokratikleşme, Ya İstiklal Ya Ölüm, Türk Dış Politika, Atatürk Dönemi ve Atatürk Ölümü Sonrası.
Fen Bilgisi: Mevsimler ve İklim, Genetik Kod ve DNA, Basit Makineler, Basınç, Madde ve Endüstri, Çevre Bilimi, Enerj Dönüşümü, Elektrik Enerjisi ve Yükleri.
İngilizce: Friendship, Teen Life, The Internet, On the Phone, Adventures, Tourism, Chores, Naturel Forces.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Kader İnancı, Zekât ve Sadaka, Kader İnancı, Kuran-ı Kerim ve Özellikleri, Din ve Hayat, Muhammed’in Hayatı ve Örnek Davranışlar.