Kuru Fasulye Pişirme Tüyoları

Kuru Fasulye Pişirme Tüyoları
30.03.2022 15:30
Kuru fasulye pişirme hakkında merak edilen pek çok konu bulunmaktadır. Kuru fasulye hakkında en çok merak edilen; kuru fasulye pişirme tüyoları, kuru fasulye pişirirken kabuklarının çıkmaması için ne yapmalı gibi soruların yanıtlarına yazımızda yer verdik.

Tüm malzemelerin kaliteli olması kuru fasulye pişirme konusunda oldukça önemlidir. Lokantalarda pişirilen kuru fasulyelerin lezzetli olmasının sebebi dolgun, küçük ve lezzetli olan kuru fasulyeleri tercih etmeleridir.

Tabii ki, kuru fasulyenin lezzetli olmasını sağlayan tek etken bunlar değildir. Fasulyeleri bir gece önceden ıslatmayı ve tuzun tamamen emildiğinden emin olmayı unutmamalısınız. Fasulye, düdüklü tencerede değil, büyük tencerelerde içme suyu ile pişirilmelidir.

Pişirme sırasında suda oluşan köpüğü nazikçe almalı ve fasulyelerin biraz daha yumuşak piştiğinden emin olmalısınız. Kuru fasulye pişirirken sıvı yağ yerine tereyağı tercih etmelisiniz. Tereyağını kısık ateşte erittiğinizden emin olun.

Eğer etli kuru fasulye pişiriyorsanız etin suyunu kaybetmemesi, daha leziz olması için kesinlikle harlı ateşte pişmelidir. Soğanları incecik doğrayıp fazla suyunu süzmeden eklemelisiniz. Bazı yerlerde ise yapı aşamasında un da kullanılabilmektedir. Bunun amacı fasulyeye tam bir köy lezzeti vermek ve fasulye, pirinç, buğday vb. taneler kaynatıldığında nişastanın çökelmesiyle oluşan koyu sıvının yok olmasını sağlamaktır. Salça olarak ise; Antep salçası tercih etmeniz önerilmektedir.

Kuru Fasulye Pişirirken Kabuklarının Çıkmaması İçin Ne Yapmalı?

Kuru fasulyeleri pişirirken kabuklarının çıkmasını önlemek için yapılması gereken şeyin ne olduğu hakkında bilgi verecek olursak; fasulyeleri bir gece önceden yıkayıp bol suda bekletmelisiniz. Kabukların çıkmasını önlemek için fasulyeleri soğuk suyla ıslattığınızdan emin olmalısınız.

Kuru Fasulye Pişirirken Gazı Nasıl Alınır?

Kuru fasulye pişirilirken bir çay kaşığı kimyon eklemek bağırsaklarda gaz sıkışmasını önlemek için yeterlidir. Bu yöntem sayesinde kuru fasulye yedikten sonra oluşan rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz. Ayrıca kimyon yerine kekik de kullanabilirsiniz.

Kuru fasulye bir gece önceden ıslatılmalıdır. Ertesi gün ıslattığınız fasulyeleri haşlayın ve pişerken oluşan köpükleri atın. Bu kabarcıklar gaz oluşumuna büyük ölçüde katkıda bulunur. Kesinlikle köpük temizleme işlemini yapmalısınız.

Fasulyeleri pişirirken çiğ patatesler ekleyin. Yemeğiniz piştikten sonra patatesleri atabilirsiniz. Bu prosedür, gaz üreten herhangi bir gıdaya uygulanabilir. Patatesleri pişirdikten sonra çıkardığınızdan emin olun. Aksi takdirde, patates açısından zengin oligosakkaritler yiyeceğe karışacaktır.

Kuru Fasulye Pişirirken Karbonat Atılır Mı?

Kuru fasulyeye karbonat eklemek çok yaygın bir yöntemdir. Karbonat, fasulyelerin yaydığı gazı ortadan kaldırırken fasulyeleri daha hızlı yumuşatabilir ve yemeğinizi daha hızlı pişirebilir. Dolaysıyla pişirme esnasında karbonat atabilirsiniz.

Kuru Fasulye Pişirirken Sıcak Suyla Mı Pişirilir?

Kuru fasulyeleri pişirme esnasında sıcak su mu yoksa soğuk su mu kullanılmalıdır, sorusu sıkça araştırılmaktadır. Bu noktada şunu belirtmek isteriz ki; kuru fasulyeleri ıslatırken soğuk su kullansanız bile pişirirken sıcak su kullanmanız gerekmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir