Küpe Çiçeği Nasıl Bakılır?

Küpe Çiçeği Nasıl Bakılır?
05.04.2022 16:30
Küpe çiçeği, renkli ve dans eden eteklere benzeyen asılı, çan şeklindeki, iki renkli çiçekleri ile bakımı oldukça kolay bir bitkidir. Küpe çiçeğinin bakımı, küpe çiçeğinin çeşitleri, küpe çiçeğinin böceklenmesi ve küpe çiçeğinin ne zaman açtığı gibi merak edilen bütün soruları sizin için derledik.

Çiçek bakımı oldukça kolaydır. İlkbahar ve yaz aylarında birkaç haftada bir olmak üzere besleyebileceğiniz bu çiçekleri, sonbahar yaklaştıkça beslemeyi azaltmanız gerekir. Soğuk bölgelerde, ilkbaharda yeniden dikmeniz veya kış için bitkilerinizi iç mekana taşımanız gerekebilir. Ölü yaprakları ve gövdeleri kestikten sonra bitkinizi serin ve karanlık bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Uyku dönemi boyunca yalnızca her üç veya dördüncü haftada bir sulayın. Küpe çiçeği, çeşitli mantar enfeksiyonlarına maruz kalabilir. Bitkilerinizin etrafındaki alanı ölü yapraklardan, saplardan ve kalıntılardan arındırdığınızdan emin olmanız önemlidir.

Küpe Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

 Küpe çiçeğinin birçok farklı çeşidi vardır. Yaprak dökmeyen veya yaprak döken küpe çiçeği çeşitleri vardır. Bu çiçekler, bir kez ekildikten sonra neredeyse hiç ilgiye ihtiyaç duymadan uzun süre yaşayabilirler.

Küpe Çiçeği Ne Zaman Açar?

Küpe çiçeği ilkbahar, yaz ve sonbahar mevsimlerinde açar. Kış ayları geçtikten sonra ekilmesi gereken küpe çiçeği bakımı iyi yapıldığı sürece ilkbahar aylarından sonbahar aylarına kadar çiçek açabilir.

Küpe Çiçeği Böceklenmesi

Küpe çiçeği böceklenmesi durumunda ilaç kullanmak gerekir. Gövde ve yaprağın birleşim yerlerinde oluşabilecek sorunlara dikkat etmeniz ve gerektiğinde bitkilere neem yağı ve böcek öldürücü sabun uygulamanız bitkiyi canlandırmanızı sağlar. Küpe çiçeği, yaprak bitlerine, örümcek akarlarına ve sineklere karşı hassastır. Böcek öldürücü sabunlar bu böcekleri kontrol etmek için en iyi seçenektir.

Küpe Çiçeği Dalından Tutar Mı?

 Küpe çiçeği dalından tutar. İster bordürlere, pencere kenarlarına, asılı sepetlere veya kaplara dikilmiş olsun küpe çiçekleri güneşte veya kısmi gölgede mutlu bir şekilde büyür. Yaprak dökmeyen veya yaprak döken çeşitler arasında seçim yapabilirsiniz.

Küpe Çiçeği Saksı Değişimi Nasıl Olmalıdır?

Küpe çiçeğinin saksı değişimi için hızlı boşalan bir saksı toprağı ve çok iyi drenaj gerektirir. Bu nedenle saksının yeterli drenaj deliklerine ve saksı ortamının iyi drenaja sahip olduğundan emin olmanız oldukça önemlidir. Sularken drenaj deliklerinden toprağı kaybetmemek için, kabı toprakla doldurmadan önce deliklerin üzerine biraz plastik elek yerleştirin. Kabın üst kısmı ile toprak hattı arasında boşluk bıraktıktan sonra saksıyı ağzına kadar toprakla doldurmamaya dikkat edin. 

Küpe çiçeği saksı bitkilerinin kış boyunca iç mekânda büyümesini sağlamak için nemli bir ortam gerekir. Başka bir yöntem ise onları birkaç santim küçültmek ve kış için karanlık ve kuru bir köşeye yerleştirmektir. Sadece toprağın kemik kurumasını önleyecek kadar suladığınızdan emin olmanız gerekir. Buna ek olarak küpe çiçeğini ilkbaharda tekrar açık havaya almanız gerekir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir