Fındık çiçeği hakkında en çok merak edilen bilgileri araştırdık. Ne olduğuna dair herkesi bilgilendirecek doğru bilgileri sunuyoruz. Fındık çiçeği, biliyorsunuz fındığın çiçeği olmaktadır. Yani yediğimiz fındıklar önce çiçek açar daha sonra fındık boyutuna ulaşır. işte il çiçeklenmesi ilkbaharın başında olur. Daha sonra havanın şartlarına göre fındık büyür ya da yanarak yok olma özelliğine sahiptir. Eğer kış ayları çok sert geçerse çiçek açması zor olacaktır.
Fındık Çiçeği Ne Zaman Açar?
Fındık çiçeğinin açması hava şartlarına göre değişen bir süreç gösterir. Eğer Karadeniz iklimi bölgesinde kış ayı çok sert geçmezse ve mart ayında don olmazsa açabilir. Yani mart ayının başı gibi fındığın çiçekleri açmaya başlar. Mart ayı bu açıdan çok önemlidir. Dikkat edilmesi gerekir. Üreticiler tarlalarını koruma için ilaç veya gübre tarzı malzemeler atsa da kışın zorlu havasından dolayı çiçeğinde açmama gibi imkânı vardır. Bundan dolayı düzenli şekilde fındığın çiçeğinin açması gerekir. Bunu takip ederek bahçeye ve fındık çiçeğine bakım yapılması gerekilir.
Fındık Çiçeği Bakımı Nasıldır?
Fındık çiçeği bakımı ilaçlama veya gübre şeklinde ürünlerle meydana gelir. Yani fındık bahçesinin ilk önce otları biçilir. Bu otlardan sonra bahçenin ocak denilen yerlerine ilaç vurulur. Bu ilaçların düzenli ve doğal şekilde yapılması çiçeğin açmasına vesile olacaktır. Sağlıklı şekilde atılan gübreler de fındık çiçeğinin açmasını sağlar. Bunun gibi birçok etken vardır. Havanın güzel olması da fındık çiçeğinin açmasında etkili olaylardan biri olmaktadır. Fındık çiçeği genelde Karadeniz bölgesinde yetiştiği için ikliminin de ılıman olması gerekir. Soğuk ve sert kışları sevmeyen bir çiçek türüdür.
Fındık Çiçeği Anlamı Nedir?
Fındık çiçeğinin bir anlamı yoktur.
Fındık Ağacının Çiçeği Ne Renktir?
Fındık ağacının çiçeğinin rengi sarımsı ve beyaz arasında bir renktir. Uzun şekilde tırtıl şekline bürünür. Bu fındığın yakın zamanda mahsul vereceği anlamına gelir. Bu anlamda fındığın çiçek açması çok önemli bir noktadır. Buna göre fındığın bakımı ve gübresi atılır. Bu Karadeniz’de büyük bir olay olup, üreticilerin de yüzlerinin gülmesine vesile olur. Fındık çiçeği bu sebepten ötürü Karadenizliler tarafından bilinir ve sevilir.
Fındık Çiçeği Kaç Derecede Donar?
Fındık çiçeği don olaylarının yaşandığı ve sert hava koşullarına dayanıklı bir çiçek değildir. Yani eksilerde bir soğukla karşılaştığında anında donması mümkün olacaktır. Bundan dolayı fındık ağacının olduğu bölgeler ılıman iklimin olduğu ve çok sert hava koşullarının olmadığı bölgeler olması gerekir.
Fındık Çiçeği Nasıl Ekilir?
Fındık çiçeği ekilmez. Fındık ağacı fidanı ekilerek
onun ürününden ortaya çıkan bir çiçek olmaktadır. Yani fındık fidanını diktikten
sonra bu çiçeği elde edebilirsiniz.