İşitme Cihazı Kullanan Polis Olabilir Mi?

İşitme Cihazı Kullanan Polis Olabilir Mi?
17.12.2022 22:32
Günümüzde en fazla tercih edilen mesleklerden biri polisliktir. İşitme cihazı kullanan polis olabilir mi? Akrabası Fetö’cü olan polis olabilir mi, babası cezaevinde olan biri polis olabilir mi? Hapis cezası alan polis olabilir mi, uzman çavuş polis olabilir mi? Çifte vatandaş polis ve çölyak hastaları polis olabilir mi? Sorularını siz değerli takipçilerimiz için araştırdık ve bu yazımızda yanıtladık.

Günümüzde işitme cihazı birçok insan tarafından kullanılmaktadır. İşitme cihazı kullanımı engelli birey olunması anlamına gelmiyor. İşitme engeliniz olması için duyma yetilerinin tamamen yitirilmesi gerekmektedir.

İşitme cihazı kullanımı polislik için engel olduğu söylense de bu konu hakkında net bir açıklama bulunamamıştır. Ancak bazı insanlar bu konu hakkında sosyal medya üzerinden yapmış olduğu yorumlarda işitme cihazı kullanımının polisliğe engel olduğunu belirtmişlerdir.

Akrabası Fetö'cü Olan Polis Olabilir Mi?

Kişinin kendisi ve evi dışındaki akrabalarının işlemiş olduğu suçlar polis olunmasına engel bir durum değildir. Yani akrabalarınızdan biri terör örgütü suçundan yargılanmış ya da Fetö’cü olarak belirlenmişse bu durumun size yansıtılması uygun değildir. Bu bilgilerden yola çıkarak akrabası Fetö’cü olan biri polis olabilir. Bu durumun polisliğe bir engeli bulunmamaktadır.

Babası Cezaevinde Olan Biri Polis Olabilir Mi?

Polis adayı olan kişilerin ailesinden herhangi birinin işlemiş olduğu suç  bu kişinin polis olmasına engel değildir. Kanunlara göre cezalar şahıslara özeldir. Kişi ailesinden birinin almış aldığı ceza yüzünden cezalandırılamaz. Bu nedenle babası cezaevinde olsa bile kişinin polis olmasında herhangi bir engel yoktur.

Hapis Cezası Alan Polis Olabilir Mi?

Polislik de devlet memurluğu olarak bilinmektedir. Devlet memuru olmaya engel olan bazı şartlar bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de kasten işlenen bir suç nedeniyle bir yıl ve daha fazla hapis cezası alan kimselerin memurluğa aday olabilmesi mümkün değildir.

Uzman Çavuş Polis Olabilir Mi?

Uzman çavuşlar gerekli şartları sağlaması durumunda polisliğe geçiş yapabilmektedir. Uzman çavuşlara polis olabilme imkanı da sunulmaktadır. Uzman çavuşluktan polisliğe geçiş yapmak için öncelikle PMYO veya POMEM şartlarının sağlanması gerekmektedir. Bu şartlar sağlandıktan sonra polisliğe geçiş yapabilirsiniz.

Çifte Vatandaş Polis Olabilir Mi?

Kanunlarımıza göre çifte vatandaşların memur olabilmesinde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Buradan yola çıkarak çifte vatandaşlar polis olabilecektir yorumunu kolaylıkla yapabiliriz.

Çölyak Hastaları Polis Olabilir Mi?

Çölyak hastalığı, gluten yediğinizde bağışıklık sisteminizin kendi dokularınıza saldırdığı bir durumdur. Bu, bağırsağınıza (ince bağırsak) zarar verir, böylece besinleri alamazsınız. Çölyak hastalığı ishal, karın ağrısı ve şişkinlik gibi çeşitli semptomlara neden olabilir.

Polis olmak isteyen adaylar sağlık raporu alması gerekmektedir. Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’ne göre çölyak hastalığı c dilimi sağlık şartına girmektedir. C dilimi sağlık şartlarını taşıyan kimseler hastalık durumlarının ciddiyetine göre, bağlı oldukları birimlerin faal görevleri dışında kalan farklı görevlerde çalıştırılabilmektedir. Hastalıklarının ciddiyetine göre farklı çalışma durumları da belirlenebilmektedir.

Kısaca özetleyecek olursak çölyak hastalığı emniyetin belirlemiş olduğu yönetmeliğe göre hastalık çalışma durumunu engellemeyecek düzeyde ise polis olmaya engel değildir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir