Hurma Özü Faydaları Nelerdir?

Hurma Özü Faydaları Nelerdir?
14.01.2022 13:30
Hurma özünün faydaları saymakla bitmiyor. Enerji vermesi ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile hurma özü, özellikle kış aylarının vazgeçilmezi durumunda yer alıyor. Hurma özünün faydaları ve hurma özünün nasıl yapılacağı gibi konular sıkça merak ediliyor. Hurma özü nasıl yapılır, iştah açar mı, bebeklere ne zaman verilir? Sorularını sizler için araştırdık.

Hurma özü, insan sağlığı açısından yüksek değerlere sahip faydalı bir üründür. Hurma özü içeriğinde bulunan demir, kükürt, C ve A vitamini, kalsiyum ve sodyum gibi vitamin ve mineraller ile insan sağlığı açısından son derece faydalıdır. Hurma özü içeriğinde bulunan bu değerler ile bağışıklık sistemini güçlendirerek metabolizmanın hızlanmasını sağlıyor. İçeriğinde bulunan C vitamini aracılığıyla cilde iyi gelmektedir. Hurma özünün rafine şeker içermemesi ve doğal olarak şeker ihtiyacını karşılaması ile her yaşta tercih edilen bir ürün haline geliyor. Ayrıca hurma özü sindirim sistemi rahatsızlıkları için de kullanılan bir ürün haline gelmiştir. Hurma özünü çay ve kahvelerin içerisinde beyaz şeker yerine ekleyebilirsiniz. Kilo almak isteyenler ise günde 2 kaşık hurma özü tüketerek kalori miktarını arttırabilirler. Hurma özü sayısız faydası ile her yaştan insan için kullanımı tavsiye edilen bir ürün haline gelmiştir.

Hurma Özü Nasıl Yapılır?

Hurma özü; taze cennet hurmasından veyahut diğer hurma türlerinden yapılabilir. Söz konusu hurmaların ezilmesi ile elde edilen ürün hurma özü olarak adlandırılır. Bu bağlamda hurma özünün evde yapımı son derece kolaydır. Hurma özünün yapımında hangi hurma çeşidi kullanılacaksa o hurmanın mutlaka olgunlaşması gerekir. Hurma özünün kıvamı meyvenin kalite durumu ile doğru orantı içerisindedir. Hurma özünün yapım aşamasında yumuşak hurmaların kullanılması tavsiye edilir. Yumuşak olmayan hurmaları da sıcak suda bir süre bekletebilirsiniz. İlk adım olarak hurmaları saplarından ve çekirdeklerinden ayırarak yıkayın. Yıkadığınız hurmaları iki üç dilim haline getirerek mutfak robotundan geçirmelisiniz. Mutfak robotunuz yoksa ezme yöntemini kullanabilirsiniz. Sıvı haline gelen hurmalar, hurma özünü oluşturacağı için bu şekilde kullanabilirsiniz.

Hurma Özü İştah Açar Mı?

Bazı kaynaklar hurma özünün iştah açıcı özelliği olduğunu belirtiyor. Ancak hurma özünün iştah açma özelliği ile ilgili net bir bilgi kaynaklarda yer almıyor. Hurma özünün belli miktarda günlük kullanımının kalori miktarını arttırarak kilo alımına yardımcı olduğu biliniyor. Ancak hurma özünün iştah açmasıyla ilgili doğru ve net bir tanımlama bulunmuyor.

Hurma Özü Bebeklere Ne Zaman Verilir?

Hurma özü, sağlık açısından faydaları ile biliniyor. Sayısız faydaya sahip olan hurma özü içeriğinde birden fazla vitamin ve mineral barındırmaktadır. Her yaştan insan için ölçülü miktarda kullanımı tavsiye edilen hurma özünün bebeklerde kullanımı ciddi bir merak konusu halini almış durumda. Hamileler ve lohusaların hurma özü tüketmesinde herhangi bir sakınca olmamakla birlikte, bebeğin gelişimi açısından faydaları vardır. Lohusalar için hurma kullanımı, anne sütü açısından mutlaka tavsiye edilmektedir. Bebeğin gelişimi için hurma son derece tavsiye edilen bir üründür. Bebeğinizi 8 ay ve sonrası dönemlerde hurma ile tanıştırabilirsiniz. 8 ay ve sonrası dönemlerde hurma tüketimi desteklenirken hurma özü de tavsiye edilmektedir. Dolayısıyla hurma özü bebeklere 8 ay ve sonrası dönemlerde gönül rahatlığı ile verilebilir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir