Gelinlik Dükkanı Nasıl Açılır?

Gelinlik Dükkanı Nasıl Açılır?
21.12.2022 21:11
Gelinlik dükkanı açmak birçok kişinin hayali olabilir. Gelinlik dükkanı nasıl açılır, açmak için ustalık belgesi şart mı, gerekli belgeler nelerdir? Gelinlik dükkanı açmak için gereken malzemeler nelerdir? Gelinlik dükkanı için isim önerileri? gibi gelinlik dükkanı açmak isteyen birçok kişi tarafından merak edilen soruları cevaplandırdık.

Bir işletme sahibi olmak çoğu kişinin hayalidir. Gelinlik dükkanı açmak isteyen de birçok kişi vardır. Bunun için öncelikle paraya ihtiyacınız olacaktır. Belli bir bütçeye sahip olmadan gelinlik dükkanı açmanız pek mümkün değildir. Çünkü gelinlik dükkanı içindeki malzemelerin fiyatları oldukça fazladır. İyi bir işletmeci olmak istiyorsanız düğün modasını ve trendleri takip etmelisiniz. Daha sonra dükkanı açmadan önce ne satmak istediğinize karar vermelisiniz.

Gelinlik mağazalarında yalnızca gelinlik değil birçok gelinlik aksesuarları da satılmaktadır. Bu yüzden siz de ne satmak istediğinize karar vermelisiniz. Her şey kafanızda şekillendikten sonra dükkanınız için yer bulmalısınız. Bu konuda ihtiyaca yönelik hareket etmekte fayda vardır. Dükkanı da bulduktan sonra tadilat işleri için bir terziye ihtiyacınız olacaktır. Daha sonra satmak istediğiniz ürünleri bir tedarikçiden temin etmelisiniz ve ardından dükkanınızı dekore etmelisiniz. Geriye tek kalan şey gelinlik mağazanızın reklamını vermek olacaktır. Tabi bunların yanı sıra dükkanınızı açmak için gerekli izinler ve şartlar vardır. Bunları da öğrenmeyi mutlaka ihmal etmeyin.

Gelinlik Dükkanı Açmak İçin Ustalık Belgesi Şart Mı?

Ustalık belgesi, 4 yıllık meslek lisesini bitirmiş olan mezunlara kendi okulları tarafından kendi alanları dahilinde bir işyeri açmak için verilen bir belgedir. Eğer açacağınız işyeri alanınız dışında ise ustalık belgesi alınması zorunludur.

Gelinlik Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Gelinlik dükkanı açmak bazı gerekli belgeler vardır. Bu belgeler aşağıdaki gibidir:

·        2 adet fotoğraf

·        Nüfus cüzdanı fotokopisi

·        İkametgah belgesi

·        Adli sicil kaydı belgesi

·        Vergi levhası

·        İmza sirküleri

·        Tapu ve yapı kullanım izin belgesi

·        İtfaiye uygunluk raporu

·        İşletici kimlik bildirme belgesi

·        Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı olduğuna dair herhangi bir belge

·        Oda faaliyet belgesi

·        Oda sicil tasdiknamesi

·        Kira sözleşmesi

·        İşyeri krokisi

·        İşyerinde tuvalet varsa ASAT işyeri açma ruhsatı görüş belgesi

Gelinlik Dükkanı Açmak İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

Gelinlik dükkanını dekore etmek için birçok ürüne ihtiyaç vardır.  Bu ürünlerin en başında tabii ki de gelinlik geliyor. Gelinliğin yanı sıra gelinliğe ait olan yan ürünlere de ihtiyaç vardır. Bunlar; saç aksesuarları, gelin çantası, gelin ayakkabısı, gelin çiçeği, nedime kıyafetleridir. Bu ürünlerle dükkanınızı açtığınızda daha çok satış yapıp daha çok verim alma ihtimaliniz çok daha yüksek hale gelecektir.

Gelinlik Dükkanı İçin İsim Önerileri?

İşletmeniz için bir isim seçmek işyeriniz için en temel faktörlerden birisidir. Biz de sizler için bazı gelinlik dükkanı isim önerilerinde bulunduk:

·        Buket Dükkanı

·        Çuha Çiçeği Gelin

·        Gül Yaprağı

·        Star Gelinlik

·        Florya Gelinlik

·        Hayal Gelinlik

·        Gül Gelinlik

·        Aysira Gelinlik

·        Zümrüt Gelinlik

·        Lila Gelinlik

·        Işıltı Gelinlik

·        Arya Gelinlik

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir