Viskinin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Viskinin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Viskinin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Tahılların, bazı yöntemlerle damıtılmasıyla elde edilen alkol oranı yüksek içkilere viski denilmektedir. Özellikle İskoçya, İngiltere, Kanada, İrlanda’da üretimi yapılmaktadır. Bu ülkelerden toplanan tahıllardan elde edilmektedir.
Viskinin bozulması, içerisindeki alkol sebebiyle mümkün değildir. Viskiler bozulmazlar. Ancak kapakları açılır, hava ile temas ederlerse tatları bozulabilir. Bu da hemen olmayacaktır viski uzun yıllar boyunca dayanabilecek bir üründür.

Pekmez özellikle kan yapıcı ve içerdiği antioksidanlar sayesinde alternatif tıpta kullanılan bir tür bitkisel karışımdır. Üzüm pekmezinin bozulduğunu ise gözlemleyerek çok kolay bir şekilde anlayabiliriz.

Açık bir kahverengi olması gerekirken koyu kahve hatta siyah renge dönmüşse, pekmez dibinde kalınlaşan bir tortu bırakmışsa yüksek ihtimalle bozulmuştur.

Viskinin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Tahılların, bazı yöntemlerle damıtılmasıyla elde edilen alkol oranı yüksek içkilere viski denilmektedir. Özellikle İskoçya, İngiltere,  Kanada, İrlanda’da üretimi yapılmaktadır. Bu ülkelerden toplanan tahıllardan elde edilmektedir.

Viskinin bozulması, içerisindeki alkol sebebiyle mümkün değildir. Viskiler bozulmazlar. Ancak kapakları açılır, hava ile temas ederlerse tatları bozulabilir. Bu da hemen olmayacaktır viski uzun yıllar boyunca dayanabilecek bir üründür.

Votkanın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Votka alkol oranı en yüksek ürünlerden biridir.  Rusya ve Ukrayna’ya ait, çavdar, buğday ve benzeri tahılların fermente edilmesiyle ortaya çıkar. Çok uzun ömürlüdür. Uygun koşullar sağlandıktan sonra ömürlük bir içecektir. Votkalar bozulmazlar fakat tatları değişir ve kalitesini kaybedebilirler.

Mümkün olduğunca soğuk yerlerde saklanıp, soğuk şekilde tüketilmeye uygun bir içecektir. Kesinlikle ısıya ve ışığa maruz bırakılmamalıdır. Fakat maruz kalsa bile sizi zehirlemeyecektir. Sadece tadı bozulur. Bir votka sadece sahte üretilmişse votkanın bozuk olmasından bahsedebiliriz.

Zeytinyağının Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Zeytinyağı eski çağlardan beri kullanılan besin değerlerinin yüksek olmasının yanında, beden sağlığımıza inanılmaz katkıları olan mucizevi bir üründür. Ülkemizdeki en güzel örneklerine, özellikle zeytin ağacı varlığından dolayı Ege Bölgesinden rahatlıkla bulup erişebiliyoruz.

Kimileri zeytinyağının bozulmadığını düşünse de zeytinyağı bozulabilen bir üründür. Muhafaza koşullarına dikkat edilmemiş ve çok uzun bir zaman tüketilmemişse zeytinyağı besin değerini kaybeder ve bozulur.

Zeytinyağı karakteristik özelliğinden dolayı zaten ağır bir kokuya sahiptir. Fakat kokusu ekşimiş ve çürümüş gibi kokmaya başlamışsa zeytinyağı bozulmuştur. Rengi sarımtırak veya yeşile dönük olmalıdır.

Eğer renginde alacalı bir renk ya da bulanık bir görüntü varsa yüksek ihtimalle zeytinyağı özelliğini kaybetmiştir. Kapağı açıldıktan sonra en geç 2 ay içerisinde tüketilmek için uygundur. Zeytinyağının uygun saklanma koşullarındaki raf ömrü ise 2 yıldır.

Zeytinin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti, uzmanlar tarafından günlük tüketim olarak kahvaltı dışında da tüketilmesi önerilen şifa deposu zeytin de bozulabilecek bir üründür.

Zeytin içi çekirdekli dışı yumuşak bir yapıya sahiptir. Fakat çok fazla yumuşayan ve hemen ezilen bir dış yüzeyi varsa yüksek ihtimalle zeytin bozulmuştur.

Ayrıca tadında bir yoğunluk, beklenenden fazla acılık varsa da bozulmuş olabileceğinden şüphelenebilirsiniz. Zeytinin saklanma koşulları çok önemlidir. Isıya ve ışığa maruz bırakılırsa hemen bozulacak ve üzerinde özellikle sap kısımlarında beyaz lekelenmeler, küflenmeler oluşacaktır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir