Bebeklerde Güneş Yanığına Ne Sürülür?

Bebeklerde Güneş Yanığına Ne Sürülür?

Bebeklerde Güneş Yanığına Ne Sürülür?

Bebeklerde güneş yanığına müdahale etmek için kullanılacak ürünlerin güvenli ve cilt için uygun olması önemlidir. İşte bebeklerde güneş yanığına sürülebilecek bazı doğal ve etkili ürünler:
1. Soğuk Su: Güneş yanığına maruz kalan bölgeyi hafifçe soğuk su ile yıkamak veya bir bez yardımıyla soğuk su kompresleri uygulamak, cildi serinletir ve rahatlatır. Bu, yanma hissini azaltabilir.
2. Aloe Vera Jeli: Saf aloe vera jeli, bebeklerde güneş yanığının hafifletilmesinde etkili olabilir. Aloe vera, cildi yatıştırır, nemlendirir ve iyileşme sürecini hızlandırabilir. Ancak kullanmadan önce bebeğinizin cildine alerji yapmadığından emin olmak için küçük bir bölgede test yapmanız önemlidir.
3. Bepanthol® SensiCalm: Hassas bebek cildi için özel olarak geliştirilmiş bu krem, güneş yanığı sonrası cildi yatıştırmaya ve tahrişi azaltmaya yardımcı olabilir. Cildi nemlendirir ve onarıcı özelliklere sahiptir.
4. Cilt Koruyucu Kremler: Bazı bebeklerde güneş yanığı sonrası cildi koruyucu ve onarıcı özellikleri olan kremler kullanılabilir. Örneğin, zengin bir nemlendirici veya cilt koruyucu krem, cildin iyileşme sürecini destekleyebilir.
5. Doğal Yağlar: Saf, doğal ve bebek cildine uygun olan bazı yağlar (örneğin, zeytinyağı veya hindistancevizi yağı) hafifçe uygulanabilir. Bu yağlar cildi yumuşatır, nemlendirir ve iyileşmeye yardımcı olabilir. Ancak yağların cilt üzerinde ağır olmadığından emin olmalısınız.
6. Banyo Sonrası Losyonlar: Bebekler için özel olarak formüle edilmiş, cilt bakımı ve yatıştırma amacı taşıyan banyo sonrası losyonlar da güneş yanığı sonrası cildi rahatlatabilir.
Bebeklerde güneş yanığına müdahalede kullanılacak ürünlerin mümkün olduğunca doğal, alerjik reaksiyon riski düşük ve cilt için güvenli olması önemlidir. Eğer bebekte ciddi bir yanık söz konusuysa veya belirtiler devam ederse mutlaka bir sağlık profesyoneline danışılması önemlidir.

Bebekler hassas bir cilt yapısına sahiptir. Bu nedenle çevresel faktörlerden hemen etkilenirler. Güneş ışınları da bebeklerin cildine zarar vermektedir. ve Güneş yanıkları cilt lekelerine sebep olmaktadır. Özellikle yazın D vitamini ihtiyacını karşılamak için uzun süre güneş altında kalan bebeklerde güneş yanıkları oluşmaktadır. Bebeklerinizi ya da çocuklarınızı güneşin zararlı ışınlarından korumak için yaşlarına uygun bir güneş kremi kullanılması gerekmektedir. Güneş yanığı bebekler için ağrılı ve sancılı dönemlere neden olmaktadır. Güneş yanığı olan bebekler öncelikle serin bir ortama alınmalıdır. Bebeğin rahatlaması için soğuk kompres uygulama yapılabilir ya da bebeğe ıslak tişört giydirerek yanıkların sızısını azaltabilirsiniz. Bebeğinize ilk müdahale olarak ılık ya da soğuk bir banyo yaptırabilirsiniz. Yanıklar şiddetli ise doktora gitmeniz gerekmektedir.

Doktorunuzun önerdiği kortizon içerikli kremler yanık tedavisi için gerekli olabilir. Güneş yanığı mağduru olan bebeğinizde sıvı tüketimini arttırın. Nemlendirici losyonlar yanıklardan dolayı oluşan kaşıntı etkisini azaltmaya yarayacaktır. Bebeğinizin cildine yoğurt ya da diş macunu sürmeyin. Bu uygulamalar bebeğinizin hassas cildine zarar verebilir. Zeytinyağı kullanımı ise tartışmalı bir konudur. Doktorunuza danışmadan bu tür uygulamalardan uzak durmalısınız. Güneşin şiddetli olduğu zamanlarda bebeğinizi korumak için şemsiye, şapka, korumalı ya da şemsiyeli puset kullanmanız tavsiye edilir. Bebeğinizin cildindeki yanıklar iyileşene kadar serin ve açık renkli kıyafet tercih etmeniz önerilmektedir.

Bebeklerde Güneş Yanığı İçin Krem Önerileri Nelerdir?

Bebeklerde oluşan güneş yanığı için hangi kremlerin kullanılması gerektiği ebeveynler tarafından merak edilmektedir. Güneş yanığına en iyi gelen bebekler için cilt bakım ürünleri olarak Bepanthen plus kremleridir. Cilt onarıcı bir etkiye sahip olan krem, ağrı ve sızı oluşmasını engellemektedir. Cildin hızlı bir şekilde onarılmasını sağladığı için uzmanların da ilk tercihidir. Bebeklerde oluşan güneş yanığı için Silverdin adlı krem de annelere önerilmektedir. Ancak Silverdin 2 aylıktan küçük bebekler için tavsiye edilmez. Krem dışında bir diğer öneri de Stilex jeldir. Özellikle güneş yanığı kaşıntılarına iyi gelen jel 2 yaşın altındaki bebeklere uygulanmamalıdır. Eczanelerden farklı isimler altında pek çok güneş yanığı kremi ya da jeli bulma imkanınız vardır. Ancak bebeğinizin cildindeki tahrişi arttırmamak ve yanlış uygulamalardan kaçınmak için doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz. İleri düzey yanıklar için farklı uygulamalar yapılabilir.

Bebeklerde Güneş Yanığına Ne Sürülür?

Güneş yanığı olan kişilere yapılan ilk uygulama yanıkların üstüne yoğurt sürmek olur. Ancak bebeklerin vücut yapısı bizden çok farklı bir yapıdadır. Renk pigmentleri yeni oluşmaktadır ve ince, hassas bir yapıya sahip olması beraberinde cilt sorunlarına da sebep olur. Bu yüzden yoğurt, diş macunu gibi oluşan tahrişi arttıracak uygulamalardan kaçınılmalıdır. Eczaneye ya da doktorunuza danışarak uygun bir krem, solüsyon ya da jel kullanmanız önerilmektedir. Vazelin gibi kremler kullanmanız önerilmez. Çünkü vazelin ısıyı içine hapseder ve yanığın ağırlaşmasına neden olur. Su bazlı nemlendirici kullanmak bebeğinizi rahatlatacaktır. 1 yaş altı ve açık tenli bebekleri güneşin zararlarından korumak için 50 faktörlü krem kullanılmalıdır. 


Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir