Bebeğin Beyaz Tenli Doğması İçin Ne Yapılır?

Bebeğin Beyaz Tenli Doğması İçin Ne Yapılır?
28.12.2022 21:23
Anne olmaya hazırlanan ya da doğum planlayan kadınların kafalarını bazı sorular meşgul etmektedir. Bebeğin beyaz tenli, siyah tenli, ikiz doğması için ne yapılır? Erkek doğması, kız doğması, akıllı doğması için ne yapılır? İşte merak edilenler.

Özellikle Anadolu’da gebelikle ilgili gelenek ve inançlar vardır ve yaygın biçimde kullanılmaktadır. Bilimsel olarak bebeğinizin ten rengi doğduğunda kılcal damarlardan dolayı açık pembe bir renk halindedir. Bebeklerinin nihai ten renkleri 1 sene içerisinde rengini alacaktır. Bebek ten rengini anne ve babasının baskın geninden alacaktır.

Eğer anne veya babadan biri siyahi ise bebeğinizin beyaz tenli olması bilimsel olarak bebek siyah tenli doğacaktır. Ancak “çekinik gen“ adında bir durum söz konusu olabilir ve milyonda bir ihtimalle bebeğiniz siyahi doğabilir. Bunun dışında bebeğinizin ten rengi genetik faktörlere bağlı olup, iç ve dış müdahale ile beyaz tenli olması sağlanamaz.

Bebeğin Siyah Tenli Olması İçin Ne Yapılır?

Bebekler, İlk doğduğunda ince ve duyarlı bir tene sahip olurlar. Ten renklerinin belirleyici faktörü ise genlere bağlıdır. Anne veya baba siyahi ise bebeğiniz baskın genden kaynaklı siyahi doğacaktır. Bunun nedeni vücudun geneline yayılmış olan fazla miktarda salgılanan melanindir. Melanin koyu pigmentli bir salgıdır. Bebeğin siyahi olması için anne veya babanın bu geni taşıyan birey olması yani siyahi olması gerekmektedir.

Bebeğin İkiz Doğması İçin Ne Yapılır?

Öncelikle ikiz bebek konusunun tamamen genetik yatkınlıkla ilgili olduğunu hatırlatalım. Yani aile geçmişinizde ikiz bebek yoksa ikiz bebek doğurma ihtimaliniz milyonda birdir. Bu çoğul gebelik tipi sadece doğal yollarla mümkün olabilir bebeğin kaç tane olacağına dışardan müdahale edilemez.

Bebeğin Erkek Doğması İçin Ne Yapılır?

En çok merak edilen sorulardan biri de bebeğin cinsiyetinin önceden belirlenip belirlenemeyeceği konusudur. Özellikle erkek egemen toplumlarda soyun devam etme düşüncesiyle hamileliklerde erkek cinsiyeti oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Günümüzde bu cinsiyetçi durum eski önemi kadar güncel olmasa da hala erkek çocuk konusunda ısrarcı olan aileler bulunmaktadır. Bu durum özellikle Anadolu’da bir takım hurafelerin(batıl inanç) gelişmesine sebep olmuştur.

Bilimsel kaynaklara dayanmayan öneriler ve inançlar günümüze kadar gelmiş ve insanları etkilemeye devam etmektedir. Bilimsel araştırmalara gösteriyor ki bebeğin cinsiyetini erkek belirlemektedir. Bebekler annelerinden her zaman X kromozomu alır. Baba ise X ve Y kromozomu aktarır. Yani cinsiyeti baba belirler.

Bilimsel olarak bu konuda teoriler vardır. Örneğin rahim döllendiği sırada kadın orgazm durumundaysa bebeğin %70 ya da %80 oranın da erkek olacağına dair gözlemler de bulunmaktadır. Ama bu durum bilimsel olarak net bir gerçek değildir. Bebeğin erkek olabilmesi için bir takım beslenme önerileri ve sperm kalitesini artıracak yöntemler de olsa da cinsiyet önceden belirlenemez.

Bebeğin Kız Doğması İçin Ne Yapılır?

Doğal yollardan gebe kalamayan kadınlar için, klinik bir yöntem olan tüp bebek tedavisi uygulanmaktadır. Suni bir şekilde yumurta döllenirken embriyonun cinsiyetini önceden belirleyen bir takım yöntemler bulunmaktadır. Ancak bebeğin cinsiyetini önceden belirleme işlemi ülkemizde yasal bir uygulama değildir. Doğal yollardan bebeğin cinsiyetini belirleyebilecek hiçbir bilimsel veri bulunmamaktadır. Bebeğin cinsiyetini babadan gelen X ya da Y kromozomu belirler.

Bebeğin Akıllı Olması İçin Ne Yapılır?

Araştırmalar gösteriyor ki, bir bebeğin zeki olmasının %50 nedeni genlere, geriye kalan %50’lik kısım çevresel faktörlere bağlıdır. Bu nedenle bebeğinizin zeka gelişimini henüz anne karnındayken iyileştirebilirsiniz.

Yapmanız gereken ilk şey doğru beslenme rutinidir. Unutmayın siz ne kadar iyi olursanız bebeğiniz de o kadar iyi olacaktır.

Klasik müzik dinleyin. Klasik müziğin bebekler üzerinde inanılmaz etkileri bulunmaktadır. Serotonin seviyesi artacak ve duyusu gelişecektir.

Daha fazla güneşe çıkın. Vücudun D vitaminine ihtiyacı vardır. Özellikle hamilelik döneminde bu ihtiyaç daha da artacaktır. Bebeğinizin güçlü kalp ve kemiklerinin oluşmasına yardımcı olur ve otizm riskini azaltır.

Egzersiz yapın. Bu noktada rutin yürüyüşler faydalı olacaktır. Endorfin seviyeniz arttıkça plasentadan bebeğinize geçecek ve bebeğinizin nöron seviyesinin artmasında etkili olacaktır.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir