Ev sahibi nereye şikâyet edileceği konusu hakkında herkesin bilmediği fakat sizler için güzel araştırmaların yapıldığı bilgiler burada mevcut. Ev sahibi ve kiracı arasında bazı anlaşmazlıklar olabilir. Bu anlaşmazlıkları ortadan kaldırmak için öncelikle bir konuşulması gerekir. Tartışma uzar ve kötü boyutlara giderse tüketici mahkemelerinde bu tür sorunları çözmek için kanunlar içeren maddeler var onlara başvurarak haklarınızı savunmanız sağlanır.
Ev Sahibi En Fazla Ne Kadar Zam Yapabilir?
Ev sahipleri aylık ve yıllık enflasyona göre zam yapmaları önerilir. Bazı durumlarda bu ev sahibi ve kiracı arasında kalmış bir nokta da olabilir. Günümüzde bu duruma özellikle mahkemelerin son derece dikkat ettiği kiracı ve ev sahibini mağdur etmeden geçinmenin yollarını bulduğu kanunlar vardır. Eğer ev sahibi hukukun belirlediği noktalardan fazla zam yaparsa kiracı bu noktada itiraz hakkını kullanacaktır.
Ev Sahibi Elektronik Aboneliği İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Ev sahibi elektronik aboneliği için öncelikle ev sahibinin ve kiracının elektrik işlemleri merkezine gitmeleri gerekir. Buradan ev sahibinin kiracıya teslim edeceği evraklar olup aboneliği kiracının üzerine geçirir. Gerekli olan nüfus kaydı ve ikametgâh yeterli olmaktadır. Yapılan işlemler ile abonelik sizlerin üzerine geçmiş olup bir sıkıntı yaşamadan abonelik işlemleriniz gerçekleşmiş olacaktır.
Ev Sahibi Aidat Öder Mi?
Ev sahibi eğer evinde durmayıp, kiracı varsa aidat ödemez. Aidatı kiracı ödemek zorundadır. Fakat eğer ev sahibinin evi boş ise aidatı ev sahibinin ödemesi gerekir. O an için ev kimin üzerindeyse aidatı onun ödemesi gerekir. Doğru olan bu yöntem olmaktadır.
Ev Sahibi Ara Zam Yapabilir Mi?
Ev sahibi ara zam yapmaması gereken bir durumdur. Fakat kiracı ve ev sahibi arasında kalınan bir durum da olabilir. Örneğin ev sahibi dönem başında kiracıya enflasyonun altında zam yapmıştır. Diğer zamı da ara dönemde yapmak isteyecektir. Bu şekilde ara zam olabilir. Tamamen kiracı ve ev sahibinin karşılıklı alışveriş, anlaşmasına bağlı noktadır.
Ev Sahibi Boş Eve Aidat Öder Mi?
Ev sahibi boş eve aidat öder. Ödemek zorundadır. Eğer ev site içinde ise ve bu sitenin aylık masrafları oluşur. Oluşan masrafları da toplu halde tüm site sakinlerinin karşılaması gerekir. Bu sebeple kendi mülkünün aidatını vermek zorundadır. Aidat vermese bile yıllık vergisini vermek gerekir.
Ev Sahibi Cam Balkon Yaptırmak Zorunda Mı?
Ev sahibi cam balkon yaptırmak zorunda değildir. Bazı durumlarda zorunluk gerektirebilir. Genelde böyle zorunluk yoktur. Zorunluluk oluşması şu şekilde olabilir. Site içinde olabilir. Herkesin cam balkona sahip olması ve evinde zarar görmesi neticesinde yaptırabilir.
Ev Sahibi Kiracıyı Çıkarabilir Mi?
Ev sahibi kiracıyı sözleşmeden dolayı çıkarma gibi bir şansı olmamaktadır. Çünkü artık kiracı ile bir anlaşma yapar, bu anlaşmadan doğan sebepten dolayı kiracı istediği zaman çıkara. Süresi dolmadığı sürece çıkarması mümkün değildir.
Ev Sahibi Geriye Dönük Zam Yapabilir Mi?
Ev sahibi geriye dönük belirli miktarlarda zam yapabilir. Bu zam tabi belirlenen miktarlarda olması gerekir. Bunu fazla aşması mümkün değildir.
Ev Sahibi Hangi Durumlarda Kiracıyı Evden Çıkarabilir?
Ev sahibi kiracıyı, eğer evine zarar veriyorsa bu durumda evden çıkarması doğaldır. Gerekli mahkemelere başvurup malına zarardan çıkarabilir.