Enginar Suyu Nasıl Yapılır?

Enginar Suyu Nasıl Yapılır?
19.10.2021 20:00
Enginar suyu fiyatı nedir, zararları nelerdir, kaç güm içilmeli? Enginar suyu ile nasıl zayıflanır? Enginar suyu ile ilgili merak ettiğiniz sorulara yanıt verdik.

Güney Avrupa ve Akdeniz çevresinde yetişen enginar bitkisi, papatyagiller familyasından olup mavi-mor renkli çiçekler açan otsu bir bitkidir. Enginarın sebze olarak tüketilen kısmı etli çiçek tablası ve yapraklardan oluşan baş kısmıdır ve çiçek açtıktan sonra tüketilemeyen enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzeleri arasında yer almaktadır. Estetik bir görünüme de sahip olan enginar bitkisi hemen hemen her derde deva olmakta da ve birçok yerde kullanılmaktadır. A, B1, B2, B6 ve C vitaminlerini içerisinde bolca bulunduran enginar, aynı zamanda da mineral içeriği en yüksek olan sebzeler arasında yer almaktadır. Tam bir karaciğer dostu olan enginarın içerisinde bulundurduğu vitaminler ve mineraller sayesinde birçok sağlık sorununa iyi geldiği bilinmektedir. Kanser, kalp hastalığı, yüksek kolesterol gibi önemli sağlık sorunlarının önüne geçtiği gibi aynı zamanda vücudu oluşabilecek önemli hastalıklardan korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Enginar, sağlık problemlerinin önüne geçmek için kullanıldığı gibi diyet yapan kişiler arasında da sıklıkla tercih edilen düşük kalorili bir sebzedir. Enginarın birçok şekilde kullanıldığını belirtmiştik bunlardan birisi de enginar suyudur. Enginar suyu içeriğinde oldukça fazla C vitamini bulunduran ve enginar sebzesini tükettiğiniz zaman karşılaşabileceğiniz tüm yararları bünyesinde bulundurmaktadır. Enginar suyunun yapımı ise oldukça basittir. Bunun için yapılması gereken şey enginar yapraklarının su içerisinde haşlanmasıdır. İyice temizlenen enginar yapraklarını ortalama olarak 20 dakika kadar kaynar suda kaynattıktan sonra, tencerenin kapağını kapatıp demlenmesini beklemek gerekir. Daha sonrasında ise enginar suyu tüketime hazır bir hale gelir.

Enginar Suyu Zararları Nelerdir?

Enginar sebzesi tam bir karaciğer dostudur. Bunun yanı sıra damarlardaki oksitlenmeyi engeller, ödemi azaltır, kolesterolü dengeler, yağların dışarı atılmasını sağlayan yüksek liflere sahiptir, safra salgısını arttırır, zayıflamaya yardımcı olur. Sayılamayacak kadar çok faydası olan enginarın ise bazı insanlar üzerinde alerjik belirtiler de gösterdiği bilinmektedir. Bu yüzden safra kesesi taşları ile sorunu olan kişilerin ve karaciğer hastalarının doktor tavsiyesi olmadan enginarı tüketmemeleri gerekmektedir. Aynı zamanda enginarın idrar söktürücü özelliği de bulunmaktadır. Bu yüzden sık idrara çıkma rahatsızlığı olan kişilerin enginarı tüketmeleri halinde durumları daha da kötüleşebilir.

Enginar Suyu Kaç Gün İçilmeli?

Birçok vitamini ve minerali bünyesinde bulunduran ve sağlık açısından önemli bir yere sahip olan enginarın suyunun nasıl hazırlandığından bahsetmiştik. Enginar yapraklarının suda kaynatılarak daha sonra demlenmeye bırakılması sonucu oluşan enginar suyunun, tüketilmesi ise tazelik durumuna göre değişkenlik göstermektedir. Eğer enginar suyu tazeyse günde 2 ya da 3 kez tüketilebilir. Tazeliğini yitirmiş olan enginar suyunu ise tüketmemeniz sağlık açısından daha iyi olacaktır. Bu yüzden enginar suyunu hazırlarken birkaç günlük hazırlamanızı öneririz. Enginar suyunu tüketirken ise yemeklerden önce tüketmeniz daha sağlıklı olacaktır. Sağlık açısından bir zararı bilinmeyen enginar suyunu tüketirken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise uzun süreli kullanımlarda bir doktora danışmak olacaktır.

Enginar Suyu İle Nasıl Zayıflanır?

Kilo vermek isteyen insanların diyet listelerine eklediği besinler hiç şüphesiz ki sebzelerdir. Bu sebzelerden birisi de enginar suyu olacaktır. İçerisinde yüksek lif bulundurması, antioksidan özelliğe sahip olması, ödem attırması ve şişkinliğe iyi gelmesi gibi olumlu özellikleri içeren enginar suyu, zayıflamaya yardımcı bir sebzedir. Sindirim sistemini de rahatlatarak kilo vermeye yardımcı olan enginar bitkisi ise bazı insanlarda alerjik reaksiyonlar gösterdiği için bir doktora danıştıktan sonra tüketilmelidir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir