E-Devlet Üzerinden Faturalı Hat İptali Nasıl Olur?

E-Devlet Üzerinden Faturalı Hat İptali Nasıl Olur?
20.12.2022 21:55
Faturalı hatlar birçok kişinin tercihidir. E devlet üzerinden faturalı hat iptali nasıl olur? Faturalı hat gelen aramalara ne zaman kapanır, faturasız hatta çevrilir mi? Faturalı hat ile faturasız hat arasındaki fark nedir? Faturalı hat kaç ay ödenmezse kapanır? Kaç tane faturalı hat alabilirim? gibi çok fazla faturalı hat kullanıcıları tarafından merak edilen soruları araştırdık ve cevapladık.

Çeşitli sebeplerden dolayı faturalı hattını iptal etmek isteyen birçok kullanıcı bulunmaktadır. Faturalı hattı e devlet üzerinden iptal etmek oldukça basit bir işlemdir. Öncelikle e devlet resmi internet sayfasını açarak bilgilerinizle hesabınıza giriş yapınız. Ardından arama butonuna iptal etmek istediğiniz operatörün adını yazın. Daha sonra iptal etmek istediğiniz aboneliği seçin ve iptal etme nedeninizi belirtin. Son olarak fesih belgesini imzalamanız gerekiyor. İmzaladıktan sonra işleminiz tamamlanmıştır.

Faturalı Hat Gelen Aramalara Ne Zaman Kapanır?

Kullanıcılar zaman zaman faturalarını ödeyememektedir. Peki bu durumlarda operatörler nasıl bir yol izliyor? Kullanıcı tarafından fatura ödenmediği takdirde operatörler hattı hemen kullanıma kapatmazlar. Kullanıcılara son ödeme tarihinden sonra 1 hafta daha süre tanınır.  Bu 1 haftalık sürede telefon aramaya ya da internet kullanımına kapatılmaz. Ancak bu sürede fatura üzerine gecikme bedeli olarak faiz uygulanır. Bu 1 haftalık süre sonlandığında fatura ödenmediyse hat aramaya, internet ve sms kullanımına kapatılır. Ardından 3 günlük süre daha verilir. Bu sürede de fatura ödenmezse hat tamamen kullanıma kapatılır.

Faturalı Hat Faturasız Hatta Çevrilir Mi?

Faturalı hat faturasız hatta çevrilebilir. Ancak bazı şartları vardır. Faturasız hatta geçebilmek için faturanızın taahhüt süresinin dolması gereklidir. Bununla birlikte bütün faturaların ödenmiş olması gerekmektedir. Eğer ödenmemiş faturanız varsa faturasız hatta geçmek için bu faturayı ödemeniz gerekmektedir.

Faturalı Hat İle Faturasız Hat Arasındaki Fark Nedir?

Operatörler kullanıcılarına faturalı ve faturasız olmak üzere iki imkan sunmaktadır. Faturalı ve faturasız hattın farklı avantajları vardır. İkisi arasındaki en büyük fark ödemenin zamanıdır. Faturalı hatta kullanımlarınızdan sonra ödeme yaparken faturasız hatta kullanımdan önce ödeme yapmanız gerekmektedir. Bir diğer fark ise taahhüt süresidir. Faturasız hatta herhangi bir taahhüt şartı bulunmazken faturalı hatta 12-24 ay gibi taahhüt süresi bulunmaktadır. Bu taahhüt süresi dolana kadar kullanımlarınızdan sonra faturayı ödemek zorunludur. Taahhüt bitmeden aboneliğinizi sonlandırmak isterseniz cayma bedelini ödeyerek sonlandırabilirsiniz.

Faturalı Hat Kaç Ay Ödenmezse Kapanır?

Faturalı hat kullanıcıları faturayı son ödeme tarihine kadar ödemezse kullanıcıya 1 hafta daha süre tanınır. Bu 1 haftalık sürede telefon aramaya ya da internet kullanımına kapatılmaz. Ancak bu sürede fatura üzerine gecikme bedeli olarak faiz uygulanır. Bu 1 haftalık süre sonlandığında fatura ödenmediyse hat aramaya, internet ve sms kullanımına kapatılır. Ardından 3 günlük süre daha verilir. Bu sürede de fatura ödenmezse hat tamamen kullanıma kapatılır.

Kaç Tane Faturalı Hat Alabilirim?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hat alma konusunda belli bir sınırlama getirilmiştir. BTK’nın 216 sayılı kararına göre daha önce sınırsız hat alabilen Türk vatandaşları artık sadece 15 adet hat alabileceklerdir. Bu sayı yabancı uyruklu vatandaşlar için ise 3’tür

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir