Telefon Neden Çok Isınır?

Telefon Neden Çok Isınır?
25.11.2022 20:04
Kolayca taşınabilen ve geniş kapsama alanına sahip iletişim araçlarına telefon diyoruz. Telefonlarımız bizim için çok önemli ve arıza yaptıkların da hemen nedenini araştırıyoruz. Telefon neden çok ısınır, arama yapmaz, açılmaz? Telefon ağırlaşır, ağda kayıtlı değil der, asansörde neden çekmez? İşte cevaplar.

Telefonlar birçok nedene bağlı olarak beklenenden daha fazla ve çabucak ısınabilirler. Bunun birçok nedeni olabilir. Bu nedenlerin en başında telefonların gerektiği gibi kullanılmamaları gelmektedir. Telefon uygulamaları biz kapatmadığımız sürece arka tarafta kullanılmaya devam ederler. Bundan dolayı telefonun daha eforlu çalışmasına bundan kaynaklı olarak da ısınmalara sebep olacaktır.

Telefondan daha çok randıman alınabilmesi için, kendi içerisinde birçok uygulaması bulunur. Bunlardan biri Güç Tasarruf uygulamasıdır. Güç tasarruf uygulaması ile hem pilin ömrünü uzatabilir hem de ısınma problemlerine engel olabilir.

Telefonun hafızasının saklama alanının dolu olması, arka planda çalışan uygulamalar, yoğun kullanımdan kaynaklı ekranın çok uzun saatler açık kalması gibi nedenlerden dolayı telefon çok ısınabilir.

Telefon Neden Arama Yapmaz?

En önemli iletişim araçlarından biri olan telefonların arama yapmamasının en başında, kullanıcı kaynaklı bir hata ve dikkatsizlik olan fatura ödenmemesi gelmektedir. Ödenmemiş faturalardan kaynaklı olarak telefonunuz aramalara kapatılabilir.

Ayrıca SIM kartın yuvasına tam olarak oturtulmaması, telefona sinyal gelmemesi, sıvı teması, telefonun uçak modunda kalmış olması gibi sebeplerden kaynaklı olarak da telefon arama yapmayabilir.

Telefon Neden Açılmaz?

Aniden kapanarak açılmayan telefonlar, genellikle yazılımdan kaynaklı çöker ve açılmazlar. Telefonlar birçok sebebe bağlı olarak kitlenebilir. Telefonlar belirli aralıklarla sürüm değişikliğine gider. Eğer telefonunuz sürüme uygun bir şekilde revize edilmemişse kitlenme sorunu yaşayabilirsiniz. Ayrıca, darbeye ya da düşmeye bağlı olarak yaşanabilecek fiziksel hasar, ya da hatalı donanımdan kaynaklı da olabilir.

Telefon Neden Ağırlaşır?

Yüksek performans beklediğimiz telefonlarımız, kullanıcı hatası ya da üretimden kaynaklı hatalarından, belirli bir zaman sonra yavaşlayabilir. Her geçen gün yenilenen ve değişen teknoloji, kullandığımız telefonları 1-2 sene içerisinde eski olarak adlandırmamıza sebep oluyor. Telefonların yavaşlamasının sebepleri arasında, telefon hafızasının dolması, root atılması (cihaz üzerinde tam kontrol sağlamamızı engelleyen, güvenliği sağlamak adına yapılan sistemsel tüm engellemelerin kaldırılması),zararlı yazılımlar gibi sebeplerden dolayı ağırlaşabilir.

Telefon Neden Ağda Kayıtlı Değil Der?

Özellikle Android telefonlarda karşımıza çıkan bir hata olan ağda kayıtlı değil hatası, genellikle baz istasyonlarıyla olan bağlantının bir sebepten kopması olarak tanımlanabilir.

Ayrıca, SIM kartın yuvaya tam oturmaması, telefonun var olan yazılımından kaynaklı hatalar ve bilinmeyen bir ağ sorunundan kaynaklı olarak da gerçekleşebilir. Bu tarz bir hatayla karşılaşan kullanıcıların telefonlarına format atması gerekmektedir.

Asansörde Telefon Neden Çekmez?

Asansörler, genellikle 4 tarafı çelik veya güçlü bir metalle kaplı, insan veya yük taşımak için tasarlanmış araçlardır. Ve “Faraday Kafesi“ adı verilen bir etki yaratırlar. Elektromanyatik bu alan sayesinde radyo dalgaları, telefon sinyali gibi iletiler bu kafesin içerisine ulaşamamaktadır. Bu sebepten dolayı telefonlar asansörde çekmez.

 

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir