Dövme Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Dövme Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
21.12.2022 21:09
Dövme, kökeni milattan önce 2000’li yıllara dayanan insan derisi üzerine yapılan işaret ve desenlerin genel ismidir. Dövme dükkanı açmak için gereken belgeler nelerdir, nasıl açılır, günah mı? Dövme dükkanı için isim önerileri nelerdir, malzemeleri nelerdir? Dövme dükkanı açmak istiyorsanız bu yazımızı mutlaka okumanız gerekiyor.

Dövmelere ve dövme yapmaya ilginiz varsa bir dövme dükkanı açmayı düşünebilirsiniz. Ancak bir dövme dükkanı açmak için sadece ilginizin olması ya da istemeniz yetmez. Öncelikle bir ustalık belgesi almanız gerekmektedir. Dövmeci belgesi almanız için iki aşamalı bir sınav sisteminden başarı ile çıkmanız gerekmektedir. Bu sınavların birinci aşaması kalfalık sınavıdır.

Bu sınavda başarılı olduktan sonra ikinci aşamaya geçebilirsiniz. İkinci aşama ise ustalık sınavıdır. Dövmeci ustalık belgesi iş yeri açmak için gereklidir. Eğer bir dövme stüdyosunda çalışmak istiyorsanız kalfalık belgesi yeterli olacaktır. Eğer iş yeri açmak istiyorsanız ustalık sınavından da başarı ile çıkmanız gerekmektedir. Bu sınavların her birinin ücreti 1680 Türk lirasıdır.

Dövme Dükkanı İçin İsim Önerileri Nelerdir?

Bir dövme dükkanı açmak istiyorsanız dükkanınız işlek bir caddede ve göz önünde olmalıdır. Ayrıca dükkanınız da ilgi çekici olmalı ve müşteriler ile ilişkilerinizin de iyi olması gerekmektedir. Tabi ki açacağınız dükkanın ismi de ilgi çekici olsa hiç fena olmaz. İşte internetteki forumlarda yer alan birkaç dövme stüdyosu ismi fikri;

·        İnk – Bender

·        Tatts

·        Mürekkep Tatto

·        Ekşi Tattoo

·        Tattoo Fırlattı Kalbimi

·        Döv – Me

·        Döv2me

·        Tattoo Revalli

·        İnk Fish

·        İnk-A Tattoo

·        Tattoorail

·        Pettitoo

·        Dövme – San

·        Tattoo – Frutti

·        Broken Dagger

·        Black Spade

·        Tattoo Tatio

·        Tattoo Tonic

·        Inked Passion

·        Tattoo - Cin

Dövme Dükkanı Nasıl Açılır?

Bir dövme stüdyosu açmak istiyorsanız öncelikle ihtiyacınız olan şey dövmeci ustalık belgesidir. Bu belgeye sahip olduktan sonra öncelikle işlek bir caddede bulunan dükkan kiralamalısınız. Dükkanı kiraladıktan sonra kira kontratı ile beraber belediyeden gerekli izinleri aldıktan sonra ilgili Ticaret Odası’na başvurmanız gerekmektedir. Ticaret Odası’ndan da gerekli izinler alındıktan sonra dükkanınızı düzenlemeye başlayabilirsiniz.

Dövme Dükkanı Malzemeleri Nelerdir?

Bir dövme dükkanı açmak istiyorsanız elbette almanız gereken birçok ekipman ve malzeme olacaktır. Bir dövme dükkanında öncelikli olarak bulunması gereken malzemeler şunlardır;

·        Dövme masası

·        Dövme tabancası

·        İğneler

·        Tedarik arabaları

·        Bilgisayar ve yazıcı

·        Gerekli yazılımlar ve tarayıcılar

·        Bölmeler, lavabolar

·        Sıhhi tesisat, elektrik prizleri

·        Temizlik malzemeleri

·        Lateks eldivenler ve dövme mürekkebi

·        Konforlu bir bekleme alanı için koltuk, orta sehpa gibi malzemeler

·        İlgi çekici bir tabela

Dövme Dükkanı Açmak Günah Mı?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed dövme ile ilgili, yapana da yaptırana da lanet olsun demiştir. Bundan dolayı bütün İslam mezhepleri dövmenin haram olduğuna hükmetmiştir. Dövme yaptırmak haramdır ve bundan dolayı bu işten para kazanan insanların da kazandığı para dinen caiz değildir. 

Yorumlar

  • Dövmenin haram olduğu hadisini kaynak belirtiniz.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir